cauterizare...cu anestezie sau fara?
Raspunsuri - Pagina 3

mimisor spune:
Buna fetelor!
Mi-au fost de mare folos experientele voastre in cauterizari si am prins curaj. Si eu trebuie sa efectuez... luna viitoare. Pana atunci fac un tratament cu ovule, pt ca rana mea e simpla si micuta.Totusi, am o nelamurire. Eu am pierdut doua sarcini de 6 saptamani si doctorul mi-a zis ca motivul a fost aceasta rana de pe col de care nu stiam. Voi ce stiti?Rana pe col poate opri in evolutie sarcina? Trebuie sa stiti ca am facut o gramada de analize la Cantacuzino si mi-a iesit doar ureoplasma pozitiv, pentru care urmez un tratament cu antibiotice.
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre!

Crinutz spune:
mimisor mie dr mi-a zis la prima consultatie ca daca vreau sarcina curand nu ma cauterizeaza ci o va face dupa. Atunci am pus tot felul de intrebari, am mai intrebat alt medic care mi-a zis ca nu influenteaza cu nimik sarcina existenta unei rani. Mai ales daca nasti prin cezariana cica nu e nici un fel de problema. Dar eu n-am crezut asa ca am cauterizat-o ca sa nu imi stea pe creier ca e acolo si sa imi fac griji toata sarcina. Acum astept sa treaca cele 3 luni pe care mi le-a dat dr pana la o viitoare sarcina. Apoi pot sa ma gandesc si la bb.
Eu te-as sfatui sa rezolvi toate problemele si apoi sa faci bb ca nu ai parte de stess pe timpul sarcinii.
Succes!
astept vesti bune
paCrinutz codita de maimutz

elyanne spune:
Rana nu influenteaza cu nimic sarcina, nici macar daca nasti normal.
Insa in alea 9 luni (mai adauga vreo 2 luni dupa nastere, ca nu se poate cauteriza/tratament imediat) de sarcina o sa se agraveze mult mai rau rana... eu zic mai bine trateaz-o inainte...
Eu n-am stiut de existenta ei cand m-a trezit gravida si am stat asa pana dupa ce am nascut... timp in care s-a marit rana si a fost mai complicata cauterizarea.

oanabbb spune:
fetelor am deja 10 zile de la cauterizare,dar de 4 zile sangerez
destul de puternic.poate putin mai mult decat la menstruatie...
acu stiu ca e normal sa sangerezi,dar...nici chiar asa...si eu maine plec din ro pt. 4 zile,si dr. e in bucuresti...

Monica-Elena spune:
mimisor existenta unei rani pe col nu influenteaza oprirea sarcinii in evolutie. De obisei la 6 sapt sarcina s eopreste in evolutie din cauza sindromului antifosfolipidic. Fa analize ptr asta.
Bafta!

Crinutz spune:
Oanabbb si eu am sangerat destul de bine. Trebuie sa iti vina si ciclul? ca ma gandesc sa nu fie ciclu, sa fi venit mai devreme de-aia e mai abundent. Nu trebuie sa intri in panica. Incearca niste calciu lactic, mie imi prieste cand sunt la ciclu, am obs ca imi curge mai putin.
Daca inca n-ai plecat da si tu un tel doctorului daca ai nr lui. Sau intreaba la spital ce poti sa faci. Sanatate multa!Crinutz codita de maimutz

iepumic spune:
Salutare, fetelor. Eu azi am fost la dr. ginec. sa vad cum rezolv cu cauterizarea pe col. M-a ingrijorat faptul ca dr. vrea sa ma interneze si sa imi faca anestezie totala. Eu stiam ca asta e o interventie minora si nu necesita asa ceva. Chiar la acest subiect s-a tot povestit ce unele fete au facut-o fara nici un fel de anestezie sau cu o usoara anestezie locala. Eu la ultima (prima si ultima pana acum) anestezie generala am reactionat foarte urat, toti ceilalti pacienti isi reveneau in 30 min. eu mi-am revenit in 7 ore....eram semi-treaza dar nu prea constientizam mare lucru, imposibil sa ma ridic cand ceilalti zburdau deja pe langa mine si aveam pulsul 100 si ceva ( eu fac tahicardie in unele situatii, la oboseala, stress, schimbari de presiune atmsf., mancare prea multa)..aveam capul greu si vedeam rosu in fata ochilor. N-as mai vrea sa trec prin asa ceva daca nu este strict necesar. Nu stiu ce sa fac...medicul meu e mai cu "pretentii", in sensul ca nu cred ca sta la discutii cu pacientul ci impune sa se faca ca el (deh, doar e prof. univ.) dar nici la altcineva nu prea as vrea sa merg pt. ca are o mana usoara si nu se arunca in diagnostice panicoase, pune mereu punctul pe I cu mare precizie. Uffff.....sunt cam speriata....nu stiu cum sa procedez. Voua cum va suna treaba asta cu anestezia totala pt. o rana pe col ?
Iepumic

Crinutz spune:
Nici eu nu as fi incantata in locul tau, mai ales ca se presupune ca e o interventie usoara ce dureaza prea putin pt a indura atat de mult dupa. Ce sa zic? poate dr tau vrea sa fi linistita in timpul interventiei, poate te stie mai fricoasa sau poate stie ca va dura mai mult operatia. Poate ar fi bine sa mergi la un alt medic de la care sa ceri o noua parere. Asta nu te obliga sa renunti la dr tau. Vezi ce zice si un altul si daca e aceeasi parere....Este f mare rana ta? Ca la mine, asa cum am mai zis, a cuprins tot colul si in 3 min am fost gata. Asa ca nu vad rostul unei anestezii generale. Dar poate medicul tau stie mai bine ce are de facut. Noi ne dam doar cu parerea.
Curaj si sanatate!
te pup
pa Crinutz codita de maimutz
"What a piece of work is a man! How noble in reason, how infinite in faculties, in form and moving, how express and admirable in action...the beauty of the world" (W. Shakespeare)

iepumic spune:
Crinutz, multumesc.
Alti medici fac doar cu anestezie locala. Medicul meu prefera metoda asta ca sa lucreze el linistit, ca cica lucreaza mai bine cu pacientul adormit. Rana mea este maricica dar nu atat cat sa cuprinda tot colul!!! Adica...chiar si din spusele medicului nu e cazul sa ma ingrijorez prea mult, dupa cauterizare va fi ok. So....ce sa mai zic? As vrea sa merg pe mana acestui medic dar sa nu imi faca anestezie generala...sa vedem daca reusesc sa il conving cumva fara sa se simta lezat.
Pupicesc, numai bine.
Iepumic

oanabbb spune:
FETELOR nu am vrut sa va mai povestesc ce mi s.a mai intamplat
ca sa nu va sperii...oricum am zis totusi ca ar fi mai bine sa stiti ...asa ca va te puteti ferii...
TINETI MINTE CAUTERIZAREA MEA DE ACUM 3 SAPT.
DUPA 7 zile a inceput sangerarea,din ce in ce mai tare,pana cand peste alte 7 zile,am ajuns la urgenta cu hemoragie necontrolabila.
s.au chinuit 2 ore sa opreasca sangerarea,dupa care m.au anuntat ca
din pacate vor trebui sa.mi scoata uterul daca nu o pot opri in 10 min,pt ca deja sunt in pericol.CE ZICETI DE ASTA?
am innebunit,am urlat sa nu se atinga de mine,si Dumnezeu nu m.a lasat,sangerarea s.a oprit incet incet.
facusem un cheag imens,colul arata groaznic,era tot doar o rana,ceea ce inainte era o rana de 1,2 cm,acum e o nenorocire,,,
am stat internata o saptamana,sangerez si acum ,destul de tare,dar am plecat pt. ca oricum nu.ni faceau altceva decat sa ma tina sub observatie.
a,si colac peste pupaza,cheagul care s.a format a fost confundat in zapaceala de moment cu o sarcina...mie mi.a cazut cerul in cap,si repetam incontinuu nu se poate..nu se poate...
ca sa nu mai spun ca hemoragia m.a apucat duminica si eu aveam bilete luni de avion si hotel platit si am pierdut si toti banii...
concluziile nu vreau sa le trag eu...
NU MAI POT SA ZIC NIMIC...