Jurnalul pescarului amator
Raspunsuri - Pagina 5
Carmen_Marieta spune:
PLACHIE DE CRAP
1 kg crap, 4 cepe mari, o ceasca de ulei, sare, 3 linguriotet, piper boabe, o lingura bulion ,
o lingurita boia dulce de ardei, o foaie de dafin
Pestele se curata, se spala, se taie felii groase de 3-4 cm, se pune in apa rece cu 3 linguri de otet si sare.
Pestele se lasa la marinat doar pana se pregateste sosul de ceapa: cepele se curata, se taie pestisori si se calesc in ulei fierbinte, in care se adauga o cescuta de apa calda. Se fierbe acoperit 20 min., la foc mic.
Cand ceapa devine sticloasa, se pune bulionul desfacut cu putina apa rece, sarea necesara, cateva boabe de piper si foaia de dafin. Peste sosul pregatit se pun feliile de peste scoase din solutia marinata, se acopera cratita si se fierb la foc mic o ora. Se adauga apa din cand in cand si boiaua de ardei cand mancarea este aproape gata.Se misca cratita din cand in cand, nu se amesteca cu lingura si se mai fierbe 10 min.Se serveste rece sau cald.
osna spune:
Initial creeata de daniella4
Azi se mananca peste.
Am cumparat niste cod congelat dar nu stiu cum sa-l prepar. As vrea sa-l fac la cuptor, cat mai dietetic, dar nu stiu ce condimente se folosesc la peste.
Aveti ceva retete?
Daniella, mama lu'Alexis
daniela_daneza spune:
Cod file
Ingrediente:
cod file, maioneza, lamiie, sare, piper, usturoi, patrunjel, cartofi, morcovi
Mod de preparare
Se pune codul file in tava cu unt, zeama de lamiie si piper, dupa care se pune la cuptor. Intr-un vas se pun 200 gr maioneza cu mult usturoi si se freaca cu sare, piper, patrunjel. Se scoate pestele de la cuptor si se adauga sosul peste el. Se adauga patrunjel si lamii felii.
Mod de servire
Se serveste cu cartofi fierti si morcovi fierti
Dany
'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
bonita spune:
Peste la cuptor( asta am facut eu azi):
Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu cartofi taiati felii mai groase si se da la cuptor pentru 5 minute.
Pestele se cresteaza si se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,busuioc,usturoi si se aseaza peste cartofi.
Separat se face un sos din : bulion,boia de ardei,piper,un pahar de vin alb si se toarna peste peste.
Cand e aproape gata se toarna 2 oua batute cu ulei si cu o cescuta cu apa.
Deasupra se presara marar si patrunjel.
Pofta buna.
cristicdt spune:
Macrou in staniol.
Ingrediente:macrou,sare ,lamaie.
Pestele se curata ,se spala,si se taie in 3 bucati potrivite,si curata lamaia de coaja si se taie felite,pestele se sareaza si se pune cate o feliuta de lamaie in peste,si si inveleste in staniol,se pun bucatelele intr-o tava si sa baga la cupror circa 20-30 minute,se serveste cu mamaliga si un sos facut din cativa catei de usturoi amestecat cu un iaurt Cremoso(mic)si putina sare,este o nebunie,reteta asta am invatat-o de la menajera mea,de la ea am invatat multe retete.Pofta buna.
daniella4 spune:
Multam, Daniela Daneza.
L-am facut dupa reteta ta si n-a iesit rau deloc.
Daniella, mama lu'Alexis
Carmen_Marieta spune:
eu am facut crap, urmatoarea reteta:
Crap in foi de dafin
Ingrediente:
1 crap de 1 1/2 kg, 2 pahare vin rosu, 150 gr. unt, 1 lingura faina, 250 gr. arpagic, 250 gr. ciuperci, foi de dafin, cimbru, sare, piper
Mod de preparare:
Se curata pestele, se goleste, se taie de-a lungul sirei spinarii, apoi in felii late de 4 cm. Se sareaza si se lasa sa stea. Se curata arpagicul si se inabusa cu unt pina se rumeneste. Se adauga faina, ciupercile taiate feliute subtiri, vinul, un pahar cu apa, cimbru, piper si foile de dafin. Se acopera feliile de peste cu acest sos si se lasa sa fiarba la foc mic 1 ora. Se scot feliile de peste si se asaza pe o farfurie in piramida. Se pune capul peste piramida, de jur-imprejur cepele de arpagic si ciupercile, iar deasupra se toarna sosul strecurat. Daca crapul are lapti, acestia nu se fierb decit 5 minute.
osna spune:
eu asa fac fileul de peste oceanic la cuptor:
pun pestele in tava,il condimentez cu sare,piper,boia,pun cateva ramurele de busuioc verde,2 frunze de dafin si torn deasupra putin ulei de masline.il acopar cu hartie de copt si-l pun 40min la cuptor la 180 grade.imi place ca nu iese deloc uscat.il servim cu orez.
15+
akella spune:
Peste cu maioneza de usturoi
Ingrediente: 8 filé-uri de peste (a 150 g), sucul de la o lamaie, 8 catei usturoi, 2 galbenusuri, ulei, sare, piper, patrunjel verde, migdale tocate
Se stropeste pestele cu suc de lamaie, se sareaza si se aseaza intr-o forma termorezistenta, pe un strat de patrunjel verde. Cateii de usturoi se zdrobesc pana devin pasta. Se adauga galbenusurile si ulei in fir subtire, amestecand continuu. Cu aceasta maioneza se ung bucatile de peste, se presara migdalele tocate si se dau la cuptor 20-25 de minute.
akella spune:
Peste oceanic cu cartofi
Ingrediente: 500 g peste oceanic afumat, 3 cepe rosii, 1 kg cartofi, 1 sfecla rosie, 4 mere, sare, piper, patrunjel verde, ulei (masline), otet
Cartofii si sfecla se taie cuburi si se fierb. Ceapa se taie pestisori, iar merele cuburi. Se scurg cartofii si sfecla, se adauga pestele taiat fasii, ceapa, merele, sare si piper, patrunjel tocat, ulei si otet, dupa gust; se amesteca, se aseaza pe un platou si se orneaza cu crutoane de paine prajita.