va rog sa imi raspundeti
buna ziua tuturor. am pus aceasta intrebare si la mamici de martie / aprilie, dar oricine stie poate sa ne raspunda. am si eu pe finuta mea care are 33 de saptamani si care este ingrijorata ca pierde putin lichid, de aseara. nu mult, dar destul cat sa se sperie. de obicei mai dormea cu cate un tampon peste noapte, dar acum nu i-a ajuns. burtica nu i-a coborat, nu are dureri de burta sau de spate, dar e tare ingrijorata, si astazi e duminica. nu i-a curs mult, ca atunci cand se rupe apa. eu nu am stiut ce sa ii spun, ca eu nu am patit asa ceva cand am fost insarcinata cu fiul meu. daca puteti sa ne dati un sfat, va multumim.
Raspunsuri
inaioana spune:
Sa se duca la dr inclusiv cu tamponul respectiv. Sa ceara sa i se faca o analiza a lichidului respectiv ca sa se vada daca este amniotic. Lichidul amniotic se poate pierde si cate putin nu e obligatoriu sa fie tot odata. Este important sa mearga la spital unde i se vor da medicamente care sa impiedice travaliul acum. Daca totusi nu se poate impiedica , sa ceara sa i se faca injectii speciale pentru maturizarea plamanilor bebelusului inainte de a naste. Pierderea lichidului inseamna fisurarea membranelor ceea ce poate duce la infectii asa ca e important sa mearga la dr de urgenta!
Cam atat! Ii doresc sa fie o alarma falsa! daca nu...un bebe perfect si o nastere usoara!
Ioana
29 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
marrycalu spune:
Mie nu mi se-ntampla asa ceva inca,dar am o prietena care spunea ca pierdea lichid amniotic,dar nu mult,oricum trebuie sa ajunga la medic cat mai urgent,si duminica sunt medici de garda sau poate sa-si sune medicul ei
Sanatate multa!
31
anairda36 spune:
Poate sa fie si o simpla scurgere vaginala din cauza presiunii marite pe care o exercita cresterea copilului. Daca nu poate ajunge urgent la un medic care sa faca o analiza de laborator a secretiei, sa stea in pat si sa bea multe lichide. Noi am mai discutat asta la fetele de martie/aprilie si la multe din noi a fost alarma falsa.
norocuta spune:
Sa ia legatura cu medicul e cel mai indicat. Am o prietena buna careia i-a fost provocata nasterea putin mai devreme din acest motiv, insa innainte de asta a fost atent supravegheata pt o perioada.
Succes!
aida_o spune:
tot la medic e mai bine. noi nu putem decit sa ne dam cu parerea, si-atit. eu nu pot sa-ti spun decit ca poate fi o simpla scurgere, sau poate fi lichid amniotic, si cred ca nu te-am lamurit deloc cu asta :) concluzia e ca tot la medic e mai bine sa mearga.
33 fix
acd2you spune:
multumim de raspunsuri. astazi merg cu finuta mea la doctor. am sa va spun ce a fost.