asigurare suplimentara

asigurare suplimentara | Autor: Fruzsina

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!Marius si tie si ti-as fi teribil de recunoscatoare daca m-ai putea ajuta pentru ca de o luna umblu ca nebuna si i zadar.
Am 2 intrebari:
1.Mai exista cineva printre voi care aveti incheiat contract de asigurare suplimentara cu CNPAS, contract care sa fie inca in derulare la data intrarii in vigoare a Ord 158?
2. Eu am contract din 3.03.2003 si sunt inca in CIC pentru copil cu handicap.Am intrat in acea categorie categorie de mamici care au primit indemnizatia impreuna cu asigurarea de la firma, adica conform legii am fost nevoite sa solicitam de la Casa de Pensii Cluj o adeverinta cu suma si perioada cotizata si apoi sa solicitam punerea in plata prin firma.A fost ok si am primit banii pana in dec.2005.
Din ianuarie mi s-a spus de la Casa de pensii ca ei nu se mai ocupa de indemnizatii iar contractul a fost reziliat din momentul punerii in plata de catre firma.(eu nu am fost anuntata de acest lucru, nu exista nici o hartie)
De la Directia Muncii -de la juridic mi s-a spus ca in baza artic 28 din Ord.148 nu mai exista temei legal ptr aceste contracte si ca n-am decat sa fac memoriu la guvern.
Nu pot accepta aceasta situatie,ptr ca eu totusi am un contract, pe care eu l-am onorat,dar care nu e onorat de catre Casa de Pensii.Am iar sentimentul de deja vu cu treaba din 2003 cand iar s-a incercat prin intermediul unei legi sa se sisteze niste contracte in derulare si pana cand nu s-a luat atitudine nu s-a rezolvat nimic.Acum insa mi -s-a dat replica de la cele 2 institutii ca probabil asa ar trebui sa se intample ,dar ca nu mai avem aceeasi putere, intrucat suntem putine.Faptul ca imi rad in nas si ma insulta ma face sa cred ca ceva nu e in ordine.Va intreb ce parere aveti si ce mai pot sa fac, intrucat am mare nevoie de acei bani(ca oricare dintre noi,cred)si ptr ca este totusi vorba despre un drept castigat pe care statul il sisteaza cand nu-i mai convine.
Sunt teribil de revoltata si confuza ceea ce total in detrimentul copilului meu si al familiei mele.Va multumesc ptr timpul acordat citirii acestor randuri si sper sincer sa ma puteti ajuta.Fruzsina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu prea am inteles exact ce anume NU se indeplineste:
1.Plata CIC?
sau
2. Plata unei anumite sume privind CIC?

Indiferent de raspunsul tau, din punctul meu de vedere incepand cu 01.01.2006 ai dreptul la CIC in suma de 800RON care nu mai sunt achitati de casa de pensii.

Baza legala este acceasi ORD. art. 1 pct.(1) coroborat cu pct. (2) alin. g).

ART. 1

(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).

(2) In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

a) si-au insotit sotul/sotia trimis/trimisa in misiune permanenta in strainatate;

b) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii;

c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii;

d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii in conditiile prevazute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare;

e) au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;

f) au realizat in sistemul public de pensii, anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala;

g) au beneficiat de indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1).

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu prea am inteles exact ce anume NU se indeplineste:
1.Plata CIC?
sau
2. Plata unei anumite sume privind CIC?

Indiferent de raspunsul tau, din punctul meu de vedere incepand cu 01.01.2006 ai dreptul la CIC in suma de 800RON care nu mai sunt achitati de casa de pensii.

Baza legala este acceasi ORD. art. 1 pct.(1) coroborat cu pct. (2) alin. g).

ART. 1

(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).

(2) In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

a) si-au insotit sotul/sotia trimis/trimisa in misiune permanenta in strainatate;

b) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii;

c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii;

d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii in conditiile prevazute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare;

e) au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;

f) au realizat in sistemul public de pensii, anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala;

g) au beneficiat de indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1).

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput