Bebelusi de mai-iunie 2005 (72)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sim76 spune:

danelutza, parul nu e ft lung decat un motz in frunte acolo, ala e din parul vechi cu care s-a nascut, nu i-a cazut, chiar ma gandeam sa il tai sau il mai las asa sa ii fac o freza ...sa am ce sa-i dau pe spate....e funny oricum , ca mari plete nu are, adica nu e ft des, dar banuiesc ca are tot timpul ....
mama, cate mai am de spus si mai ales de intrebat, copiii vostri dorm singuri la ei in camere ? patrick a lu' new mami, stiu ca e un viteaz, dar thea nu ....i-am mutat patutul la noi in camera si acum e ok, ma rog, cu trezirile de rigoare , cand viseaza, sau ce stiu eu, are dureri de dinti, sau pur si simplu se trezeste , dar ii dau suzeta si adoarme relativ repede...
si mai vreau sa stiu, cam cat lapte, formula e normal sa mai bea pe zi, in conditiile in care mananca solide ft bine, si orice, dar nu vrea nici un fel de alt lichid, nici apa, nici sucuri ..si sunt curioasa cat e normal sa bea...ca ea bea cam 750 de ml pe zi de lapte ....e mult, putin ? pediatri pe aci sunt cam confuzi asa in exprimari, nu ma lamuresc, si pana faci o programare, face copilul anu' ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Profit de faptul ca l-am pus pe tony la culcare sa scriu cate ceva. Mai azi am avut o zi super nasoala. a tipat si marait toata dimineata si s-a potolit intr-un final la ora 3 dupamasa cand a si reusit sa doarma putin. acuma s-o iau in ordine.
Sim76 bine ai revenit. Tot imi spunea newmami de tine si ma bucur ca te-ai decis sa-ti faci aparitia. dupa cum imi amintesc copiii nostri sunt amandoi nascuti pe 4 iunie si cam la aceleasi tonaje. Si acum sa-ti raspund la intrebare noi l-am mutat pe Tony in camera lui acum doua saptamani cand ne-am mutat la casa. In prima saptamana a dormit binisor dar saptamana asta zici ca a intrat strechea in el. Se trezeste tipand si nu mai vrea sa doarma decat cu unul din noi prezent. Ne trezeste de cate 10 ori pe noapte si nici nu a mai vrut sa adoarma singur asa cum o facea de pe la 6 luni. Ce sa zic bafta. E horror. Tony a dormit in camera cu noi pana acum...
Tamar si omustata noi am imprumutat de la un var care are o fetita de 2 ani si scaun de masina si patut pentru cand mergem acasa. E drept ca nici noi nu am avut scaune de masina dar nici nu am calatorit atat si nici nu erau atatea masini si nebuni pe strazi. Eu zic ca e super util si nu voi renunta la el in nici o conditie mai ales de cand cu mamanati. Eu zic sa incercati si voi sa imprumutati de la un neam o prietena ca ar fi cea mai buna solutie.
iuliana, parca tu ziceai ca ai zburat mult. Sa iau Tylenol sau dimetab cu noi inavion. Crezi ca poate ajuta sa-l linisteasca putin pe copilutz? Sau ca e util sa-i dau preventiv inainte de imbarcare? Noi acum ne cautam carucior umbrela si as vrea sa iau ceva mai bun si implicit mai scump ca sa-l pot folosi si de mers in mall-uri nu doar pentru Romania.
andreeaatannu ne parasi!
Si apropo de discutiile de dinainte cu banii... E normal ca oameni diferiti sa perceapa o suma diferit si sa se raporteze la lucruri super diferit. E fain ca forumul e un loc unde ne putem exprima parerile ca altfel nici nu mai are sens... daca toata lumea ar fi de acord ar fi chiar super ciudata atmosfera. Eu zic sa ne exprimam ideile si sa fim atente cu cele de langa noi. Ca nimeni nu comite o crima zicand ceva "diferit" Cel putin eu asa vad lucrurile. suntem destul de chinuite si obosite si tracasate toate. Nici una nu e mai pe roze. De aceea consider ca trebuie sa ne intelegem intre noi asa cum nimeni in jur nu ar putea tocmai pentru ca dintr-un anumit punct de vedere suntem toate in aceeasi barca. Deci eu sper ca cele care v-ati ofuscat unele pe altele sa va treaca si sa ramanem prietene.
Va las acum ca vreau sa prind ceva somn pana se trezeste Tony... Va pup.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Se vede ca fetele din Romania sunt la culcare. Ne conversam noi, astea de peste Ocean. Poate ar fi trebuit si noi sa stam pe chat seara, la noi, dar eu cel putin nu prea am timp, ca sa fiu sincera. Dar sunt geloasa cand vad ce bine se distreaza fetele.

Sim76-bine ai revenit. Ai o fetita foarte dulce.
Legat de dormit, eu am avut obsesie cu faptul ca nu am vrut sa doarma copilul cu noi. Am o nepotica de 6 ani si ea si acum doarme cu parintii in pat si mie nu mi se pare deloc sanatos. Plus ca eu nu m-as putea odihni deloc. Maya a dormit cu noi in camera, nu in pat, pana la 2 luni, dupa care ne-am mutat in casa noua si are camera ei. Doarme singura in camera de la 2 luni si pana acum nu am avut nici macar o tentativa de a o pune in pat cu noi. Mi-e teama ca daca cedez odata pe urma nu mai scap. De asta o intrebam pe Androix cum doarme Filip dupa ce s-a intors acasa. Mie mi-e teama ca daca mergem in concediu va trebui sa doarma cu noi.

Acum mi-am dat seama ca noi trebuie sa luam taxi-ul pana la aeroport, deci trebuie sa iau neaparat car seat-ul cu mine. Cat despre carucior, tot asa, vreau sa aduc de aici, unul sport (poate imi dati si mie un sfat legat de asta, va rog).

OlgaT-ce-i aia dimetab? Nu am auzit.

Va las si Noapte buna!

Olga si Maya (28.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Am scris un mesaj lungggggggg pe la amiaza, l-am trimis si numai dupa aceea am constat ca nu eram log-ata . Asa ca s-a dus pe apa sambetei munca mea si cum Patrick tocmai se trezise mi-am luat odrasla si m-am carat la Mall ca afara ploua torential.

O sa incerc sa-mi mai aduc aminte din ce am vrut sa pun.

In primul si in primul rand va multumim frumos ca v-ati gandit la noi si pentru frumoasele urari pe care ni le-ati adresat cu ocazia implinirii celor 9 luni. Si noi dorim tuturor bebeilor sa fie sanatosi, cuminti si sa aiba parte de tot ce e mai bun in lumea asta .
Nici nu-mi vine sa cred ca deja au trecut noua luni de zile. Unde, cand, cum??? Sunt intrebari la care de abia pot gasi un raspuns. Totul are o viteza fenomenala, vreau ca totul sa se intample la o viteza mai redusa, sa am timp sa ma bucur de fiecare moment. Devine tot mai independent si eu vreau sa ramana cat mai mult timp asa micut, bebelus.

Aseara am vazut filmul "The Constant Gardener", filmarile si actiunea se desfasoara in Kenya. M-a impresionat atat de mult filmul asta. Doamne cat suntem de norocosi numai ptr. ca ne-am nascut intr-o tara mai dezvoltata. Saracii micuti, ce cruda e soarta ptr. ei si totusi zambetul lor e atat de inocent. Tot ce-mi doresc este Dumnezeu sa ne dea sanatate caci altfel suntem niste norocosi iar soarta a fost buna cu noi.

loreen , multumesc ptr. complimente. Spune-i Deliei sa nu fie suparat ca din spusele lui Elisor, unde dragostea-i mare nu mai conteaza pe unde te duce mami in vizita iar Filip si-a tinut promisiunea . Asteptam cu nerabdare pozele...

simona_filipas, Dragos e un scump si jumatate. Are o mutricica tare sughubeata si bag seama ca e smecheros tare.

Ioanailinicam, mai dar are Ana niste ochisori de te baga in boala. Scumpica foc, iar poza asta eu as face-o tablou mare. E asa de dulce.

Chiar daca de cele mai multe ori nu am timp sa vad ce se posteaza si mai sar peste capitole, in schimb cel putin o data pe saptamana ma uit la pozicile celor mici. Doamne sunt asa de scumpi, cei mai frumosi bebei din lume. Fiecare are ceva deosebit care iti atrage atentia, care il face unic si cel mai frumos bebeu in felul sau. Sa ne traiasca si sa fie sanatosi ca frumosi sunt foc.

Tdi, multa, multa sanatate Alysiei. Of Doamne ma doare sufletul cand aud de bebei bolnaviori. Sa se faca bine cat mai repede si sa ne ti la curent cu evolutia ei. Parca deja se simte in postarea ta ceva mai mult optimism, sunt fericita ca e mai bine si sper din tot sufletul sa nu fie nevoie de internare.

Androix, ca tot ai intrebat hai sa-ti spun in mare cam cu ce te alegi in Canada cand ai un copil. Concediu de maternitate e de 1 an de zile, cel mai exact 52 saptamani si sunt platite daca ai lucrat inainte cel putin 6 luni full time. Plata este de 55% din salariu sau MAX $413/saptamana impozabili. Adica indiferent cat ai salariu nu primesti mai mult de $413 impozabili, adica $355 bani in mana/saptamana. Daca familia are venituri mai mici se mai da un ajutor de copil - Child Benefits dar care habar n-am cat este ca mie personal nu mi-au dat nimic ptr. Patrick.
Indiferent cat se primeste este un ajutor si ca si in Ro sunt bani pe care ii iei nu-i dai si oricand sunt bine veniti mai ales ptr. familiile cu venituri mai mici.

Danelutza, multa sanatate. Bea si tu o tuica fiarta si sa vezi cum iti trece raceala si mor toti virusii.

Smiena, felicitari ptr. dintisor, sa vezi acum cu ce viteza o sa apara si restul.

sim76, bine ai revenit pe DC.ptr. papusa mica. Mai dar e asa de frumoasa si are niste ochisori uauuuuuuuuuu ati pus-o cand va creste mai mare. Trebuie sa ne mutam mai aproape ca sa aiba Patrick o sansa cat de cat micuta sa ajunga la ea.
M-a uns la suflet mail-ul tau azi si mi-au dat lacrimile ptr. ca asa simt si eu. De abia astept sa ne intalnim noi ca noi dar sa vad ce fac piticii cand s-or vedea. Chiar vorbeam azi si cu Olga ca mai astept o 'tara sa se mai incalzeasca nitel si pun de o excursie la Toronto.
Baut formula, pai voi stati super bine la capitolul asta. Patrick bea doar seara la culcare intre 180 ml - 240 ml formula cu 6 lingurite de cereale si poate dimineata inca 100 - max 120 ml si gata, asta-i tot ptr. toata ziulica. Cica-i prea mult ptr. dansul. Ii mai dau apa in timpul zilei. Sucuri i-am facut din fructe numai de vre-o 3 ori si nu i-au placut. Asa ca ii dau in fiecare zi fructe proaspete. Vreau sa incerc totusi sa-i cumpar din State de la Gerger si niste suculete care zic ei ca sunt 100% naturale. Si tot de la astia mi-a spus Olga ca deserturile sunt f. bune. O sa incerc si alea ca sa-i pot da si la gradi cu el ptr. ora 4:30 - 5 chiar inante de a-l lua acasa ca pana ajungem si-l dezbrac sa nu-mi urle de foame. Ca de, luni e ziua cea mare - prima zi de gradi - si am niste emotii. O sa va povestesc cum a decurs. Eu sper din tot sufletul sa-i placa ca e innebunit dupa copilasi.
Tot n-ati reusit sa o adormiti pe Thea la ea in camera? Saracuta normal ca nu vrea ca la cate locuri a schimbat, stie ea ca cel mai bine e la mami in camera. Nu stiu ce sfaturi sa-ti dau ca la noi Patrick a dormit din prima lui zi la el in camera, asa ca nu stiu daca e viteaz sau saracul asa crede ca trebuie sa fie. Mai nou am instalat si o camera video la el in camera deasupra patutului sa-l putem vedea ce face si inregistra ca e atat de figura cand e vorba de nani. Si stam amandoi la computer si ne uitam ore in sir la mogaldeata mica cum doarme si ce face.

FlorentinaG, mult succes in tot ceea ce v-ati propus sa faceti, sa aveti profit cat mai repede. Nici un inceput nu e usor, dar o sa fie bine, o sa vezi.

tamar, eu scaunul de masina pe care i l-am cumparat lui Patrick este standardizat si ptr. avion si se monteaza super usor in oprice masina. Uite aici www.babyuniverse.com/pro/baby/83710/BoulevardLATCHCarSeat-Brownstone.html" target="_blank"> link-ul daca vrei sa arunci un ochi. Asa ca de acum oriunde zbor ii iau si scaunul ca oricum inchiriem masina indiferent unde ajungem. Noi ii vom lua si lui Patrick bilet cu loc si atunci scaunul ne prinde bine sa nu stau cu el in brate 10 ore.

Va las acum ca merg la nani, caci maine merg la serviciu.

NewMami & Patrick Ryan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Buna dimineata .Eu ma simt naspa.

Am vrut sa scriu ieri un mesaj dar am zis ca e mai bine sa numai zic nimic.

Androix eu am mai zis eu nu iau nici un ban pentru ca nu am lucrat si noi traim numai din salariu lui tati.Iar Mara primeste o alocatie la fiecare 3 luni prima am sa o iau acuma de 178 de euro.Care nu sunt multi dar ii iau nu ii dau.Iar despre prosteala si plafonare la mine neuronul ala care a mai ramas lucreaza la maxim ca nu e usor printre straini.Dar nu are rost sa ma plang ca nu stiu daca am sa fiu crezuta sau nu.

Florentina multa bafta in ceea ce v-ati propus.

Sim bine ai revenit.

Andreea felicitari de progresele lui Thomas.

Ma duc sa beau cafea ca Mara ma trezit azi noapte de nu stiu cate ori,motivul stiindu-l numai ea,iar de la 6:30 e fresh ,iar mie imi curg ochi in gura.

Miss Piggy mama lui Mara Augusta(31.05.05)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adriaanse2000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamar spune:

Fetele de peste ocean treze la ore tirzii, multumesc de sfaturi! Da, de fapt cum mergem cu taxi-ul la aeroport o sa trebuiasca carat de aici...Simona (btw, bine ai revenit, si integrare cit mai usoara in Canada:), si eu am fix-ul cu scaunelele de masina, si nimeni nu ma intelege ce important e. Cit era in ala "galeata" de nou nascuti a fost mai usor, acum mi-e groaza de carat ditamai magaoaia, dar asta e...NewMami, Britax...salivez dupa ele, dar cum noi n-avem masina (ca de, stam in NY unde parcarea e crima si pedeapsa) nu-mi permit sa iau pentru destul de rarele ocazii cind inchiriem masina. Petru avion...da, desi unele companii nu te lasa cu ele (AlItalia de ex), si noi nici nu i-am luat loc separat.
Ah cit despre carucioare sport - eu sint indragostita de Maclaren. Se inchid usor si se fac mici (umbrela), sint usoare, sint multe modele (unele care se dau mult pe spate, ca sa poata dormi bine in el), ce mai, sint extra. Noi avem doua (unul ramas de la Davi, merge f bine, dar am mai vrut si unul model mai nou. Nu sint foarte ieftine, dar merita banii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Buna dimineata! Zilele astea nu prea ne-am facut aparitia pe aici pentru ca s-a operat mama la coloana ptr discopatie lombara si chiar daca nu am stat prea mult la spiat cu ea ca nu aveam cu cine s-o las pe Alex, gandul mi-a fost numai la ea, am avut emotii si nu ma puteam concentra la nimic. Dar multumesc lui Dumnezeu operatia a reusit si mama se simte bine acum.
Am inceput ziua de marti cu zambetul pe buze, ca am avut trei reusite. Alex s-a trezit doar o data pe la 3, i-am dat apa si s-a culcat la loc (dupa ce alaltaieri am stat 2 ore cu ea, tragea de mine sa-i dau tzatza dar n-am cedat) si s-a mai trezit pe la 7 jumate, deci sunt superodihnita. Am prin si primul kk la olita dupa 2 saptamani de stat pe oala fara nici un rezultat!! Si ultima realizare, am reusit sa trec de prima zi de regim si rezultatele sunt mai mult decat incurajatoare, am trecut de pragul de 62,4 KG. Azi aveam 61,6!!!!
Va pup acum, trebuie sa ne pregatim de plecare. Mergem sa-i facem Alexandrei radiografie de sold, preventiv (ne-a trimis pediatra). Sper sa fie totul ok.
O zi buna!

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Bravo Oana, felicitari pentru reusite si sanatate multa mamei tale!

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Multa sanatate Alyssia!

Sim76, bine ai revenit!

Gusta, iar te simti rau??

Mygirl, multa sanatate mamei tale! Ce medic a operat-o? In Spitalul judetean?

Pupici tuturor fetelor!

Multumim pt. complimente.

Eu sunt tare nemultumita de situatia mea profesionala in momentul asta si am asa un gand sa o iau intr-o alta directie, doar ca nu ma bazez pe nimic concret. M-as reapuca si de invatat in momentul asta, cu toate ca nu stiu cand mi-as mai gasi timp si pt. asta. Nu am nici macar o satisfactie financira, salariul meu real a scazut vertiginos in ultimii trei ani pt. ca mi-a disparut o indemnizatie si salariul de merit, ca vorba aia ce mi-a trebuit sa fac doi copii .

Scuze pt. smiorcaieli

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Neata
Tdi, sper ca Alyssa este mai bine si nu va fi nevoie sa mergeti la spital.
Oana, sanatate si mamei tale.

Mey, stati linistite. Bianca e o frumusete de fata, dar Filip e strengar mare si pana n-o vede si pe promisa Delia nu se hotaraste. Pana una alta vad ca Elisor nu mai apuca sa scrie mare lucru, caci pozele sunt la ea. Sper ca sunteti bine.

Ma duc sa am o zi de basm. Profit ca barbatul este acasa ca sa smotruim in amanunt tot palatul nostru...

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput