cum ar fi mai bine?sa fie bataus sau nu?
Raspunsuri - Pagina 11
Laura _Oprescu spune:
Ira, eu tot nu cred ca e asa simplu...daca e asa tu pledezi ca Sofia sa fie agresata/lovita/batuta? Ce vreau sa subliniez e ca nu e in alb/negru toata discutia..Conform teoriei tale, Sofia nu ar intra niciodata intr-o astfel de situatie...Dar asta nu ar fi un raspuns SINCER in acceptia ta si a lui ruxij.
Ira spune:
Laura, factorul varsta nu e relevant dupa mine... nu cred ca exista o varsta potrivita pt a aproba sau a deveni indulgenti in fata agresivitatilor.
Batausul si cel care se apara au un element major in comun : violenta.
Nu putem spune copillui : ai voie sa dai al 2-lea, dar n-ai voie primul. Ce dumnezeu e asta ?
Ori te bati ori nu.
De ce aici copiii nu se bat ca in Ro ? Pentru ca aici adultii au inteles si isi educa copiii asa cum trebuie.
Nu e vina copiilor in toata povestea asta. E de ajuns sa citim subiectul de la pg. 1 pana aici.
Sofie :)
ruxij spune:
Asa e, conteaza mult varsta copilului. Sub doi ani, cand nu verbalizeaza frustrarile, au tendinta de a si le rezolva fizic, adica dand cu lopatica in cap. Peste 3 ani prefera mai des sa rezolve verbal. Asta citii eu pe net. Acum daca un copil sub doi ani ii da lui fi-miu de 4 ani cu lopatica in cap, este normal ca eu sa il invat sa dea inapoi in cel mic? Ca eu ii spun mereu sa nu dea. Ca daca e mai bine asa, eu o sa ii zic sa dea. Nu e mai bine sa fie gasita o alta solutie?
Ira spune:
Eu pot sa traiesc cu ideea ca exista oameni care gandesc complet diferit de mine.
Stiu ca sunt oameni pe planeta asta care isi imagineaza ca daca au un pistol in sertar sunt mai feriti de violenta.
Eu ii consider complet imbecili, dar stiu ca exista si ca sunt multi.
Sa dea Domnu' sa n-am de-a face cu ei la viata mea.
O lume fara arme/ "arme" = o lume cu mai putina violenta.
E matematica. Asa cum 1 si cu 1 fac 2.
Eliminarea agresivitatii din ecuatie elimina si sansele de a avea un rezultat violent in final.
iulia_b spune:
Ma gandeam si eu la varsta...nu poti spune unui copil mai mare sa riposteze ca un copil de 1 an l-a lovit cu lopatica; n-a facut-o cu intentia de a face rau...
Din fericire nu am fost pusa in situatii de genul asta...au mai fost "accidente" prin parc...lopatele, galetuse rasturnate...
In cazul copiilor mai mari, violenti, incurajati...nu stiu zau cum as proceda...
Ira spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Asa e, conteaza mult varsta copilului. Sub doi ani, cand nu verbalizeaza frustrarile, au tendinta de a si le rezolva fizic, adica dand cu lopatica in cap. Peste 3 ani prefera mai des sa rezolve verbal. Asta citii eu pe net. Acum daca un copil sub doi ani ii da lui fi-miu de 4 ani cu lopatica in cap, este normal ca eu sa il invat sa dea inapoi in cel mic? Ca eu ii spun mereu sa nu dea. Ca daca e mai bine asa, eu o sa ii zic sa dea. Nu e mai bine sa fie gasita o alta solutie?
Da, copiii nu-si verbalizeaza frustrarile, mai nasol e cand si le verbalizeaza anumiti parinti. Auzi, e prost ca nu se apara, ce verbalizare trista.
Oricum instinctul de a sari la gatul celuilalt exista la orice copil normal. Oare nu e de datoria noastra de oameni maturi, trecuti prin viata, sa-i oprim ?
Laura _Oprescu spune:
quote:
Originally posted by Ira
, factorul varsta nu e relevant dupa mine...
..dupa cum spuneai,daca citesti subiectul de la pagina unu pana aici,asta reiese,ca factorul varsta este foarte important.Una e sa opresti un copil de un an jumate de la o paruiala si alta e sa ii vorbesti unui pusti de 15 ani despre right choice...
Batausul si cel care se apara au un element major in comun : violenta.
eu inca nu pot sa cred ca un copil de un an jumate poate duce denumirea de bataus la fel ca unul de 15 de ex.
De ce aici copiii nu se bat ca in Ro ? Pentru ca aici adultii au inteles si isi educa copiii asa cum trebuie.
NU idealiza.Si aici sunt destule cazuri si inca mai pline d eimaginatie.
Nu e vina copiilor in toata povestea asta. E de ajuns sa citim subiectul de la pg. 1 pana aici.
perfect de acord ,dar cine a spus asta?
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Iraquote:
Originally posted by ruxij
Da, copiii nu-si verbalizeaza frustrarile, mai trist e cand si le verbalizeaza anumiti parinti. Auzi, e prost ca nu se apara, ce verbalizare trista.
Exact. Si aia mici trebuie supravegheati, ce sa mai discutam.
Ira spune:
Laura, ne incurcam in cuvinte si in fraze. Apai daca scoatem asa din context si le aranjam in ordine dadaista, ce doamne iarta-ma se mai intelege ?
Atunci era vorba de altceva, de copilul Filofteiei, care alesese sa nu se mai bata si de tot contextul cu copii intre 2-5 ani.
Laura _Oprescu spune:
in sfarsit gasiram numitor comun...varsta este importanta.
Ruxij, luand ipotetic cazul in care puiul tau e lovit de un pusti mai mic, ii poti explica cum sa il ignore, fara sa se lase insa lovit.Si gata!
Ira, vad ca si cu tine am cazut de acord:)Numa ' bine ca imi expira timpul de net si imi veni Raresu acasa si Lucasu facu ochi.
Ira, uite ca am uitat sa mentionez ca ai mai zis ceva cu care sunt perfect de acord.In general,parintii amplifica o chestie, peste care copiii ar trece cu usurinta.