sa divortez sau....sa -l accept asa

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Chiar crezi Elise ca nu au nici o relevanta, daca atunci cand ai o discutie ti se da peste nas ca daca nu-ti convine poti sa pleci. Nu am fost eu in situatia asta si nici nu zic ca asa se intampla la carmensilva, dar eu stiu ca asa se intampla. Colegele mele divortate si de asta s-au lovit.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolcebaby spune:

Carmen ma gindesc la tine si iti tin pumnii!!!

Ma alatur fetelor care ti-au scris aici si iti spun si eu acelasi lucru: NU IL TRECE IN ACTE!!!

Am o prietena care a divortat la 40 de ani si au impartit casa in doua parti egale, netinind cond de copil care avea 14 ani... Prietena mea s-a mutat cu copilul la parintii ei si in 6 luni de la despartire arata ca la 30 de ani, pur si simplu a inflorit dupa divort. Spun asta sa intelegi ca STRESUL te distruge si fizic si moral si nu are rost sa o lungesti la nesfirsit, omul acesta nu te merita scopul lui este averea ta.

dolcebaby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Nici mie actele nu mi se par importante... Noi am stat un an in garsoniera mea... nici macar nu ne-am casatorit pana nu ne-am hotarat sa ne mutam ... asta insemna copil... si alte implicatii... Apoi am stat doi ani cu ai lui in conditiile in care eu aveam garsoniera mea in Bucuresti... niciodata nu s-a pus problema ca eu sa-i spun sa-si ia lucrurile sa plece, sau ai lui sa-mi spuna mie... Apoi am vandut garsoniera,eu am insistat, am mai pus bani parintii lui ne-au dat bani sa aranjam apartamentul pe care l-am cumparat...
Deja cand apar discutii de genul asta probelemele sunt prea mari...
Pe de alta parte am o colega, care tot asa presata de sot l-a trecut in acte ca sa afle apoi ca are o amanta si au divortat si el a luat partea lui si s-a mutat la aia...
Nu-l trece pe acte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

IN NICI UN CAZ SA NU IL TRECI IN ACTE.

SI EU AM APARTAMENTUL MEU, CUMPARAT DE MINE , IAR DACA MAINE MA MARIT , CLAR NU TREC NICI UN SOT SI NICI NU IL VAND.

Numai eu stiu cate sacrificii am facut ca sa il am si viata nu stii ce iti rezerva, plus ca mama mea D-zeu sa o ierte mi-a spus ca in toata viata mea sa nu depind de barbat , sa nu fiu la mana lui....

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmensilva spune:

nici o clipa nu a fost vorba de divort , eprima oara cand aminteste el de acest lucru.si nici nu i-am dat de intele vreodata ca e casa mea,chiar nu am considerat-o asa si poate daca nu aveam copilul,as fi putut risca sa vad ce iese,dar ea n-are nici o vian sa ajunga pe drumuri pt orgoliul lui.tatal lui i-a zis inainte decasatorie ca el nu-i da nimic sa bage in casa ,ca daca eu il dau afar?deci e clar ideea preluata.si poate ca l-au si alimentat intre timp,li se pare ca are salariul mare ,dar ei nu stiu ca toate distractiile si restaurantele au fost ale lui si toate poftele si le-a facut.acum nu zic ca e un om rau ,ca nu mi-a dat ca nu mi-a facut dar nu a investit in casa daca mi-a oferit un concediu si ala de cosmar(ca l-am stresat cu copilul care i-a murdarit masinutza lui) in 3 ani de casnicie.investitie el numeste o centrala ,calorifere ,gresie pe hol si mobila( si nici aia toata).si acum stam cu gresia si faiantza din bucatarie pe balcon ca nu au fost bani s-o punem,adik nu va imaginati ca are salar de parlamentar ca amandoi suntem bugetari ,doar ca eu lucrez in invatzamant,si e mai mic.el mai si ascundea bani si nu am zis nimic m-am facut ca nu observ ca doar e barbat trebuia sa aiba nu sa-mi ceara mie de tzigari sau de cadouri,nu m-am opus nici sa le fi dat alor lui pina la urma imprumut sau ce voia dar sa ma consulte nu sa am eu shocuri cand aflam.el e si incapatzanat nu accepta o discutie decat rara si asta dupa ce se calmeaza si daca insist eu,dar acum o tine pe a lui ca el nu bagat nimic aici in opinia mea si ca nu-i trebuie nimic ca lasa la fata si sa-i gasesc alt tata mai bun la copil.mie mi se pare bolnav cu capul,ca stiu ca o iubeste dar din ambitzie da toate pe una!e prea dur si imposibil de maleat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma27 spune:

in sf reusesc si eu sa postez...
stii deja sfatul meu,insa zilele acestea mi-a venit in minte altceva...daca tu ai fi in locul lui,oare cum ai gandi??nu ca mama,ci ca tata si ca un barbat destul de orgolios??
si vb unei fete:treb sa analizezi care situatie ar fi mai dezastruoasa pentru tine?pur si simplu sa faci o lista cu rele.in caz ca divortezi,desi stiti ca va iubiti sau sa-l lasi sa-si faca damblaua cu masina si garsoniera??caci oricum faza cu apartamentul,nu intra in calcul.
eu tot am un feeling ca gandurile de acum,si ale lui si ale tale,se vor limpezi cu timpul...cum am mai zis,fol cuvinte prea mari:despartie,divort,partaj...
cat despre comportamentul lui fata de andra si fata de tine,iti spun sincer ca poate ai ridicat un pic stacheta...e normal sa nu simta ca o mama,fiecare are un fel de-a iubi propriul copil.si pe al meu il acuzam de aceleasi chestii,si stii ce?cum s-a marit daria,prin natura,daria a devenit mai atasata de el,au gasit activitati comune,acum e prea mica.totul se face in timp..
cu plecarea,o data ce a dat de gust,asta e,esti convinsa,ca nu depinde de el dc pleaca sau nu...asa ca nu te mai gandi ca pleaca pt masina sau sa fie departe de voi,ci ca asa trebuie,si ca vrea sa fol banii intr-un scop...oricum poate sa-i treaca...si ca sa fac o gluma teribil de proasta...poti face ce vrei tu cu banii,poate...te rog sa ma scuzi pt umorul meu macabru,dar stii cum e,si stii ca trec prin aceeasi situatie cu mandrul,asa ca-s glumelele mele preferate...
deci,ce mai tura-vura,lasa-l un pic,nu luati hotarari si dc e sa plece,gandeste pozitiv,are timp sa i se faca dor de voi si de casa.te pup,sa stii ca o sa vina curand si perioada buna pt scorpiutze..

Ema
Iepurasii trazniti
Craciun

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank"> Bazar pentru Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Carmen ma alatur celor care te-au sfatuit sa nu il treci in acte! Fetele dinaintea mea te-au si indrumat cum sa faci ca sa iesiti onorabil din dilema: sa va cumparati un apartament pe numele amandurora si pentru platirea caruia sa platiti egal.

Pe de alta parte mie imi da de gandit vehementa cu care el iti cere asta, mie-mi pare ca sfideaza bunul simt. Intr-o astfel de situatie (in care vii intr-o casa care nu este a ta) mi se pare de bun simt sa nu pretinzi drepturi pe care nu le ai. Mi-e teama ca sotul tau e materialist si inca unul de proasta factura. Inteleg ca el e cel care a si inceput sa-si puna problema divortului?! Oare de ce? Nu i-a reusit planul? Care era de fapt planul?
Sau pur si simplu nu a obtinut jucaria visata si vrea sa-si stranga si restul jucariilor si sa plece?

Pana la urma tu il cunosti cel mai bine. Oicum tu va trebui sa-ti cresti copilul si la copil trebuie sa te gandesti intai.

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmensilva spune:

Ema m-am pus si in locul lui,si totusi el a ajuns la reprosuri ca are salar mai mare si acel n-a obligat-o pe mama sa ia casa ,el avea unde sa stea ,nu ar fi stat in drum.la fel pot sa-i zic si io ca nu l-am obligat sa cheltuie banii pe concediu si nimicuuri.dimpotriva daca voiam sa-i zic sa mai stranga ceav se ratzoia.iar eu nu am avut acces la contul lui ,ai lui au stiut ce si cum ,ca el zice ca mi-a adus tot mie maica-sa daca a luat bani:adik eu de Craciun am ramas fara bani ca ai lui nu se duceau la Bucuresti ,mi-au imprumutat tot ei si apoi au venit sa -mi aduca niste bani din cont sa le inapoiez datoria.normal ca a gasit scuza si pt asta ca altfel nu se putea sa faca aici cont etc.plus ca ai lui o dadeau cotita,unul zicea ca fost la Bucuresti,unul ca nu .cred ca a fost si acolo ceva necurat ,adik ai lui ar fi fost in stare sa-i tzina in banca sa ia ei dobanda ca si la nunta ne-au dat 2 Cec-uri de 10 mil si au zis ca vor dobanda de 1 mil inapoi ca ei nu mai au nici un ban din cauza nuntzii noastre!e prea incurcata povestea,ideea e ca eu nu am incredere financiar in el ,ca el tot timpul a pierdut banii,i-au furat portofelul,l-a regasit cu acte dar fara bani,i-a pierdut , a facut investitie proasta sau i-a cheltuit ca are pofta sa plece la 300 km sa manince pastrav ,a plecat.daca vrea aventura , de ce sa vrea si casa.si nu accepta compromisuri ca el se gandea sa ne distram cat mai suntem tineri,nu sa facem casa.dar ai lui au zisca trebuia sa incepem de la lingura,singuri ca ei asa au facut.se contrazice,asta e !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by CristinaT

Chiar crezi Elise ca nu au nici o relevanta, daca atunci cand ai o discutie ti se da peste nas ca daca nu-ti convine poti sa pleci. Nu am fost eu in situatia asta si nici nu zic ca asa se intampla la carmensilva, dar eu stiu ca asa se intampla. Colegele mele divortate si de asta s-au lovit.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Cristina,

actele n-au nici o relevanta cind NU se pune problema despartirii.

Cind interbvin discutii de genul "mai bine pleci" sau "poti sa pleci" - normal, e neplacut.

dar e o copilarie.

Poti doar sa spui asta.
Dar nu poti sa ii impui.

Nu e obligat sa plece fara divort, partaj si acte in regula.
Cit timp e barbatul sau nevasta ta... poti sa sari in fund si in cap, are aceleasi drepturi indiferent pe numele cui e casa.

Din cauza asta spuneam ca plecatul e o discutie fondata doar in cazuri extreme.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Carmen, parerea mea e ca acest om nu stie sa gestioneze banii, de aceea iti vrea casa... Poate ii treci pe nume, si te trezesti cu datorii pana-n gat, si va trebui sa vinzi casa... Eu una n-as avea incredere in el. Mai ales felul in care te terorizeaza, eu simt ceva necurat la mijloc. As sta de vorma cu el, in termene destul de radicalice. Deci da, castiga mai mult, insa sta la tine, si nu-i ceri chirie, nu-i ceri tarif pt. menaj si nici pt. sex. Pai daca e materialist, vorbeste pe limba lui. Si daca nu-i convine, sa stea in alta parte, bagati divortul si gata. Da, e corect sa te gandesti la copil, insa daca faci o prostie si il treci si pe el pe CF, poate ajungi in strada cu copil cu tot...

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006

Mergi la inceput