imunitate contra varicelei (varsat de vant)

imunitate contra varicelei (varsat de vant) | Autor: Crishtinutza

Link direct la acest mesaj

Buna!

Stie cineva cum se numeste analiza de sange pt stabilire imunitate contra varicelei?

In copilarie nu am avut varicella...si nici zona zoster (care se pare ca are la baza acelasi virus).
Acum, am inteles ca procentul de probleme - malformatii ale fatului in sarcina (daca apare in primul trimestru sau in preajma nasterii) este foarte mic... dar, calculat la totalul femeilor care au nascut!!, ceea ce nu mi se pare corect, mai ales ca majoritatea sunt imune inca din copilarie!! prin urmare, riscul nu e chiar atat de mic...

Acum, eu nu sunt in tara... si aici, la clinica mi-au spus ca nu exista un test special pentru asta... si sa nu imi fac griji dar sa ma feresc de surse contagioase...cum sa te feresti, daca majoritatea celor care au virusul sunt contagiosi mai ales inainte de mult-cunoscuta eruptie?!)....

(vaccin nu vreau sa fac asa, fara sa stiu exact ce si cum, mai ales ca, in fiecare luna, sunt... potential insarcinata )

Cand am facut setul de teste pre-conceptive, stiu sigur ca am mentionat doctorei... dar de facut si acest test, nu mi l-a facut...)

Ma cam macina problema asta... si va astept raspunsurile!
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Mea culpa: nu ma pricep
TIti urez bine ai venit, Crishtinutza, si sper ca fetele sa te ajute mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Nu stiu cum se cheama analiza dar exista, la mine din analiza de sange au vazut ca nu eram imuna (nici n-am stiut ca n-am avut) si m-au pus sa fac vaccin am stat trei luni pe bara, m-au injectat de doua ori la distanta de 30 de zile.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

se cheama anticorpi anti "varicela zoster virus" si sunt de tip IgM si IgG..igg arata ca ai avut boala, igm arata ca o ai in momentul in care ai facut analiza

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crishtinutza spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri...

Sunt tare suparata, de ce trebuie sa imi stea si problema asta pe cap tocmai acum...... iar perspectiva de a sta inca 3 luni pe bara (mai ales ca incercam de ceva vreme)... nu e prea rozalie. Dar nici sa ma stresez cu problema asta zi de zi... categoric trebuie sa gasesc o clinica care face astfel de analiza. Sa aflu macar cum stau lucrurile.

Ma intreb de ce cei de clinica de aici, respectabila de altfel si nu una mica... nu o au pe lista de analize!

Mama a avut in anumite perioade zona zoster, si alti copii din jurul meu au avut varicella (cand eram copil)... ma intreb daca as putea sa fi capatat imunitate fara ca boala sa se manifeste in vreun fel...

Ce parere aveti?

Mergi la inceput