cum se face cascavalul pane?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tora97/tora97.jpg)
ca mie tot nu mi iese la fel de "batos" ca cel din restaurante, si in plus mai este si plin de grasime...
reteta aplicata de mine a fost sa tavalesc bucata in lapte - faina- ou- pesmet...
stiti ceva secrete?
multumiri
poze multe cu noi
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/daniela_b/daniela_b.jpg)
daniela_b spune:
Parerea mea e ca cei de la restaurante il scufunda intr-o baie incinsa de ulei, nu-l prajesc in tigaie.
Si mai cred ca e in functie si de felul cascavalului.
In rest eu folosesc aceeasi reteta ca si tine pentru cascaval pane doar ca nu-mi place asa mult doar cascaval si atunci strecor o feliutza de carnitza intre doua subtirele de cascaval iar combinatia faina-ou-pesmet o inlocuiesc cu un aluat fluid din oua si faina care devine mai teapan la prajit si nu lasa cascavalul sa curga pe margini.
Zic si eu...
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
furni spune:
Da. Adica, stiu. Un secret. Tai feliile de cascaval si le bagi in congelator, si dupa aceea le prepari... ma-ntelegi ? Asta e secretul !!!
Va pup.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Gabrielama spune:
La mine secretul consta in uleiul foarte incins si in cantitate suficienta in tigaie; in plus, ultima data, cascavalul trebuie dat prin pesmet, ca sa se faca crusta tare.
Buuunnn!
Succes!
Gabi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alayna/alayna.jpg)
alayna spune:
Intr-adevar depinde si de calitatea cascavalului si maiaua de deasupra si baia de ulei.
Cand fac cascaval pane,cumpar unul mai putin untos,sa fie mai tare,ca si cum ar fi un pic uscat,intelegi?
Apoi bat oua cu delikat si faina,obtinand o compozitie groasa,sa nu curga de pe cascaval.Va iesi super gustos la prajit.
Ai faci bine sa le scunfunzi intr-o baie de ulei,incins.
In tigaie ,cam da gres.
Daca alegi a doua varinata,trebuie sa le tii un pic,pana devin usor aurii,daca nu se intinde tot cascavalul.
Mie nu mi s-au intins niciodata si am fost multumita.
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
roxana1974 spune:
uau furni, asa sa fie? musai sa incerc! ce bine ca am intrat pe topic, ma gandeam ca nu e mare filosofie cu casul asta pane, ma pregateam chiar sa dau sfaturi, cand colo iaca aflu o chestie noua si interesanta
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eveline/eveline.jpg)
eveline spune:
Eu il fac in felul urmator....si n-am fost dezamagita: in primul rand tai felia de cascaval ceva mai grosuta. Bat ouale cu maggi intr-un castronel si faina o pun separat intr-o farfurie. Si apoi dau cascavalul prin ou, apoi prin faina si iar prin ou si iar prin faina si tot asa pana se prinde o crusta grosuta. Pun apoi in tigaie in ulei incins si crusta (fiind grosuta) se rumeneste imediat, intorc si pe partea ailalta pana se rumeneste la fel....si gata. Nici nu-mi curge cascavalul....doar ramane crusta rumenita si el topit un pic in mijloc....nu se observa decat cand il tai.
Si daca vreodata ti se pare uleios, cum spuneai, poti sa-l scoti pe un servetel si sa-l lasi putin la scurs.
Ana si Bianca-iubita
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by alayna
Intr-adevar depinde si de calitatea cascavalului si maiaua de deasupra si baia de ulei.
Apoi bat oua cu delikat si faina,obtinand o compozitie groasa,sa nu curga de pe cascaval.Va iesi super gustos la prajit.
Ai faci bine sa le scunfunzi intr-o baie de ulei,incins.
In tigaie ,cam da gres.
Mie nu mi s-au intins niciodata si am fost multumita.
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
Intocmai procedez si eu,doar ca dupa ce dau cascavalul prin compozitie il dau si prin pesmet si inca o dat prin compozitie.
Miha
![](indragostita.gif)
![](comoara.gif)
![](foto.gif)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catutza/catutza.jpg)
catutza spune:
Eu tai feliile de cascaval le dau prin ou apoi prin pesmet apoi iar prin ou apoi iar prin pesmet, am grija sa dau bine pe capete ca sa nu se sparga la prajit. Il prajesc in mult ulei si il intorc des.Se mai poate sparge daca e lasat prea mult la prajit sau daca nu a fost bine tapetat la capete.
Catalina si Bianca -Maria (2.11.2005)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)