HELP! copil mic/divort/amanta
sunt in curs de divort cu sotul meu.nu mai locuim in aceeasi casa. el locuieste la amanta.. ceea ce ma deranjeaza f tare si nu cred ca e un lucru bun pt fetita noastra de 2 ani si jumatate este ca el a venit s-o ia pe cea mica astazi si a dus-o in noua lui casa (unde locuieste cu actuala lui) si insista ca in week-end s-o ia la el. eu i-am interzis acest lucru , am insitat sa vina sa-si vada copilul doar aici in casa si eventual s-o scoata la plimbare singur (nu cu amanta dupa el).
vreau sa stiu daca aceste lucruri o vor afecta pe cea mica. daca gresesc eu ,va rog sa-mi spuneti.
Raspunsuri
Principesa spune:
Gioto, lucrul care il afecteaza pe copil este ceea ce ramane nespus si el umple golul cu interpretari distorsionate. Daca ii veti explica amandoi clar noul vostru statut acest lucru va fi cel mai probabil cauzator de suferinta pentru un copil, ca pentru orice copil de altfel, dar va fi cel mai bine pentru ca ea ca sa nu ramana cu o trauma in urma divortului. Deci nu o puteti feri de suferinta dar o puteti feri de o trauma.
De ce pericol vrei tu sa o feresti pe fetita? La ce te gandesti?
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala
Ioana Sora spune:
Gioto, intr-un fel sau altul, va fi afectata. Nu stiu daca e intelept din partea tatalui sa-si duca fetita in casa aceea, acum, cand lucrurile sunt incerte si amanta probabil ca tot incerta... Bine ar fi s-o vada tot la voi in casa sau sa iasa in parc cu ea.
sileriki spune:
Stiu prin ce treci si ce e in sufletul tau , incearca sa fii tare , sa nu cedezi cumva , pana nu se rezolva divortul , stai de vorba inca odata cu ex-ul tau si spune-i ce te doare , sa nu te faca sa suferi si mai tare , daca nu, spune -i ca pana la divort sa stea cuminte , el oricum a facut deja o greseala , s-a mutat direct la actuala acest pas nu e prea bine vazut , ai grija de fetita ta si fa ce e cel mai bine pt ea ,gandeste te e copila ta, nu e a alteia , nu tu vrei sa renunti la ea
Iti doresc tot binele din lume
la noi dupa un an jumate ne-am reluat relatia , si acum suntem din nou impreuna atat ca noi nu am divortat cu acte .PA
evi si eric
gioto spune:
da..sa expun situatia mai pe larg si in acest fel sa-i raspund principesei legat de pericolul in care este copilul.tatal copilului nu este intreg la minte.a facut sex si aici , in casa noastra in prezenta mea si a copilului.amanta este o femeie inebunita de sex, care nu ar avea nici o jena sa faca acest lucru si-n public (astea mi le-a spus chiar ex-sotul meu) .nu am putut sa ma impotrivesc actiunilor lor pt ca am fost amenintata cu cutitul.dar nu pot uita nici acum ca mara s-a trezit in acea noapte si era cit pe ce sa ajunga in camera lor!!a doua zi am plecat cu cea mica de acasa si cu ajutorul tatalui meu si al politiei ,ex-sotul a parasit casa impreuna cu amanta.dupa acest incident nu a venit s-o mai vada 2 saptamini. apoi a venit in fiecare seara aici, in casa. iar pauza o saptamina, pina astazi cind a venit s-o ia la plimbare (desi afara e f urit si cea mica e racita ).
desi , i-am explicat ca ar fi de preferabil sa vina singur s-o ia si sa-si petreaca timpul singur cu ea (pt a nu o confuza pe cea mica care si acum repeta mama, tata si mara si pe amanta sotului meu o cunoaste mai demult pt ca ea si ex-pritenul ei erau prietenii nostri de familie si cind ii spune numele ei , spune automat si numele ex-prietenului ei)..off
astazi copilul nu a dormit la prinz din cauza ca mi-a luat-o de acasa, a facut pipi pe ea (desi i-am dat olitza) si a mincat la mc'donalds (eu cu junk food-ul nu sunt de acord)!! si m-a si mintit ca o duce undeva si o aduce la o anumita ora..dar cred ca problemele astea sunt mai degraba de ordin juridic ,nu psihologic.
aici vreau sfaturi cum sa procedez! ce sa-i spun celei mici!
Ioana Sora spune:
Gioto, in cazul asta, strange probe si la divort ai grija ca tatal sa nu aiba drept de vizita decat in prezenta unui asistent social sau a ta... Spui ca ai fost amenintata cu cutitul. Ai martori ? Ai oricum niste probe prin acel incident in care a fost nevoie de interventia politiei. Pana la divort, cred ca ar fi bine sa te asiguri de toate astea, spre binele tau si al copilului. Si sfatul meu e sa iei legatura cu un avocat.
Principesa spune:
Gioto, fetitei poti sa ii spui ca pentru moment parerea ta si a tatalui nu coincid cu privire la educatia ei si pana ce se va stabili dpdv legal tu iei deciziile. Insa faptul ca sotul tau vine si o ia pe Mara cand si cum vrea si face cu ea lucruri care nu sunt ok imi transmite ca tu nu ai suficient credit si putere in fata lui. Si asta poate fi o situatie extrem de problematica pentru Mara mai mult decat ce ii spui.
Insa mai important decat atat mi se pare necesara protectia copilului in fata unui abuz emotional asa cum ar fi expunerea copilului la scene sexuale, neglijare sau comportament inadecvat.
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala
She spune:
Ce ar afecta copilul cel mai tare ar fi sa observe la TINE repulsia fata de aceasta "amanta".daca tu nu ii vorbesti de rau pe cei doi, copilul nu va simti nimic grav.Totul depinde de starea pe care i-o transmiti tu.
faptul ca era sa intre peste cei doi nu e grozav, dar multi copii au facut-o, din greseala parintilor sau neatentie si nimeni nu a murit din asta.In momentul in care tu ai ramas acasa cu fetita si cu cei doi in dormitor, deja a fost o greseala.
mai departe, consider ca tatal atita timp cit nu face rau copilului, are dreptul sa-si vada fata.
Daca a fost vioolent cu tine, trebuia sa mergi la politie de mult.
irinuca spune:
Draga Andreea (nu vreau sa-ti mai spun Gioto...).
Am citit cu amaraciune cele povestite de tine si nu-mi vine sa cred ca au putut sa ti se intample atatea.
Daca te ajuta cu ceva sa stii ca ne-am gandit la voi si soacra mea se gandea sa te sune dar nu stia unde mai stai.Daca vrei da-i un telefon...poate iti face bine sa vorbesti cu cineva care nu e implicat...
Dupa parerea mea,ex-sotul tau nu e prea sanatos.Pare total iresponsabil si indiferent fata de Mara.Nu-i pasa de sentimentele ei, de sanatatea si confortul ei.Ii pasa doar de el si pare implicat in povestea asta cu Mara, cred eu, doar ca sa-si demonstreze ce tata minunat e el.Stii bine ca nu a fost un tata prea devotat niciodata...
Eu sunt de parere ca un timp sa nu-i mai permiti nici o iesire cu el.Vrea sa o vada...foarte bine (e dreptul lui pana la urma...).Vine la voi, ii aduce o jucarie, se joaca cu ea si ..pleaca.Tu faci legea acum.
Casa in care stati voi doua e a ta si NU PERMITI sa intre nici o alta persoana straina!Fii barbata si impune-te!
Folosesti cuvinte de genul "mi-a luat-o","a dus-o".Nu,nu,nu.....
TU esti mama ei, tu esti de acum si tatal ei si se vede clar ca tu reprezinti interesele ei muuult mai bine dacat el.
El....cu sexul, cu amanta...deh..treburi mai importante.
DECI :
1.Divortam
2.Vrei sa vezi Mara, vii acasa sau unde se nimereste sa fim atunci cand ti se pune tie pata.Sau si mai bine, putem stabili un program.
3.Vii singur si nu ii faci cunostinta fetei cu toate obsedatele tale.Daca esti hotarat intr-o relatie (se poate intampla si asta)si ai stabilitate si poate eventual te si insori atunci,da, Mara iti poate cunoaste viitoarea sotie.
Scuze ca m-am intins atat dar m-am enervat cumplit...
Si ca sa-ti raspund pana la urma la intrebare...eu cred ca Marei ar trebui sa-i spui deocamdata ca tata are alta casa, ca are muulta treaba la serviciu, ca nu poate sa vina sa o vada decat rar dar ca o iubeste la fel de mult in continuare si ca se gandeste la ea.
Oricum ai da-o nu o poti feri total de suferinta.Va suferi putin dar cred ca trece repede.Cu timpul se va obisnui cu absenta si mai poti strecura cate un amanunt.
Si nu o lasa pe Mara la ei in WE!!!!!!!Daca aia e asa de obsedata, nu cred ca s-ar da in laturi sa o faca pe masa din bucatarie in timp ce Mara mananca.....Si nu se stie ce impact au scenele astea pt viitor.Cum o shocheaza si ii marcheaza viata sexuala viitoare....
Multa putere in viitor !Si barbatie !
Irinuca 21+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza
gioto spune:
irina, mersi mult de mesaj. problema e ca eu pina la ora actuala nu am consultat nici un avocat (motivul fiind lipsa banilor- ex-sotul m-a lasat cu o groaza de datorii pe care nu vrea sa si le plateasca si si-a inchiriat garsoniera lui si amantei) si nu stiu care-s drepturile mele. el ma ameninta ca-i incalc eu drepturile lui parintesti daca nu-l las sa-si ia copilul la plimbare etc..de asta i-am permis s-o ia in week-end ..relatia lor s-ar parea ca-i destul de serioasa (adica fata aia vrea sa se casatoreasca cu domnul meu si si-au facut planuri si de copil..nu prea-i inteleg graba ca n-au nici o luna de cind sunt impreuna)..ex-sotul meu a avut momente cind a vorbit-o urit pe amanta.
e o situatie f complicata si eu imi doream ca mara sa-l vada numai pe el ,aici in casa ..pt ca si-asa e cam derutata ca ba il vede ba nu-l mai vede ; aia mica fiind obisnuita cu prezenta lui constanta in casa si fiind foarte atasata de el.