Vreau sa fac si puiul si legumele la cuptor. Am legume
congelate - morcovi, brocoli, mazare, fasole verde, conopida.
Cum ma sfatuiti sa le fac la cuptor??
Depinde cum iti place puiul. Mie nu-mi lace friptura clasica, la cratita cu capac, pt ca mi se pare ca se inmoaie.
Eu pun o cratita pe 3/4 plina cu apa in cuptor, deasupra ei pun un capac intors pe care asez bucatile de pui. Pun putin apa pe fundul capacului, ca sa nu se lipeasca la inceput, dupa care puiul lasa grasimea lui (daca sunt copane mai multa, daca e piept mai putina, caz in care mai adaugi apa din cind in cind), condimentez puiul si bag la cuptor. Il las cam o ora, o ora jumate. Eu de obicei il servesc cu alte garnituri.
Daca vrei sa-i pui si legume, iti sugerez sa-l scoti cam dupa o ora si sa-l muti impreuna cu sosul intr-o tava mai mare, in care sa-ti incapa si legumele congelate. Le pui direct congelate, nu le oparesti, nu le lasi sa se decongeleze. Legumele dureaza cam 20 - 30 minute sa se faca, timp in care se temrina si puiul.
Pofta buna,
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
noi facem carne de orice fel invelita folie de aluminiu,fara nimic pe ea decat sare si carnea frecata cu condimente.se lasa pana se patrunde,nu o intorc deloc si cand incepe sa se rumeneasca scot folia de deasupra si pun niste apa si legume de care vreau si mai las la cuptor.nici macar nu murdaresc tava ca e folie si am grija sa nu o intep cand mai intorc carnea.
iese dementiala