hemoroizi IN timpul sarcinii
Raspunsuri - Pagina 2
moto spune:
“La un an si sase luni, fetita mea are hemoroizi”
(Raspuns pentru ANGELICA HARALAMB - Bucuresti, F. AS nr. 540)
Stimata doamna, nu disperati! Fetita dvs. se va face bine, daca ii veti da sa bea ceai de galbenele, musetel, urzica, papadie, patlagina, sunatoare, coada-calului. Faceti o infuzie cu o lingurita de amestec de plante la o cana de apa clocotita. Ii veti da fetitei sa bea cate 100 ml de ceai, de trei ori pe zi, indulcit cu miere de albine. Zilnic, ii veti face baie de sezut cu coada-calului, musetel, coaja de stejar, sunatoare. Preparati un decoct din coada-soricelului - 5-6 inflorescente se fierb 5 minute intr-o cana de apa. Se inmoaie un tifon in acest decoct si se aplica comprese in zona orificiului anal.
prof. LUCIA ROMAN - Dernisoara, nr. 175, jud. Bihor, cod 3793, tel. 0744/52.57.14
Tratamentul naturist pentru fetita dvs. este ARGILA. Luati legatura cu dl. Mircea Bocan (str. Avantului nr. 19, bl. J6, ap. 8, Alba-Iulia, cod 2500, tel. 0258/86.56.77). Multa sanatate!
FLORICA MIHAI - str. Vlad Dracu nr. 13,
bl. 13, ap. 35, sector 1, Bucuresti
“Am hemoroizi interni trombozati”
(Raspuns pentru ELENA BEJAN - Craiova, F. AS nr. 531)
Stimata doamna, am trecut si eu printr-o situatie identica, dar multumita unei doctorite deosebite am reusit sa depasesc aceste probleme. Cumparati din piata 3-4 vinete, inca se mai gasesc. Luati o vanata, spalati-o bine si taiati-i coada, apoi taiati-o pe lung, in patru. Puneti-o la fiert in aproximativ 1 l de apa si lasati-o sa fiarba pana se inmoaie bine bucatile. Din apa in care a fiert vanata se bea cate un pahar, de trei ori pe zi. Acest ceai se poate face zilnic sau la doua zile, timp in care se pastreaza la frigider. Cura se tine 3-5 zile. Imediat se va simti ameliorarea bolii. Cura se repeta pana la vindecare. Este bine ca in fiecare toamna sa se faca o asemenea cura de cei care au probleme cu hemoroizii. Bolnavii care au hemoroizi externi, in afara ceaiului recomandat, vor folosi si bucatile de vinete fierte astfel: se pune o bucata de vanata pe scaun, peste un prosop si se sta cu sezutul pe ea timp de 15-20 de minute, astfel ca hemoroizii sa vina in contact cu vanata. Vanata trebuie sa aiba temperatura camerei, sa nu fie fierbinte sau calda! Va doresc multa sanatate!
C.G. - Turnu-Severin
“Am hemoroizi interni trombozati”
(Raspuns pentru ELENA BEJAN - Craiova, F. AS nr. 531)
Va sfatuiesc sa faceti un tratament care, desi nu este naturist, pe mine m-a ajutat sa scap de hemoroizi. Este vorba de Variterp - unguent, un medicament romanesc ieftin, produs de “Antibiotice” S.A. Iasi. Procedati astfel: dupa fiecare scaun se face igiena locala cu sapun si apa calda, apoi se scot din tub 1-2 cm de unguent, care se introduce in anus cu degetul mijlociu (utilizand o manusa de cauciuc sterila), rotindu-l stanga-dreapta pentru a unge bine zona interna. Repetati procedura zilnic, timp de 3-4 saptamani. Eu am scapat de hemoroizi in trei saptamani si de doi ani nu mai am sangerari. In cazul ca nu gasiti Variterp, cautati Nepathrombin - unguent, care are cam aceleasi proprietati. In orice caz, in timpul tratamentului si dupa, renuntati la condimente (ardei iute, piper, boia etc.), la mancaruri sau mezeluri condimentate, la bauturi alcoolice, iar daca fumati, abandonati acest obicei, brusc si definitiv, deoarece fumul de tigara contine numeroase substante iritante care ajung prin sange in zona rectala, congestionand-o si provocand sangerari. De asemenea, este necesar sa consumati alimente care contin celuloza, deoarece aceasta regleaza tranzitul intestinal: salata de cruditati (varza alba sau rosie, cruda sau murata, andive, salata verde, ridichi), mancaruri din fasole verde sau uscata, fructe (mere, struguri, prune, nuci). Daca din diverse cauze (bila, ficat, hiperaciditate gastrica) nu tolerati alimentele de mai sus, va recomand ceva mai simplu si mai la indemana: tarate de grau. Doua-trei linguri cu varf de tarate se fierb 5-6 minute (pentru a distruge eventualele bacterii) in circa 300 ml (o cana) de apa, dupa care fie se indulceste lichidul si se consuma ca atare, fie se strecoara, si peste taratele ramase se toarna un pahar de lapte (se consuma ca atare sau indulcit, de preferat cu miere de albine). Va doresc insanatosire grabnica!
MIHAI ZAHARIA - str. Raul Dorna nr. 6, sector 6, Bucuresti, tel. 021/725.24.54 "
Eu mai stiu si ca alifia de galbenele e buna pt hemoroizi.Iar Variterp e un unguent pe baza de castane,bun pt hemoroizi si varice,din ce-am mai citit eu.
Poftim,sper sa te ajute vreunul din remediile astea!
Sanatate,, DELIA