Nazdravani de aug -sept 2003 (70)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabgabriela spune:

iuliana,draga mea ,

Am citit ce ziceai de Emma si ma intrebam daca nu cumva am gresit eu....perioada si e vorba de copii mai mari .Pai, daca e asa, a mea e ...in urma rauDar la cresa ,unde merge , nu le cere tot ce spui tu !!Litera prenumelui va fi la anul in primul an de gradinita ,la fel forme geometrice ,culori...

Si ptr amestecul celor doua limbi e normal !Am citit si eu tot felul de carti, caci nu stiam cum sa fac.(socrii fr ziceau ca nu e bine,ca e un handicap) Acum ,dupa experienta mea ,(cea mare are 9 ani)zic ca e f bine sa stie doua limbi.Si socrii nu mai zic nimic.

Asa ca stai linistita, Emma va avea facilitati ptr lb straine mai tarziu !Plus ca cica se dezvolta niste zone in creier ,care ar ramane neactivate.Pers care invata mai tarziu o lb straina (ca noi de ex) folosesc alta zona.

Eu va urez tuturor sa fiti iubite si sa va bucurati de copii.Ale mele se joaca acum toate trei.Au facut o "cabana" zic ele, din paturi, sub masa.

Si flori tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Fetelor sa traiti, sa-nfloriti, sa aveti copii fericiti!!!

Azi am fost la serbare, de fapt nu a fost chiar serbare, doar o prezentare a activitatilor facute de copilasi, au cantat in engleza, impreuna cu educatoarea, s-au jucat, apoi noi-mamicile(doar noi am fost invitate) cu ei-copilasii am facut manute pe hartie, din acelea de acuarela-ne-am colorat palmele si le-am pus pe hartie. O palmuta rosie-manuta copilului si una albastra, mana mamicii...tare dragut! Apoi am primit o felicitare micuta, lucrata de copii si poze.

O sa incerc sa pun poze maine, sa vedeti distractia nooastra.

carmen, bine ai revenit!

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii
Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Tre' sa va zic, sa ma mindresc si eu ca omu' prost:). Tocmai am primit de la facultate o scrisorica. Ia uitati ce scrie:

"Dear Prospective Honors Student:

Congratulations on your academic achievement! As a result of your dedication to scholarly succes, the Beta Zeta Pi of Phi Theta Kappa at ARC extends to you an invitation to accept membership of the International Honor Society of the Two-year College. Membership eligibility is based on the number of credit hours you have completed and your outstanding GPA; therefore, membership is a special honor afforded to a small group of outstanding students. You will also be joining a society that includes alumni such as madeline Albright, Wangari Maathai, Cokie Roberts, Ross Perot, and Julia Roberts."

etc si etc, apoi imi enumera benefiturile membership-ului.

Ia sa vedeti cum vorbeste Emma "mami, nu pot take it off" ca vroia sa ii scot bluza:).

M-am mai prapadit de ris azi de risul lor. Emma desfacea o ruleta de metal si o bobina din nou:) dupa care sarea ca o caprita, iar Diana se prapadea de ris ca fraierica.

Mai nou, e mare batalie pe lady de plus din "lady and the tramp". Diana vrea sa ii roada coada si nasul, Emma sa se joace cu catelusa:).

Educatoarea mi-a zis sa nu ma iau de par ca nu stie Emma culorile. In schimb, la colorat e f. buna:).

poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6,poze 7

Mergi la inceput

Le-am masurat si eu ieri pe fete.

Emma are 90 cm si 14 kg, iar Diana 71.5 cm si 10.1 kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reby spune:

Buna fetelor si pupici de la David, cu urari pentru doamne si domnisoare pentru o primavara superba, si viata lunga plina de bucurii si impliniri!

Am citit pe alocuri, dar nu am mai reusit sa scriem de ceva vreme, pentru ca mi-am schimbat din nou jobul, sper de data asta sa stau muult mai mult si sa fie mult mai bine.

bine ai venit gabgabriela si sa-ti traiasca comorile sa creasca mari si sanatoase

sarcina usoara mamicilor cu burtici, si copii sanatosi

irinuca: este infiorator ceea ce povestesti despre gradinita, si mai este si particulara, daca am inteles bine.

David a fost incintat de ideea de martisor, nu stiu daca a intels mare lucru, dar pot sa va spun super faza dupa ce i la dat bunicii, incintata toata lumea, s-a dus si i l-a luat inapoi. Cu vorbitul destul de greu, parca emite mai multe sunete dar le scoatem cu arcanul, iar mai nou iar nu ii mai place seara la baie.

Toate bune,
Reby si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Salutare fetele! Eu.... intarziata!
De luni am inceput la jobul cel nou si pe cuvantul meu ca ma simt ca naiba! Dom'le, este atata liniste ca nu imi vine sa cred (Cristina cica sa nu adorm :)) - da' nici o sansa!), am lumina naturala (extraordinar!!!), colegii sunt tare draguti, e un colectiv fain, nimeni nu urla, nimeni nu te alearga cu biciul... zau ca nu imi vine sa cred. Si cand ma gandesc cate am suportat eu pana acum... ma inteb cum de am rezistat...Deci vad acum ca se poate sa mearga treaba si civilizat...
Inca n-avem copil acasa si nici saptamana viitoare nu vom avea - o mai las putin, pana ne revenim - e destul de nasol programul de 10 ore practic fara pauza (am ales 8-18 da' nu merge cu fofarleala ca am cartela de pontaj) - deci vom pleca dimineata, eu sunt prima, pana in ora 8, in 5 minute coboara Eliza la gradi, iar bietul barbatu-miu ajunge la jobul lui cu cel putin o ora mai devreme decat normal din cauza asta... N-avem alta solutie, fir-ar sa fie! Solutia ar fi sa luam a doua masina, dar asta e inca un vis cam departe...
In afara de ora de trezire, mai e problema organizarii dimineata. Va trebui sa pregatesc de seara pachetul (ca noi ne luam papica la pachet, normal), hainele noastre si ale fetei, eventual si cafeaua sa fie numai de pus pe foc, astfel incat dimineata doar sa ne imbracam, sa bem cafeaua rapid si sa pregatim simultan fata. Ceea ce nu va fi usor, ca nu o pot trezi la 6 jumate, mai face mofturi, mai ii vine sa bea suc, ba vrea sa stea pe tron, ba tot asa.... In fine, peste o saptamana o sa vad si practic cum va sta socoteala.
In afara de asta, eu, ca de obicei, vreau sa imi dau cu parerea despre gradinita:Iuliana si Gabi - observ ca rusoiaica e cam stricta Eu cred ca ccc copilul trebuie lasat in ritmul lui, si aici intervine HARUL educatoarei care are in grija copii atat de mici. Si Eliza combina uneori cuvinte din ambele limbi dar nimeni nu o baga in seama si nici nu o corecteaza. Fata stie foarte clar care e romana si care e engleza, am mai povestit eu ca era un timp cand refuza total engleza acasa, in orice context.
DAR culorile le prefera in engleza. Le stie pe toate, inclusiv nuantele derivate. Stie sa numere in ambele limbi, nu numai mecanic ci si "matematic", pe degetele, DAR nu stie litere. Isi recunoaste numele scris ca imagine. Face corelari intre forme geometrice si face exercitii de analogie culori-forme. Sunt si multe lucruri pe care nu le face. Sunt convinsa insa ca toate cele pe care le face le-a prins numai prin joc, pentru ca la gradinita li se da foarte multa libertate, iar targetul fixat se atinge numai prin joc.
Cred deci ca intre ce isi propune educatorul si ce se poate realmente face e cale lunga. N-ai cum sa procedezi altfel decat luand fiecare situatie in parte, cu fiecare copil in parte.
Din pacate, in multe gradinite se aude des "NU e bine, ai GRESIT..." - remarci cu conotatie negativa, care pot inhiba copilul.
Incep totodata sa cred ca noi am nimerit foarte bine, poate n-a fost altceva decat noroc, nu numai gradinita in sine ci si educatoarea! La grupa de "bebelusi" (pana la 2.5 ani) nu poti sa iti stabilesti scopuri fixe, asa cum poti sa faci cu un copil de 4 ani. Unii vorbesc, altii nu, nu inseamna ca unu e mai putin inzestrat ca altul. Aici e principala greseala. (sa ti-l dau exemplu pe monosilabicul Hornoiu! =)) ei, asta imi place de mor sa fac misto de Hornoiu! =)) )Gresim ca avem asteptari prea mari de la copilasii nostri, gresim ca studiem atata tabele si grafice de dezvoltare (auzi tu, sa te gandesti ca e fata intarziata!!!).
Eliza NU face puzzle cu multe piese, NU face puzzle clasice, din cele cu piese aproape identice, unde trebuie sa potriveasca modelul, face puzzle cu piese de forma diferite, probabil tot prin fotografiere. Nu face nici puzzle de 10 piese, daramite de 100! Face si desface covorul cu animale, face vreo 8 de planse cu fructe si animale, dar nu face puzzle-le cu Pinocchio sau jocul cu cuburi, si nici nu ii cer. Cu cuburile se joaca pentru ca le insira si face "tren" din ele...
Fiecare copil are modul lui de dezvoltare, lin sau exploziv, parerea mea, mai ales pentru ca si ale voastre traiesc intr-un mediu bilingv, sa le lasati in ritmul lor.
Ca n-ai cum sa ii schimbi tu educatoarei metoda, asta e.... Nu-i nimic, copilul oricum invata CEVA, ca doar nu merge degeaba la gradi! Insa invata selectiv, ce ii convine, ce ii place, nu invata litera E pentru ca rusoaica ii cere sa stie initiala numelui!
Si Iuliana, nu te mai gandi ca e confuz copilul, eu sunt sigura ca nu e nicidecum un copil confuz, ci preocupat de alte chestii decat rusoaica
Hai ca va pup, v-am tinut o mare teorie, ma duc sa mai citesc cum vine treaba cu managementul asta....

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

he he, ma, ce spuneti voi aici is de domeniul sf-ului la mine. fi-miu cred ca pe tehnica o ia, nu pe culori si chestii...
da' acum, asta e...
bei d-na miron, lasa ma, ca pana scrie eliza vorbim si noi si apoi, un VREI si HAI tot monosilabice sunt... de i le-o sopti lu fi-ta peste vreo 15 ani, n-o sa mai faci tu misto
acu sa nu crezi ca m-am suparat..., m-am distrat la culme.
voi va faceti probleme de culori, asocieri, iar fi-miu refuza cu indarjire orice colaborare.

si , ca sa inveselim atmosfera, dupa etapa cu "andrei ii face gimnastica" lu iris, a venit partea cu vreau si eu gimnastica... dupa baita ;u iris urmeaza andrei, eu termina fata de imbracat, soseste andei, care nu sta sa-i pun scutec pana nu face "un-doi" regulamentar, si cu mainile si cu picioarele. asa cum vede el ca-i fac lu iris inainte de baita...

mai nou nu prea maipot s-o pozez pe iris singura. o asez frumos, vine si andrei..."maaaaa".... si se aseaza mot langa ea.

ps. si ma dus sa spal copiii ca e tarziu.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Aoleuuu, azi am vazut si eu pentru prima oara cit e de greu sa le faci baie la amindoua fetele deodata. De vreo 3 luni le face ta-su baie la fete in cada. Azi mindra mica a facut un kaka de i-a ajuns pe spate si a trebuit sa-i fac baie si, cum tot era zi de baie, am zis sa le fac eu. Mai aveam un pic si imi dadeam duhul. In schimb la mine nu a mai urlat Emma la spalat pe cap. Ii zic ca sintem in Hawaii, ca vine valul si ii aduc aminte cum ii venea apa in ochi:). Si nu mai face figuri.

Voi ce metode de pedeapsa folositi? La noi merge asa: speriatul cu garajul (numai ma fac ca o duc acolo...asta cind nu vrea sa manince ca are figuri in cap sau cind mai atenteaza la sor-sa:), luatul cartilor (e maaaareee tragedie sa ii iau toii buc (story book:)...cind a facut pipi pe ea am i-am luat toate cartile din camera si a inceput sa urle si sa plinga de numa', ca nu poate sa stea in pat fara sa "citeasca"), pijamalele cu printese, posetele, papucii:) si pusul in pat la ea si stat de garda linga ea:).

Mi-a trimis mama un siropel pentru pofta de mincare si am ajuns sa vad si eu ca imi cere copilul papa. Mare minune, mai ales ca vad si eu la chilotei funduletul mai rotunjor si bun de muscat:). Acum nu stiu ce sa mai cred de cintarul meu (arata cu jumatati de kg)...acum are ba 13.500, ba 14 kg. Cind ma duc la controlul de 10 luni cu Diana, o sa o contaresc si pe Emma.

Azi m-am convins inca o data ce memorie are Emma. I-am probat niste rochitele vechi sa vad daca ii mai vin, si am scos una pe care o imbracase o singura data in iunie anul trecut la ziua Karolinei. Am avut-o tot timpul pe umeras in dulapul ei, dar de imbracat nu a imbracat-o decit cu ocazia acestui eveniment. Mi-a spus imediat ca "Happy to you Matz" (adica Happy b-day to you Max...traducere: la ziua Karolinei; Emma ii zice Max ca asa o cheama pe javra lor:). Deci asta a fost cu 9 luni in urma si ea tot si-a amintit.

Vad ca si-a revenit cu pipi-lica. Nu stiu ce a fost. O singura data si-a dat drumul azi, ca nu a reusit sa deschida usa la baie si a fost prea tirziu. Asa face mai tot timpul, asteapta pina e pe vine:) si isi impreuneaza picioarele sa se tina pe ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Ma inscriu si eu in categoria " Cine mai e si .... asta ? " si spun cu intarziere, ce-i drept, LA MULTI ANI tuturor doamnelor si domnisoarelor prezente (sau nu !) !

Pot sa spun ca imi place la noul job, in sfarsit am activitate, chiar prea multa cateodata, dar colectivul e tanar (cu 2 exceptii deja poreclite mamaie si tataie !) si stand in open space e mai usor de comunicat, si la munca si la rasete, cand e cazul. Sper sa ramana tot asa si in continuare.

Sasha m-a innebunit cu vorbitul, frate, cand il apuca, nu mai ai loc de el .... Nu conteaza ca vorbesc la telefon sau cu tati, daca are el ceva de spus nu se lasa pana nu spune ! Vorbeste la telefon cu cine apuca (adica cu cine il las eu), iar cea mai simpatica faza este atunci cand vrea ceva si eu nu il las si zice : Mami, numai un pic si gata ! Dar mimica este cea mai tare ...

Anka - ma bucur ca te-ai linistit cu jobul, e mare lucru sa te duci cu placere la servici, iar cu organizarea "de santier" e groaznic dimineata, nu reusesc niciodata sa ajung la fix la servici, mereu "fur" cateva minute ....

Din pacate trebuie sa ma opresc aici ca intram in sedinta ( de fapt un training in limba engleza, bleahhhhh !)

Va pupam pe toti si va urez un weekend placut !

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003

Mergi la inceput

Gata, si-a revenit de ieri Emma complet cu pipilica. Nu stiu ce o fi fost de se scapa pe ea. Azi am fost din nou la balet si s-a mirat si ta-su ce progrese a facut. Imi aduc aminte ca imi spuneam acum 1 an si chiar acum juma de an ca arunc banii pe geam. Am rugat pe prof. ei de balet sa se intereseze sa vada daca sint cursuri de dans pentru copii asa mici. Stiu ca la club la nepotu-miu in Romania primesc ccc copilasi de la 3 ani. Oricum, cind mergem acasa, o sa o "invete" sa danseze nepotu-miu cha-cha:) sau mai stiu eu ce si e tare incintata. De abia asteapta:). O sa platesc sa ia macar o clasa cu antrenoarea lui sa danseze si ea la oglinzi:)) asa cum a vazut intr-un filmulet cu nepotu-miu de m-a innebunit la cap ca vrea si ea acolo:).

Eu mi-am pus in plan sa o duc in fiecare simbata la teatrul de copii. Sint sigura ca o sa ii placa. As vrea la Scufita Rosie sau Alba ca zapada, daca o fi, ca ma innebuneste sa ii spun povestea cu lupul. Face niste ochi mari cind ma dau in spectacol si ii arat cum papa lupul pe scufita si bunica:)). E innebunita pur si simplu dupa carti. Nu pleaca la nani si nu adoarme decit daca sta vreo jumate de ora cu o carticica in fata si o studiaza.

Mergi la inceput