Carnitza - in ce cantitate ?

Carnitza - in ce cantitate ? | Autor: astoian

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu de 1 an si aproape 5 luni nu prea agreeaza carnea. Reusesc sa i-o dau ( foarte bine macinata ) in amestecuri de piure sau in supa dar in cantitate mica: de exemplu o jumatate de pulpitza de pui la 2 mese, in 2 zile. La aceasta varsta ce cantitate de carne ar trebui sa manince un copil de varsta lui ?

adina si andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Adina, nu cred ca trebuie sa pui astfel problema. Teoretic, o fi existand vreun tabel cu cate grame/miligrame () din fiecare aliment trebuie sa manance copilul la varsta de..., dar practic, se poate sa nu manance o luna, doua carnita, iar apoi deodata sa i se para iarasi minunata. Un alt aspect ar fi consistenta carnii, daca e atzoasa, cel mai probabil o va scuipa (nu poate s-o inghita).
Si in al treilea rand, Andrei cred ca vrea sa promoveze la statutul de baietel maricel si voinicel care mananca mancare ne-pasata. Niste cartofi facuti cuburi in loc de piure, bucatele de pulpa de pui, foarte mici, paste (taitzei), rosii taiate marunt (dar nu pasate).
Si te rog, pune-i lingurita in manuta lui si lasa-l sa se "lupte" singur.
Va pupam cu drag si asteptam vesti repede.
Vilma si Ancuta
PS: stii cu ce a ramas intiparit in minte Ancuta dupa vizita de la voi? Ca Andrei are cuc!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns astoian spune:

Draga Vilma, imi pun problema asta pt ca, carnea este principala sursa de fier. Ar mai fi si cateva legume ( spanac, salata, fasole verde ) dar fierul din ele se asimileaza mai greu. Andrei maninca deja orice ( mai putin carnea ) taiat in cubuletze. Carnea i-o macin ca sa nu o simta. Si sa stii ca a inceput sa manince singurel. E drept, mai stingaci dar e abia inceputul. Si avem o veste buna : bea laptic ( cam 200 ml pe zi ) dar nu simplu ci amestecat cu suc de fructe.

de la Andrei pt Ancuta

adina si andrei

Mergi la inceput