De curand m-am trezit cu prietena mea pe la mine, dar nu singura ,ci tinand in mana o punga ce continea un borcanas cu mici sepiute..Cahhh!
Dar ea m-a asigurat ca e foarte buna la gust si merita sa incerc. Am zis hai sa o fac si pe asta dar nu am nici o idee despre cum poate fi gatita.
Daca cineva cunoaste niste retete i-as fi recunoscatoare!
Va multumesc si Pofta Buna!
Nu e cah deloc,doar ca are o consistenta ciudatica.Daca-ti plac alte fructe de mare,asta-i floare la ureche!
Uite o reteta greceasca mai simpluta:
INGREDIENTE:
caracatita,
2 cepe mari (taiate felii),
cativa catei de usturoi,
4-5 cartofi de marime medie (curatati si taiati cubulete mai mici),
1,5 pahare bulion,
1 pahar ulei,
1 cub delikat (sau ceva asemanator),
piper si paprika.
Spala animalul si taie-l in bucati mai mici.Infierbanta uleiul intro tigaie mai mare si pune la calit ceapa cu usturoiul,adauga sepia si apoi un amestec preparat din cubuletul de delikat cu apa fierbinte.Soteaza amestecul pana caracatita capata o culoare rosietica.Mai adauga apa si fierbe pana cand carnea devine moale,apoi pune ,pe rand,pasta de tomate,piperul si o lingura de paprika.Mai lasa la foc mic pana fierb cartofii si se ingroasa sosul.
Optional,la sfarsit se adauga un pahar de vin alb si se mai lasa putin pe foc.
Sau si mai simplu,fa-le pane:Bati ou (3 oua/kg de caracatita),cu putin lapte,sare,piper si o mana de patrunjel proaspat tocat foarte fin.Inmoi caracatita in amestecul de mai sus si pui la prajit in ulei de masline,intorcand pe ambele parti,pana capata culoare aurie.
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6
Sepia este o caracatita, cu tentaculele de rigoare. De-abia astept sa vad ce gust are!!