biscuiti

Se gasesc in comert niste biscuiti cu jeleu de portocale/fructe de padure si glazurati cu ciocolata (diverse marci)...sunt deliciosi...si ma gandeam daca i-as putea face acasa. Se gasesc peste tot pliculete de jeleu (diverse arome), glazura n-ar fi o problema insa nu stiu cum sa fac biscuitii asa moi... Stie cineva o reteta?
Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!
Raspunsuri

maimutzica spune:
Chiar nu stie nimeni o reteta de biscuiti (mai moi)?
Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!


akella spune:
Stiu si eu de biscuitii aia din comert; sunt deliciosi. Am cateva retete, sunt foarte gustosi, dar nu sunt identici cu cei cumparati. Sper sa-ti placa.
Flori cu miez dulce
Ingrediente: 200 g faina, 1 varf de cutit praf de copt, 100 g alune macinate, 120 g zahar pudra, 1 ou, 150 g margarina, 50 g crema de alune, 25 boabe fistic intregi
Se framanta un aluat din faina, praf de copt, alune, 70 g zahar pudra, sare, ou si bucatele de margarina; se infasoara in folie si se da la rece 60 de minute.
Pe planseta cu faina se intinde aluatul si se taie flori cu o forma. De la jumatate din ele se decupeaza miezul. Se coc toate pe o tava cu hartie 10-12 minute. Se scot, se lasa sa se raceasca. Florile fara miez se pudreaza cu zahar. Florile pline se ung cu crema si se acopera cu cate o floare cu gaura. Restul de crema se spriteaza in gaura si se aseaza cate o boaba de fistic.


akella spune:
Spritati cu glazura de ciocolata alba
Ingrediente: 300 g unt, 200 g zahar pudra, 125 g amidon, 350 ml lapte, sare, 2 plicuri zahar vanilinat, 500 g faina, 100 g ciocolata alba, fulgi de cocos
Se preincalzeste cuptorul (180°). Se tapeteaza tavile cu hartie de copt. Se bate untul cu zahar pudra; se adauga amidonul si se inglobeaza laptele. Se adauga sare, zahar vanilinat si faina.
Se aseaza aluatul in sprit si se spriteaza in tava fasii lungi de 6-8 cm. Se coc 10 minute.
Se topeste ciocolata in bain-marie si se plonjeaza inauntru fursecurile, cam la o treime. Se scot, se presara deasupra fulgi de cocos si se lasa sa se raceasca.


akella spune:
Stridii cu glazura de lamaie
Ingrediente: 400 g faina, 125 g zahar, 125 g unt, 2 oua, 145 g miere, 40 g stafide, 40 g smochine, 20 g coaja de lamaie glasata si tocata, 100 g nuci, 1 lingurita scortisoara, 150 g zahar pudra, 1 portocala, 1 lamaie
Se framanta un aluat din faina, zahar, unt, oua si 80 g miere. Se intinde imediat o foaie si se decupeaza cercuri (Ø 6 cm). Se preincalzeste cuptorul (180°).
Se amesteca stafidele si smochinele taiate cubulete cu 65 g miere, coaja de lamaie glasata, nucile tocate si scortisoara. Se aseaza cate o portie de umplutura pe jumatate dintre cercuri. Se acopera cu celelalte cercuri si se lipesc cu furculita, ca umplutura sa fie inchisa in aluat. Se aseaza pe tavi cu hartie de copt si se coc 15 minute.
Se amesteca 100 g zahar pudra cu suc si coaja de portocala. Se ung fursecurile caldute cu aceasta glazura si se lasa sa se raceasca. Se amesteca 50 g zahar pudra cu suc de lamaie si se picteaza semilune pe stridii. Se decoreaza cu zahar si coaja de lamaie.


maimutzica spune:
Multumesc mult, akella! Le-am salvat pe toate si cu prima ocazie le voi incerca...
Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!


Carmen_Marieta spune:
Biscuiti cu cacao si lamiie
200 gr. unt, 150 gr. zahar pudra, 350 gr. faina, 1 ou, 2 linguri cacao, coaja de lamiie
Se freaca zaharul cu untul pina devine o crema pufoasa, dupa care se amesteca cu oul batut, cacaua, coaja de lamiie si faina. Se framinta bine pina cind se obtine un aluat ceva mai tare. Se intinde apoi o foaie groasa de aproximativ 0,5 cm si se taie in diferite forme. Se coace pe o tava neunsa, la foc iute. Cind sint gata, se pudreaza cu zahar


Carmen_Marieta spune:
Biscuiti cu crema
500 gr. biscuiti, 500ml apa, 250 gr. zahar, 200 gr.margarina
Biscuitii se inmoaie in apa un pic incalzita in prealabil. Margarina cu zaharul se amesteca bine, obtinind o crema pufoasa. Se iau biscuitii, unul cite unul, si se ung cu crema obtinuta. Biscuitii asaza pe o tava, in picioare. Se dau la rece o jumatate de ora. Se taie pe diagonala pentru un aspect placut.
Se servesc reci


Carmen_Marieta spune:
Biscuiti cu glazura de ciocolata
Ingrediente:
4 oua, o cana de zahar, 250 g de margarina, o lingurita de bicarbonat, coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust, faina cat cuprinde
glazura: 150 g de ciocolata de menaj, 2 linguri de lapte. (sau: 2 linguri de cacao, 50 g de margarina, 3 linguri de lapte)
Se amesteca toate ingredientele, se pune faina pana se face un aluat care se desprinde de pe maini. Se intinde o foaie subtire si se taie biscuitii cu diverse forme. Se pun intr-o tava unsa si se dau la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute, pana ce biscuitii se rumenesc usor. Se scot si se lasa sa se raceasca.
Glazura: Se amesteca ingredientele si se pun la foc mic, pe o plita, sa se combine. Cand compozitia devine ca o pasta, se cufunda biscuitii in ea si se lasa la uscat, pe un gratar de bucatarie, sau se ia cu lingurita din compozitie si se lasa dare pe suprafata biscuitilor. Se pastreaza foarte bine in saculeti de panza, in cutii de metal sau in vase de portelan.


maimutzica spune:
Multumesc mult, Carmen pentru retete.
Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!
