Este vorba de o casa de vacanta la munte, pe care bunicii mei au cumparat-o pt noi, in '89, inainte de revolutie.
Nu au apucat sa intocmeasca actele, doar un contract de mana de vanzare-cumparare cu 2 martori.
Batranul de la care au cumparat-o a murit, iar fratele lui a venit cu pretenii financiare sa ii platim si lui casa, desi teoretic nu avea dreptul la ea. A primit si el o parte din bani.
Nu a fost facuta succesiunea, nu a fost intabulata, insa noi am platit impozitul (inclusiv restantele) cativa ani buni. Acum impozitul nu mai este platit poate si de vre-o 10 ani.
Am folosit casa cativa ani, dupa care fratele proprietarului a vandut-o altcuiva, dar tot fara acte.
Cei de la primarie ne-au spus ca daca nu se va plati impozitul, casa va trece in proprietatea statului. Dupa cati ani???
Putem face ceva sa o recuperam? Avand in vedere ca actele nu au valoare juridica, dar exista martori?
Proprietarul (sau mai bine zis fratele raposatului proprietar) spune ca ne va face actele daca ii vom plati iar...
Flavia (sotie si mamica fericita)
Actiune in instanta. Gasiti un avocat si aratati-i ce acte aveti. Apoi proba cu martori, si sa demonstrati ca o vreme v-ati folosit de ea, ca ati intretinut-o si ati platit darile voi.
Deci, practic, in acest moment proprietarul de drept este batranul decedat? De ce nu s-a facut succesiunea?
Pentru neplata impozitului casa nu trece automat in proprietatea primariei, ci in urma unor demersuri de executare. Nu pot sa cred ca cineva nu gaseste cateva milioane de lei ca sa nu i se scoata casa la mezat.
Da, proprietarul de drept este raposatul. Nu stiu de ce nu s-a facut succesiunea, nu stiu nici daca se poate face ceva acum.
Noi avem actul de vanzare cumparare (de mana) si chitantele de la plata impozitului la primarie, cativa ani la rand.
Flavia (sotie si mamica fericita)
Incearca, Flavia. Arata ce ai unui avocat. Faptul ca nu si-au facut succesiunea lucreaza oarecum in favoarea voastra. Sansele nu sunt mari, dar exista.