Chimicalele din viata noastra!!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

In State sint permisi benzoatii, din pacate.
Dar eu am gasit cola... organica. Nu e rea la gust. Ii mai dau copilului citeodata. Cit a fost mic nu i-am dat deloc. Acum iese in lume, vede si vrea si el. Am gasit varianta asta.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Am descoperit acum din intimplare acest subiect.Felicitari Idora pt. initiativa pe care ai avut-o deschizand acest subiect si felicitari tuturor fetelor care au venit cu informatii interesante in cadrul acestui subiect.
Subiectul este f interesant si benefic noua,asa ca mi-a permis sa-l readuc pe prima pagina, poate asa mai invatam si noi sa ne ferim cat de cat de aceste chimicale.Asa ca, rugam fetele care intre timp au mai aflat noutati, au mai citit informatii legate de acest subiect, sa ne spuna si noua.Chiar ne intereseaza.
Tot dl prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi spunea astazi intr-un interviu in carul programului de stiri ca itaminele de sinteza pe care noi le gasim in farmacii, nu numai ca nu fac bine, dar ne pot face si rau.Cele mai periculoase vitamine de sinteza sunt vit A si D.1000 mg de vit C sintetica nu face nici cat 70 mg vit C naturala.
Tot in cadrul acestui reportaj se spunea ca laptele praf poate produce alergii
Cred ca este f interesant de stiut aceste lucruri.Am vazut astazi un pliant cu o reclama a unei farmacii, unde era o oferta de tablete cu propolis:un tub era la pretul de 40 mii lei.Ma intreb si eu cum poate costa un tub intreg cu tablete cu propolis doar 40 mii lei?Ce, propolisul la noi se gaseste pe camp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Din pacate aceste articole nu sunt in totalitate corecte, ca cel de pe prima pagina despre zahar. Organismul uman e obisnuit si cu zaharuri simple, iar in natura se gasesc aceste carbohidrate simple din plin! Un exemplu? Mierea. In plus in fructe exista fructoza...

Procedeul de obtinere a zaharului implica separarea si cristalizarea lui. Acestea au loc prin procedee chimice. Insa nu este sintetizat zaharul! El exista deja .

Ce mai stiu: am lucrat cu SLS. E un praf alb, care se raspindeste f usor in aer cind incerci sa il scoti din borcan. Si mi-a dat o tuse f frumoasa. E nociv pt ochi si iritant pt caile respiratorii. Dar faptul ca se lucreaza cu manusi , etc,etc in fabrici: asa se lucreaza in toate fabricile chimice, masca se pune pt substantele f fine, care pot ajunge in aer. Apoi e si o treaba de concentratie. Depinde cit de des pui pe piele si in ce concentratie. SLS e folosit pt ca e un emulgator f eficient si in cantitati f mici asigura efect f bun. Acu testati singuri un produs cu SDS si unul fara si veti vedea daca in cazul vostru va face rau. As evita pt copii sampoanele cu SLS, pot sa dea usturimi de ochi (dar asta nu inseamna ca alti emulgatori nu vor avea acelasi efect). Eu oricum sunt impotriva folosirii excesive de sapun, sampon, lotiuni de corp, detergenti, substante de curatat etc, etc. Faptul ca un compus e bio nu inseamna ca nu poate da alergii (spre exemplu multi au alergie la polen, care daca e sa o luam drept, este un compus bio).

Mai e o problema cu folosirea in exces a produselor de igiena si de curatat. Sunt f greu de indepartat din apa, multe ajung sa polueze pamintul.

Societatea vestica a ajuns maniaca la parfumuri. Orice trebuie sa miroasa: detergentul, Lenorul, etc, desi apoi mai folosim si parfum personal sau parfum in dulapul de haine. Dar aceste parfumuri sunt adeseori nocive pt sistemul ecologic, foarte multe sunt nenaturale (de unde ar putea lua industria atita parfum de trandafiri sau de flori?).

Mai am o vorbulita despre iaurturile cu fructe. Nu stiu in Romania sub ce lege sunt, dar in Germania nu sunt obligati sa puna cu adevart bucati de fructe in ele (asa am citit). Cu alte cuvinte pot fi resturi ramase de la dulceata, concentrat, etc, etc. Mult mai sanatos e cumpararea unui iaurt normal si adaugatul de fructe proaspete. Eu ma ingrozesc cind citesc eticheta la iaurtul cu fructe. O gramada de adaosuri care pot fi evitate!

--------------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

alternativele pt curatenia fara chimicale, se poate f bine.
http://www.channel4.com/4homes/style/eco_cleaning.html

ALAPTATUL HELPLINE


de piticotu' uriash

m-am facut maricica


POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

http://www.channel4.com/lifestyle/green/green-homes/homes-get-started.html

si o firma cu produse cu mult mai putine toxine:
http://www.econatural.com/index.rvt/home.html/4.html

si ar mai fi multe de spus dar vad ca nu mai e nimeni pe aici.
unde sunteti?
cum sunt cojile/nucile alea indiene? cum spala? ca ma tenteaza, cred ca de astea vorbim:
http://www.econatural.com/index.rvt/household/7.html?code=329
sau http://soapods.com/



ALAPTATUL HELPLINE


de piticotu' uriash

m-am facut maricica


POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

si am gasit si tampoane fara rayon si bleach free din bbc organic http://www.econatural.com/index.rvt/personal-care.html/24.html
si aveti mare grija sa nu folositi produse cu triclosan, e si el cancerigen si produce mutatii genetice precum parabenii.

ALAPTATUL HELPLINE


de piticotu' uriash

m-am facut maricica


POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

cateva cuvinte despre parabeni:
http://www.terressentials.com/truthaboutparabens.html

ALAPTATUL HELPLINE


de piticotu' uriash

m-am facut maricica


POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Bune linkuri emaaimee. Eu folosesc produse naturale sau organice pe cit posibil. Acum nu am timp, dar mai trec sa scriu pe aici...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blandiana spune:

Buna fetelor, rasfoind paginile forumului am dat peste acest topic si mi s'a parut interesant sa va impartasesc ceea ce am aflat cu ceva timp in urma.
Este alarmant de accea consider ca trebuiesc luate masuri. Piata romaneasca e plina de mobila cancerigena! Nimeni nu realizeaza pericolul din jurul nostru. In apartamentele moderne, aerul contine circa 300 de compusi organici volatili. Peste douazeci dintre acestia dauneaza sanatatii, putand duce chiar la aparitia cancerului. Formaldehida, un gaz fara culoare, care se raspandeste în atmosfera foarte usor, este, probabil, cel mai toxica. In concentratie mare, formaldehida este daunatoare sistemului respirator, sistemului nervos, sistemului imunitar si ficatului, putand duce chiar la cancer si deformatii genetice. Cei care locuiesc in incaperi neventilate, unde exista surse de formaldehida sufera iritatii ale ochilor, nasului, gatului, pielii, dureri de cap, tulburari de somn si digestive. Si cu aceastea sa nu va credeti feriti de formaldehida.Tumorile cancerigene provocate de formaldehida apar, de obicei, in fosele nazale, cavitatea bucala, caile respiratorii, piele si tubul digestiv. Riscul imbolnavirii creste proportional cu durata expunerii. Iar durata expunerii este, de obicei, mare, daca tinem cont de faptul ca formaldehida se gaseste nu doar in fumul de tigara, ci si in mobila lacuita (in special cea obtinuta din semifabricate din lemn - pal, PFL, placaj, panel etc.), in materialele utilizate la zugravit, in placile din fibre de lemn sintetice, in tapet, in diferite tipuri de vopsele, lacuri, dezinfectanti, spume poliuretanice, covoare sintetice, plastic etc. Toate acestea polueaza in permanenta aerul din locuinte.

La noi in tara inca nu s'au impus norme impotriva acestor factori de emisie, si foarte multi nu tin cont de asa ceva. Pentru noi ca adulti este greu, imaginati'va cum este pentru bebelusii dumneavoastra.

Am tot cautat pentru copilasul meu mobilier care sa apartina clasei de emisie E1 cea mai putin nociva ( majoritatea incadrandu'se la E3 ) si mare mi'a fost mirarea cand am gasit decat un singur rezultat.

Stiu ca pare plictisitor dar consider ca este foarte important.

Mergi la inceput