Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (32)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Pfuuuuuiiii! Ce liniste e pe forumel? Toata lumea colinda prin targ, ai?
Sa raspundem, atunci:

Ina, multzam de aprecierile pt Dara. Da, n-am tuns-o chiar cheala ci doar asha, mai scurtutz. Sa-l fi vazut pe sotzu-miu ce reactie a avut cand a vazut cophilu' fara par: "Da' tu cine mai esti? Ce-ai facut cu fetitza mea, Dara? Ai? Zi-mi repede ca te mananc" - intrebarile ii erau adresate Darei, nu mie, cum s-ar putea crede -. Nu stia biata Dara cum sa demonstreze ca ea e
In privintza ligheanului adus la pat, e cea mai sigura metoda pt. mine. Io am incheieturile mainilor paradite (m-am plans io mai demult pe forum) asha incat, de frica sa n-o scap, Doamne-fereshte, pe gresia din baie, prefer sa ma car cu ligheanul la pat. La o adica, pica in funduletz catziva cm pan'la podea si nu e bai. Nu stii niciodata cum se smuceshte si, daca tot nu sunt sigura de mainile mele, prefer sa nu ma risc.

Alinush, multzam de complimentari. Dara seamana si cu mine, da' si cu taica-su, asha ca nu ma pot mandri ca a luat exclusiv de la mine totul.
Blonda din album tot eu is, da' cu vreo 3 ani in urma cand eram si io ma tanara, mai slaba, si mai rebela. Acu' is mama cu norma-ntreaga asha ca mi-am lasat parul lung si nu l-am mai blonzit de frica sa nu-mi pice (mie-mi creshte parul teribil de greu asha ca prefer sa-l tzin natural numa' sa ramana pe scalp). Plus ca nici nu mai sunt asha razboinica, vorba Feliciei, ca tot am un odor mic langa mine ce nu ma lasa sa nu fiu buna.

Buluci, ai fost totala cu pozele alea. Bietu' Simon ce moaca avea....se vedea ca nu pricepe ce i se-ntampla de-i bagat cu fortza-n geanta, si asta sistematic. Mortal fi'tu!

Mirela, imi pare rau pt. tine ca treci prin asemenea evenimente triste. Si io-s de parere ca nu trebuie implicati sub nici o forma copiii in asha ceva. Io am vazut un singur mort cand eram mica si il tzin minte si acuma cu groaza. Si nu-mi nici ruda nici cunoscuta (ma luase bunica-mea, la tzara, la inmormantarea unei tinere care fusese ucisa sau se sinucisese - nu mai tzin minte exact. Cert e ca fata fusese/ se aruncata/aruncase de la etaj si avea mainile si picioarele rupte. Era o imagine terifianta in ciuda faptului ca fata era foarte frumoasa. Si-acuma, dupa atata amar de ani, tzin foarte bine minte cadavrul ei (ce-o fi fost si-n mintea bunica-mii sa care un copil la asha ceva, habar n-am).
So, incerca sa fereshti copiii s-o vada pe mama ta in asemenea ipostaza. E mai bine pt. ei.
Hai, sa fie totul bine!
Mult curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doinna spune:

Mirela Anca imi pare rau ptr pierderea ta.Sper sa poti depasi durerea si stii ca mama ramine bine infipta acolo in suflet.
Gandacel si mama imi zice ca ea ne-a dat sucuri si supa incepind cu 3 luni si ne-a mers f bine(la toti patru)dar eu tot dupa sistemul modern cred ca am sa merg .bafta multa daca te-ai hotarit sa incepi cu diversificarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

toate sunteti la BE?

mai vroiam sa raspund la ceva...INA, eu ii mai puneam in prima luna caciulita, dar nu mereu. seara dupa baita da, ii puneam c ama luam dupa mamele noastre care imi spuneau ca este muuult prea frig. pan la urma ne-am dat seama ca trebuia sa-i facem baita mai calda, de aia ii era frig.

si o sa incep sa aerisesc si eu cu el in camera, ca pana acum nu am facut-o.

BULUCI, asa am vrust si eu sa-l cantaresc pe vladone, dar nu m-a lasta tasu'.
si cu toxo....poate femeile gravi de pe acolo afla in timpul sarcinii ca au avut toxo, igg sau igm -le incurc, nu stiu care- este negativ.
si mie mi-a iesit una din astea pozitiva, semn ca am avut boala si am urmat trataament preventiv pt a nu se reactiva.

Toxoplasmoza este cauzata de un parazit numit toxoplasma gondii care se gaseste in carnea cruda, la pisicile care se hranesc cu carne cruda si care isi ingera fecalele. Infectia cu toxoplasma este intalnita atat la barbati cat si la femei in afara sarcinii, desi infectia din timpul graviditatii este cea mai ingrijoratoare pentru ca poate conduce la infectie la copilul nenascut inca : toxoplasmoza congenitala. Odata ce ati avut infectie cu toxoplasma, imunitatea organismului va va feri de a face boala din nou. Aproximativ o treime din femei vor fi avut toxoplasmoza inainte de sarcina. Boala se manifesta ca o gripa, cu glande marite de volum in orofaringe, si majoritatea persoanelor nici nu sunt constiente ca au avut toxoplasmoza. Nu este cunoscut cu exactitate cate femei fac toxoplasmoza in timpul sarcinii dar unele cercetari sugereaza ca aproximativ 2 dintr-o mie ceea ce inseamna aproximativ 1400 in Marea Britanie in fiecare an.

Numai la 30-40% dintre femeile care fac toxoplasmoza in timpul sarcinii, infectia trece la copilul nenascut. Riscul se pare ca este corelat cu stadiul graviditatii la care gravida contracteaza boala. Riscul este mai mare in cel de-al treilea trimestru fiind de aproximativ 70%, in timp ce in graviditatea precoce doar 15% dintre copii vor fi infectati. Toxoplasmoza poate duce la pierderea sarcinii, sarcina prelungita sau probleme de crestere, orbire, leziuni cerebrale, epilepsie sau surditate. Daca se descopera ca o femeie are toxoplasmoza in timpul sarcinii, i se va face o echografie pentru a cauta semnele de infectie la copil. Dupa 20 saptamani de gestatie, i se va face un test definitiv, cordocenteza. Acest test presupune recoltarea unei probe de sange din cordonul ombilical.

eu mai repede as fi cerut o astfel de analiza, asupra fatului pt a lua decizia de avort.
este criminal ce i se intampla ei. nici nu-mipot imagina prin ce trece. de fapt nu vreau. adica nu ca dr ii fac avotul, ci ca ea saraca "asteapta sa moara copilul" parca asa s-a exprimat Gogolos...

GANDACEL, e greu de spus de ce nu ar functiona si acum...sau poate e usor. de ce bunica mea la cei 75 ani nu are reumatism si nici o durere de oase? si de ce eu am facut inca de la 12 ani...???
si de ce nu a avut devat probleme cu fierea toata viata, chiar daca a trecut prin foamete, razboi...si manca mamaliga neagra, si bea lapte amar de la vaca- era un lux si ala..si-s multe de ce-uri.
Uite eu cicase am gastroduodenita, ulcer gastric draci sa-i ia pe dr astia care fac medicina degeaba. Dar in crizele de stomac, dureri balonari imi trecea cu ce crezi?? LAMAIE CU ZAHAR!!! si dr imi spune ca este imposibil ca de fapt aia ar trebui sa-mi faca mai rau...ha mie cu aia imi trecea.
asa ca fiecare face cum crede ca-i mai bine.

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

hai ca nu sunteti toate plecate...
mai imi doarme copilul de la 11.30...si nu ma indur sa-l trezesc...

am avut apa rece aprita si o tin sa curga de juma de ora si tot plina de nisip si pietricele este...ce apa jogosa avem!!!!
hai ca s-a trezit

ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela27oana spune:

JOY iesiti la plimbarica,eu hranit una bucata gandacica ,imbracat si iesit

ela si oana daria

["http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana242003/my_photos"]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

buluci, as vrea sa incep io lista, numa' ca iris s-a adjudecat... pe principiul "vazut, placut, luat"... a zarit-o bogdanu' lu gandacu' si mi=a luat fata. vad ca dupa ce i-a dat intalnire ieri la vaccin nu s-a razgandit.
apai, am "oferta" beton, fata mea nu trb sa fie decat frumoasa si la locul ei, ca o accepta si fara sa stie sa gateasca, sa calce..., dupa cum vedeti am negociat bine. cica o invata soacra=sa, ca din talentele mele casnice nu prea are ce mosteni...

gandacel, eu le-am pregatit copiilor nu numai caietul de puericultura.. ci e un jurnal in toata regula in care le povestesc ce faceau ei la fiecare varsta.. la andrei am scris lunar pana la un an, apoi de cate ori se intampla ceva important.. raposrtul il fac acum cel mult la juma de an...
si lu iris i-l tin. si ce mi se pare mai important, scriu si ce simt eu... sper ca peste ani buni sa aprecieze si ei paginile astea!

alinus, multumim de laude!

si iau uitam, multumim tuturor pt urari!!!

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

e na. nu s-a trezit...dar se foieste.

mai vroiam sa zic ceva: si al meu se sperie de nu am vazut! si daca stai langa el si intorci capul in alta parte sau ridici un pic vocea, sare pur si simplu.
nush de la ce este...

ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns proadelina spune:

Buna! Am reusit sa citesc din urma (nu chiar tot, dar cat de cat :)).
Deci:
MIRELA ANCA - fii tare!
GANDACEL, HILDEGARD, GOGOLOS - bine ati revenit! E bine sa fie grupul cat mai mare.
MELKU - bine ai venit!
La multi ani! pentru Iris-Sabina, Amalia, Liam si Stefanel!
Multumim inca o data pentru urarile de ieri!
AURA - supernoroc cu bona!

Adelina si bebe Albert (16.11.2005)

Mergi la inceput

ela, eu acum ii dau sa pape si ies

ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Multuim de urari ...noi inauguram cele trei luni implinite azi cu Stefanelul tot bolnav . A fost dr. de fam sa-l vada, concluzia: are rosu in gat! A primit tratament si nu avem voie sa-i facem baitza pana luni. E atre apatic, s-a "ascutit" si, in loc sa ne laudam cu 6 kg cat credeam noi ca vom avea la 3 luni, aseara aveam din nou greutatea de acum o saptamana (a tot scazut progesiv in fiecare zi, Ca Nati si Ilincutza). Felicia tu cum ai dat Infant Forumula? Stefanelul nu prea mananca si vomita destul de mult dupa ce papa... ca urmare nu e de mirare "spectaculoasa" lui evolutie cu greutatea... Multumiri fetelor care m-au incurajat!

Mirela-Anca multa putere iti doresc (ai dovedit si pana acum ca o ai!)

Tania & BB Stefan (17.12.2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71403" target="_blank">Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (33)

Mergi la inceput