Am facut piept de pui in vin cu salvie si vreau sa va impartasesc si voua reteta. Poate o aveti dar na...m-am gandit ca nu strica
Am taiat pieptul de pui l-am condimentat cu salvie maruntita l-am dat putin prin faina si l-am pus in ulei de masline incins, l-am lasat putin pana s-a rumenit un pic dupa care am stins cu un pahar de vin alb demisec.
L-am facut cu garnitura de orez, ciuperci si ardei gras rosu.
Ciupercile - champinioane proaspete le-am curatat, le-am condimentat si le-am pus intr-o tigaie. Am pus o lingura de ulei de masline si patrunjel si usturoi pana a scazut apa lasata de la ele.
Orezul cu bob lung l-am fiert, apoi am pus doua linguri de ulei de masline si am pus putin sos de soia si l-am prajit.(bineinteles l-am condimentat)
Ardeiul gras l-am curatat de samburi l-am taiat cam in 4 si am pus putina sare, putin piper si l-am pus intr-o tigaie cu putin ulei pana s-a inmuiat un pic.
Am pus pe farfurie un pic de orez, ciuperci si ardeiul, compartimentate toate si pieptul de pui.
A iesit tare bun, daca nu ati incercat, se merita!!!!
quote:
Originally posted by Tudorr
de unde cumpar salvie...io nu am vazut
Tudorr poti sa cumperi si salvie ambalata pe care o gasesti chiar peste tot, produsa de Kotanyi
Pachetele de pui cu praz
Ingrediente: 6 felii piept de pui, 6 felii sunca slaba, 6 bucatele cascaval, frunze proaspete de salvie, 30 g unt, 3-4 fire praz, ulei (masline), sare, piper
Fiecare piept de pui, dupa ce a fost batut putin, se inveleste intr-o felie de sunca, impreuna cu o bucatica de cascaval si cateva frunze de salvie. Pachetelele se ruleaza, apoi se prind cu scobitori sau se leaga cu rafie. Se prajesc 10 minute in tigaie cu unt, cu capac.
Prazul se taie fasii longitudinale si se opareste cateva minute la aburi. Se scurge si se prepara o salata calda, asezonata cu sare, piper si ulei. Pachetelele de pui se aseaza intr-o tava, pe un pat de praz, si se mai dau la cuptor 20-25 de minute.