CE NU ARE VOIE SA MANANCE UN BEBE DE 2 ANI?

CE NU ARE VOIE SA MANANCE UN BEBE DE 2 ANI? | Autor: micaela

Link direct la acest mesaj

Copilul meu de doi ani si jumatate adora castravetele(crud sau murat nu are importanta). Stiu ca nu este grav daca mananca cateva felii, dar el imi cere mereu castravete.
De asemeni, avem probleme cu cartoful, nu se intampla niciodata sa curat cartofi fara ca el sa-mi ceara o felie cruda.
Ce-i face rau?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cspeana spune:

Si fetita mea are doi ani si ceva tot asa ii place si cartoful ceud si castravetele murat, ii mai dau dar eu cred ca nu este asa bun pentru ca are multa sare in rest daca ii plac asa crude f bine fetita mea mainca brocoli si morcovi cruzi asa ca o las numai o feresc de cele care sunt sarate

sa fim fericite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si Agatei mele ii place sa manince castraveti (mai ales murati!) si cartofi cruzi. O felie de cartof crud nu e grav (dar mai multe cred ca da, au amidon si acesta in stare cruda... de fapt, nu stiu, doar presupun). Eu ii dau citeva felii de castravete (mai putin mijlocul feliei care are simburi, acestia baloneaza si nu-i fac bine)... sau ii fac salatica: curat castravetele de coaja, il dau pe razatoarea mica pina ajung la mijlocul cu simburi, rad si putin usturoi, tai niste marar, pun putina sare si pe toate le amestec cu iaurt. Poate fi folosit si ca dressing... ii mai pun citeodata si maslinute curatate de coaja si date prin razatoare... desi nu stiu daca are voie sau nu. In general, cred ca un copil de doi ani are voie sa manince orice leguma (sau fruct), crud, copt sau fiert, daca se inlatura simburii...
In rest, stiu sigur ca la doi ani un copil nu are inca voie sa manince carne de porc, legume uscate (mai ales fasole), capsuni, eu nu-i dau nici albus de ou, alune, nuci, prajeli (cind adora cartofii prajiti si muraturile ca Agata... nu-ti ramine decit sa maninci pe ascuns!)

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaela spune:

De exemplu ridichea este buna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Sa stii ca si Ionut imi cere cartof crud si o feliuta o maninca pe nerasuflate (ce gust o fi avind, ca nu am incercat inca!). Dupa parerea mea, la 2 ani ar trebui sa manince mai de toate, binenteles, sa existe acel echilibru alimentar. Sa-l fi vazut asta vara, cind l-am dus la tara, cum minca patlagelele direct de pe harac si ceapa de pe brazda!

Carmen si Ionut

Mergi la inceput

Am incercat sa-l pacalesc si in loc de cartof crud i-am dat o feliuta de mar curatata. Si s-a prins mi-a sis ca el nu vrea mar vrea cartof. Ce mai gusturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Mai fetelor, am auzit ca, cartoful crud face foarte bine la stomac! Este indicat celor care au ulcer. Asa ca lasati copiii in pace. Sora mea manca cruzi cartofii(cand era mica) si n-a avut probleme niciodata cu stomacul. Castraveti murati mananca si Alex al meu. Daca ar putea cu tonele! A avut o perioada in care cerea numai castraveti murati, dar i-a trecut. I-am dat, dar in cantitati moderate.
Sanatate si ,
Claudia si Alex(4ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izu spune:

Si eu am mancat (mai mananc si acum dar mai rar) cartofi cruzi si nu am patit nimic.La fel si fetita mea (2ani) mai fura cate o feliuta cruda.De multe ori prefera sa manance intai castravetele si apoi friptura, ii plac f mult spaghetele (cu cascaval sau cu sos), clatitele cu branza si friptura pe gratar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Fetitei mele ii place sa manince ceapa - fara nimic altceva, iar intr-o vreme era mare amatoare de usturoi cu care se servea singurica din dulapul de jos din bucatarie...Eu cred ca organismul simte cind are nevoie de anumite substante si instinctual consumam mai mult din alimentele care contin substanta in cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Aaaaaa, pai noi la cartofi cruzi suntem campioni.
Va rog sa ma credeti pe cuvant, ca atunci cand curat cartofi ma ascund de Andrei care, desi are 5 ani si ar trebui sa inteleaga, nu ma asculta sub nici forma. Parca de feliile alea de cartofi ar depinde viata lui, asa-i de disperat. Cand era mai mic i-am inlocuit cartofii cu bucati de mar, fara sa observe. Dar degeaba....si-a dat seama.

(5 anisori)

Mergi la inceput

Se pare ca avem cam aceeasi problema cu cartoful, eu speram sa se rezolve cat mai repede, dar se pare ca mai am de asteptat daca la voi pana la 5 ani nu s-a rezolvat.

quote:
Originally posted by mirelam

Aaaaaa, pai noi la cartofi cruzi suntem campioni.
Va rog sa ma credeti pe cuvant, ca atunci cand curat cartofi ma ascund de Andrei care, desi are 5 ani si ar trebui sa inteleaga, nu ma asculta sub nici forma. Parca de feliile alea de cartofi ar depinde viata lui, asa-i de disperat. Cand era mai mic i-am inlocuit cartofii cu bucati de mar, fara sa observe. Dar degeaba....si-a dat seama.

Mirela, mamica lui Andrei (5 anisori)

Mergi la inceput