Superpacientele visatoare si gravidute - dr. Moisa
Raspunsuri - Pagina 4

MRL spune:
M Oana, imi pare rau. Dar lupta continua! Faza luteala de 16 zile este buna, semn ca nu ai avea nevoie de progesteron pentru a sustine o eventuala prindere a bb. Si DA, CM-urile noastre se mai sucesc si ele ca doar nu suntem niste robotei. si

Carmen.cita spune:
Offff! Asta chiar e o veste proasta! De ce oare numai la alte fete petele sunt de implantare si la noi nu e asa Nu stiu ce sa zic, daca spui ca e deja au trecut de la tatonari diplomatice la batalie in prima linie a frontului... eu as considera-o ziua 1... tu faci cum consideri ca e mai bine...
Deci tu zici ca asta e dereglare? Dar de la ce? Ca eu nu inteleg... Pe timpurile imemoriale cand habar nu aveam cand se fac copiii aveam cm CEAS 28 zile... cum sa ma dereglez acum?!
In sfarsit, asta o sa fie prima intrebare pe care i-o voi pune maine dr.... Trecem la subiectul nr. 2 pe ordinea de zi?
Liliana, bravo! Stiam eu ca esti o persoana echilibrata si vei gasi o cale sa accepti situatia (care fie vorba intre noi si pe mine m-a cam intrigat...). Probabil ca stie Moisica mai bine decat noi (care luam 'de la lume adunate') ce trebuie facut... E mai bine sa nu te pripesti si sa intri in FIV cu toate armele. Faceti tratamentul, repetati analiza si gata! Totul va fi perfect!

Carmen.cita spune:
Bun atunci... despre stimulare vorbim maine... ca am niste idei mama-mama! Dar mai asteptam un raspuns pus pe un site despre aceasta problema...

M Oana spune:
La subiectul nr 1 de pe ordinea de zi am mai venit cu niste completari de ultima ora, mai mult decat acea filosofie de final nu cred ca stiu sa raspund..........
Deci maine primesc prospaturi, ultima moda in domeniu??????
Asta da veste!!!!!!!!
Si site-ul e cel pe care il stim amandoua???
Deci prima zi de CM tocmai am trait-o?????? Mama, deja maine voi fi in ziulica 2???? Cat de aproape de o noua sansa!!!!!!!!

Carmen.cita spune:
Liliana mama, 16 zile mi se pare si mie super-ok, progesteronul este excelent... dar 18?! Deja e prea mult, stii vorba aia, ce-i mult strica...
Hai ca m-ai amuzat, OANA cu prima zi pe care tocmai ai trait-o! Da, este acel site... si raspunsul ma intereseaza in mod deosebit, il astept... Stii ca noi am mai discutat despre asta si nu am fost de acord... dar in timp, mi-am schimbat opinia. Ce sa fac, asta sunt, balanta schimbatoare
. Deci, asteptam... Spor la shopping!

M Oana spune:
Carmenicoo si cu site-ul si cu omu' eu sunt de acord, anumite asptecte deontologice nu erau tocmai OK, dar in legatura cu stimularea e excelent ca ai intrebat, chiar ma intereseaza subiectul.
Am mai imbatranit si eu de cand n-am mai vorbit si zau daca mai stiu cu ce n-am fost de acord, ca noi gandim la unison de cand ne-am nascut pe acest forum.
Eu pana la acest esec cam refuzam stimularea, dar uite ce face esecul din om!!!!!!!!!!
Daca stau si ma gandesc bine, luna asta a fost atipica din multe puncte de vedere: am avut intepaturi specifice ovulatiei cu peste 30 de ore inainte de ovulatia constatata ecografic, iar in timpul in care Moisica imi spunea de corpul galben vizibil la eco eu eram ca o floare, uitasem de vreo 2 zile de intepaturi; cu mucusul am fost la pamant toata luna, a lipsit cu desavarsire,iar glera cervicala, desi aveam numai 12 mereu,la inseminare am avut un scor cervical de 10-11, desi eu cred ca nici de 9 nu a fost, la cum am simtit aparatele intrand (stiu ca si tu Carmenico ai avut 9, deci a naibii coincidenta).............

Carmen.cita spune:
Aaaaa, de aspectul deontologic care incepe cu litera L si eu fug ca de tamaie, dar stii cum se spune... NEVER SAY NEVER... Cat despre intrebare, stai linistita, ca am pus-o cu lux de amanunte, adica adecvata la analizele hormonale (care si la tine sunt perfecte, ca si la mine), ca sa nu existe loc de indoiala!
Da, recunosc ca nu am fost de acord cu stimularea, dar ce stiu eu...

M Oana spune:
Aspectul deontologic la care bat eu suna cam asa, AF-----T, desi asta poate fi chiar o calitate........
Carmenico tu ai facut stimulari fara chisturi si care doar au schimbat putin ovulatia naturala, de aceea am venit sa ma inveti tu ce sa fac in domeniu, dar daca la cursul asta vine si Domn Profesor, tocitul devine o pasiune pentru mine.........
Ma cam retrag pe ziua de azi, deoarece al meu a zis ca la ce veste i-am dat, vine acasa sa se culce, nu mai e bun de nimic la job.......
Si uite asa il am si eu acasa mai devreme.........
Deci, in concluzie, dupa luna februarie 2006, ma pot astepta la orice de la un CM: intepaturile de ovulatie cu mult inainte de ovulatie, dureri de CM cu o zi inainte de CM...... UNICAT!!!!
Asa cum duminica mirosea a primavara si acum a iarna, asa se poate schimba si reglajul interior denumit CM.
Am trait s-o cuget si p-asta sunt curioasa ce mai urmeaza........

Carmen.cita spune:
Aaaaaa, la aspectul asta deontologic te refereai tu... vai mie... nu ma pot opri... dar recunosc, mi-au trebuit cateva minute bune sa-mi aduc aminte de jocul acela pe care-l practicam la scoala in orele plictisitoare, se numea "spanzuratoarea" ca sa dezleg sharada...
NU e deloc de neglijat aspectul... si nici de ignorat!
Dincolo de acest aspect pe mine ma 'sensibilizeaza' acum celalalt aspect, cel profesional, adicatelea cum ma poate ajuta pe mine stiinta Marelui Om (si nu vreau sa strecor nici macar o umbra de ironie aici),chiar e bun in ceea ce face, chiar ma intereseaza opinia lui despre asta. Tocmai ce ziceam, sunt nestiutoare si sunt in stare de ORICE pt a reusi...
Buuun, ce am reusit sa spilcuiesc eu pana acum: "nu numai numarul spermatozoizilor influenteaza fenomenul fecundatiei dar mai ales mobilitatea acestora. o sperma de proasta calitate conduce implicit la o sarcina de slaba calitate. pe de alta parte, IUI fara stimulare (pe ciclu natural) are 5% sanse de succes. pe ciclu stimulat, cu sperma preparata corect, 50%."
Banuiesc ca tu vei incepe cu stimulare usoara prima data, la mine clomifenul nu este deloc bun, insa pt endometru, desi foliculii ajungeau si la un nr. de 4! endometrul ramanea micut de tot... parca 6-7 mm... De aceea, eu am prins ideea din zbor cu stimularea corecta, si astept raspunsul vis-a-vis de asta... Daca te intereseaza, pot sa-ti spun.

M Oana spune:
Apai imi las si barbatelul neconsolat daca e vorba de asemenea bunataturi........
Si la urechile mele a ajuns ceva legat de sansele mici fara stimulare, am sa caut si eu in arhivele mele ce procente dau strainii, prin tarile civilizate si mult laudate.
Partea cu sperma preparata corect mi se pare greu de verificat.....
In ceea ce priveste mobilitatea proasta, Moisica zice ca scorul pe care ea il trasnmite (n milioane ), e scorul cu mobilitatea cea mai buna. Din pacate, centrifugatii astia au acea mobilitate maxima pret de cateva ore si sansa de a marca, atunci cand e un singur folicul, e cam mica.........
Cu cat mai multe tinte, as cugeta eu, cu atat mai multe sanse.....
Dar sigur imi mai scapa si alte aspecte........
Am fost pe site-ul strain si m-am intors cu urmatoarea cugetare: ISA pe un ciclu nestimulat, cu un singur folicul, are sanse de 6%, iar pe ciclu stimulat de 26%. E vorba de niste statistici facute de-a lungul timpului prin diferite clinici de afara. De ce se intampla asa sau cum au calculat, habar nu am, dar suna optimist, pro stimulare........