Timiditate

Timiditate | Autor: acs

Link direct la acest mesaj

As avea nevoie de o indrumare: cum sa ma port cu fetita mea, cum sa o fac sa fie mai sociabila?

Azi dimineata, cand am dus-o la gradinita, toate fetitele se adunasera la o masa si se jucau (radeau, vorbeau...). Dar Maria mea (3 ani si 8 luni) s-a asezat pe un scaun si acolo a ramas. Si-n fiecare dimineata spune ca ea vrea sa stea pe scaun. Am intrebat si educatoarea si mi-a spus ca nu se joaca. Atunci cand ii spune sa se duca la copii, o face, desi sunt convinsa ca doar de gura educatoarei. Mi-a parut atat de rau cand am vazut-o singura... Si tocmai pentru asta am dat-o la gradinita: sa fie cu copiii, sa se joace cu ei. Nici cand mergem in parc nu se duce la copii. In schimb, s-a intamplat sa se joace cu cate o fetita, dar numai daca sunt doar ele doua si fetita in cauza o antreneaza la joaca. Si cu sora mai mica se joaca, dar daca o supara sau ii ia vreo jucarie, nu-i spune Ioanei (fetita mea cea mica), ci vine la mine 's-o salvez'.

Ce e de facut?

Multumesc,
Manuela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Raluca mea a fost la fel!Acum are 6 ani si interactioneaza bine cu copiii.Nu se baga ea dar daca e chemata merge si se joaca. Eu zic las o in pace! Las o sa faca ce vrea ea, n o forta sa se joace cu alti copii daca nu vrea. Ai sa vezi ca va veni si acel timp.Daca o fortezi nu cred ca i sa obtii nimic de la pustoaica ta. E inca micuta si nu toti sunt la fel de jucausi sau la fel de sociabili!!!

corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Multumesc corinadana. Parca m-am mai linistit citind raspunsul tau.

Adevarul e ca-mi pare rau de ea, caci simt ca ar vrea sa se joace, dar n-are curaj. Si cand o vad singurica pe scaun, parca mi se rupe inima. Mi-ar placea sa vad ca are o prietena. Probabil ca e si prea mica. Si orice atentionare o ia ca un afront personal. Spre exemplu: Daca ii spune Ioana (fetita mea cea mica) ca locul unde e Maria e al ei, atunci pleaca suparata si vine la mine bazaind.

Oricum, am observat ca nu rezolv nimic daca o imping de la spate sa faca ceva. O intreb daca s-a jucat cu vreo fetita si-mi spune ca da (si imagineaza tot felul de secvente...). Si apoi daca o intreb daca ma pacaleste imi spune ca a mintit, dar mi-a zis asa ca sa-mi faca pe plac. Nu vreau s-o fortez.

Mi-e greu caci nu stiu cum s-o abordez.

Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ce mai poti face tu e sa chemi o fetita, o coleguta de a ei acasa la voi. Dar vezi si tu sa fie o fetita mai linistita ca altfel sa n o sperie mai tare un comportament mai agresiv. O prajiturica un suculet stai si tu cu ele si apoi usor te retragi. Incearca asa!Incet incet o sa prinda gustul jocului!
Stiu ce i in sufletul tau!
Ai rabdare ca o sa treaca faza asta! Si NU mai insista sa mearga la joaca intre copii! Daca te intreaba zi i si tu mergi la joaca daca vrei daca nu e ok!Las o sa stea langa tine! Sa stii ca ea stand langa tine o sa i studieze pe ceilalti cam cum e cu joaca asta! Si o sa prinda curaj!

corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Multumesc corinadana! Am sa tin cont de sfaturile tale.

Manuela

Mergi la inceput