am primit educatie prin...violenta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Pisi ella, orice mama este inainte de toate un om, deci e normal ca uneori sa ajungi la capatul rabdarii. Important este cum gestionezi aceste rabufniri in relatie cu copiii, cum le repari ulterior. Si este cu atat mai normal sa le ai de vreme ce tu nu ai avut un model pozitiv de autocontrol si esti si tu o supravietuitoare a unei paradigme educationale care a tolerat cu mare usurinta "dresajul" prin agresivitate fizica.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Da, si eu sunt obosita si stresata si cand bebe mai are nervi sau il doare ceva (are 6 luni) simt ca ma apuca nervii si uneori mai tip, nu la el, asa, la "luna", ca sa ma descarc. dupa care ma simt aiurea, pentru ca si copilul simte cand sunt nervoasa. Nu m-am gandit niciodata ca ar putea fi o consecinta a batailor din copilarie. Si eu, ca multi altii, am fost "corectati" prin bataie, uneori nemeritat. Si desi imi iubesc si parintii si bunicii, cred ca principesa are dreptate, undeva raman resentimente, chiar neconstientizate.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by Principesa

Cred ca nu esti impacata cu trecutul tau si asta te impiedica sa fie in armonie cu prezentul si viitorul si cu provocarile pe care ti le ofera.

si cum facem sa ne impacam cu trecutul?

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Da, da, CUM SA FACEM sa ne impacam cu trecutul??? Eu una nu pot sa ma impac deloc!! Maica-mea recunoaste ca era ff stresata cu serviciul (a fost timp de 10 ani director de scoala) si de multe ori se descarca pe mine! Adica o mica boacana a mea i se parea asa de urata, incat meritam o mica "corectie"! De multe ori mi se parea chiar ca-mi cauta nod in papura, numai sa se descarce ea de nervi!! NU cred ca o s-o iert vreodata! Cine stie...poate daca as merge la psiholog...m-am gandit si la asta.

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

INca ceva: m-am apucat sa citesc carti despre psihologia copiilor. Sper din tot sufletul sa ma ajute! Nu vreau sa ma comport ca maica-mea. DEsi ...CULMEA...maica-mea e profesoara de filosofie/psihologie!!!! Si a citit destul de mult....Si totusi...nu prea a aplicat ce a citit in relatia cu mine...
Nu o condamn in totalitate, a facut si multe lucruri bune, m-a sustinut foarte mult, mai ales dupa 18 ani...Acum, la pensie fiind, face inca o gramada de meditatii si-mi da o groaza de bani , cu toate ca nu ii cer eu nimic!! Uneori ma si intreb de ce imi mai da !! Am 30 de ani, sunt maritata, la casa mea si am un trai cat de cat decent. Daca o intreb de ce-mi da....zice ca e placerea ei...ba sa le cumpar ceva la copii....ba sa-mi cumpar si io una, alta....Ca ea oricum nu mai are ce face cu atatia bani la varsta ei ....Precizez ca sunt singurul copil!
Poate ca vrea sa compenseze in felul asta faptul ca au fost ceva probleme...in trecut?
Nu cred ca se poate repara ceva asa. De fapt nici nu vad cum s-ar putea repara...

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by pisi_ella
Si a citit destul de mult....Si totusi...nu prea a aplicat ce a citit in relatia cu mine...

_Ella, Emma & Matei

Ella,de multe ori practica bate teoria.De multe ori nu putem face ceea ce scrie in carti,chiar daca acolo da destul de bine.Se intampla,poate,sa trebuiasca sa citesti de vreo cateva ori o teorie sau un studiu ca sa-l poti pune in practica.Plus ca iti trebuie si un car de rabdare,daca "impricinatul" reactioneaza taman invers decat te astepti tu sau decat scrie in carti.Ceea ce parintilor nostri le-a cam lipsit,ma refer la rabdare.Si eu am fost un copil batut de parinti,meritat sau nemeritat,de cele mai multe ori meritat trebuie sa recunosc,ca tare am mai fost zgubilitica.Dar nu ii urasc pentru asta.Cred ca ar trebui sa te impaci cu trecutul,sa traiesti prezentul si sa-ti imaginezi viitorul.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Miha, de ce crezi tu ca ar trebui sa faca ceva?

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Miha, sa stii ca de multe ori imi zic ca gata, am uitat....sau ma gandesc ca a fost normal sa fie asa...ca pe multi i-au batut parintii...ca asta era educatia pe vremea noastra. Alteori insa ma apuca asa o ura ....Probabil ca sunt eu mai sensibila...asa-mi zice barbatu'meu...ca si el a inasat-o la greu de la maica-sa si zice ca nu o uraste...Si ca se gandeste detasat la ce a fost...Ei bine, eu, cand ma gandesc mai intens...ma apuca un tremurat si niste nervi!!!
Se pare ca la mine nu numai bataia a fost problema, ci si faptul ca eu NU AM COMUNICAT mai deloc cu maica-mea....Abia dupa vreo 22 de ani am inceput, cat de cat...sa comunicam...dar fara prea multe amanunte! Parca i-a fost frica sa se apropie de mine...sa comunicam...UIte, barbatu'meu a comunicat si comunica in continuare fff bine cu maica-sa si zice ca asta conteaza enorm. Ma rog...nu stiu ce sa zic.
La mine au fost mai multi factori perturbatori...nu numai bataia, ci si certurile si scandalurile repetate...si lipsa de comunicare...
Am stat cu ai mei pana la 21 de ani, cand am plecat la facultate. Am plecat de acasa cu nervii slabiti...Mi-e sa nu clachez intr-o zi. Ma gandesc numai ca am doi copii si ca trebuie sa fiu in toate mintile ca sa-i pot creste!!!

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Si eu am incasat-o cand eram mica dar din cat pot eu sa ma autoanalizez nu asta ii reprosez eu mamei. Sunt alte lucruri pe care i le reprosez si unul dintre ele ar fi lipsa de comunicare. Si pentru fiecare repros ii gasesc si scuza de rigoare.
Foarte multi copii din generatiile vechi "au mancat bataie" dar cred totusi ca bataia numai asociata si cu alte "ingrediente" a lasat traume mai adanci.

Mergi la inceput

Pisi ella, furia ta persista pentru ca exista nevoi raportate la acea situatie nesatisfacute inca.
Presupunand ca mama ta ar fi dispusa la orice, ce i-ai cere pentru ca sa te poti simti mai bine, ce nevoie ai fata de ea?

Mergi la inceput