caut reteta cu pere

caut reteta cu pere | Autor: Mia.

Link direct la acest mesaj

Deci, daca stiti retete cu pere, va rog!Pt ca am luat niste pere si nu-s prea dulci si sint si cam tari, asa ca vreau sa le fac prajitura.
Please!

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Buna
Pentru pere poti sa alegi sa faci si mancare daca iti plac mancarurile usor dulci... Sunt delicioase si in mancare!
Pentru prajutura poti face un aluat de pandispan si il torni in tava, apoi perele cojite le calesti intr=o tigaie peste care pui putina apa + zahar+scortisoara, cadn acestea se inmoaie usor, le ei din tigaie si le strecori in aluatul de pandispan. dai la cuptor si cand se coace tot si se mai raceste usor torni peste aluat acel sos din tigaita in care ai si scortisoara.
Aceasta reteta e extrem de simpla si gustoasa!





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

daca pui in sosul care l-a scris mihaela si niste migdale sau nuci felite iese ecva delicios.eu am facut asa si cu pere si cu feliute de mere.

spor la treaba!

11




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Va multumesc pt reteta, o sa incerc cit de curind!

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

uite i-ti trimit si eu o reteta pe care am incercat-o in toamna si a iesit super delicioasa:

Tarte cu crema si pere
Ingrediente
1 pachet aluat fraged, 4 pere, 200 g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 4 frunze de menta.
Pentru crema: 500 ml lapte, 1 baton de vanilie, 2 oua intregi + 1 galbenus, 75 g zahar, 60 g faina, 25 g unt, 4 linguri rachiu de pere.
(pentru 4 persoane)
Mod de preparare
Crema - Despicati in doua (pe lung) batonul de vanilie si radeti miezul deasupra cratitei in care ati turnat laptele. Puneti cratita pe foc si, cand laptele clocoteste, stingeti focul si acoperiti-o cu un capac. Puneti intr-un castron ouale intregi, galbenusul si zaharul si frecati-le bine, pana ce amestecul incepe sa se albeasca.
Incorporati - amestecand incontinuu - faina cernuta si laptele cald, putin cate putin. Turnati compozitia inapoi in cratita si lasati-o sa fiarba, la foc foarte mic, pana ce se-ngroasa.
Luati cratita de pe foc, incorporati untul si rachiul de pere, amestecati si lasati sa se raceasca.

Perele - Intr-o alta cratita puneti pe foc 700 ml de apa impreuna cu 200 g zahar si lasati sa fiarba pana ce se ingroasa ca un sirop. Curatati perele de coaja, taiati-le in doua, indepartati partea lemnoasa si semintele, introduceti-le in sirop si lasati-le sa fiarba incet 15 minute.
Scoateti-le cu lingura de spuma, scurgeti-le si taiati-le felii subtiri, fara a le despica pana la capat, in asa fel incat feliile sa ramana prinse ca intr-un evantai.

Tarta - Incingeti cuptorul la 180 grade C. Intindeti aluatul pe planseta si imbracati cu el 4 forme mici de tarta, tapetate cu hartie de copt. Turnati crema, asezati deasupra jumatatile de para, presarati zaharul vanilat si coaceti tartele 20 de minute, pana ce aluatul si fructele s-au rumenit frumos.

Garnisiti-le cu frunze de menta si serviti-le caldute sau reci.

Mergi la inceput