Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana | Autor: xelanoimis

Link direct la acest mesaj

Imi plac tare mult placintele Dobrogeana de la patiserie, cele mari, rotunde, cu strat gros de branza de 2 degete, care se vand la kg.
Stie cineva vreo reteta pentru ele? As vrea sa incerc in casa, ca altfel dau faliment .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Uite www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67955" target="_blank">aici
o reteta buna,eu am incercat-o,a iesit grozav.Seamana cu placinta aia dobrogeana din patiserii :



Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelanoimis spune:

Multumesc, astept cu nerabdare weekendul sa incerc reteta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

uite am si eu o reteta, sper sa-ti fie de folos.

Placinta Dobrogeana

Ingrediente
Coca: 600 g faina, 100 g ulei, 2 oua, 1 lingura otet, 1/2 lingurita sare, apa circa 200 g cat cuprinde faina, 200 g margarina sau unt

Umplutura: 500-600 g branza de vaci bine scursa, 3-4 oua, 100-150 g zahar, 100-150 g smantana, 40 g gris, razatura de la o lamaie si sare dupa gust
Mod de preparare
Umplutura se pregateste astfel: branza se sfarama sau se trece prin sita de malai, se amesteca foarte bine cu smantana, ouale, zaharul, razatura de lamaie, sare si gris. Cine doreste poate sa intrebuinteze la umplutura jumatate de branza de vaci si jumatate de branza telemea sau de burduf, in acest caz nu se mai sareaza umplutura.

Se cerne faina pe o planseta, se face la mijloc o gropita in care se pun ouale, uleiul, otetul, sare si apa cat primeste faina ca sa se obtina o coca potrivit de moale. Se framanta pana coca nu se mai lipeste nici de masa nici de maini. Se imparte coca in opt bucati egale, se rotunjeste fiecare, se unge cu ulei si se acopera cu o cratita sau lighean incalzit. Se lasa sa se odihneasca coca 20 minute. Dupa aceea, fiecare bucata de coca se intinde cu sucitorul si apoi se mai intinde cu mainile cat sa acopere tava bine unsa cu unt. Foaia trebuie sa iasa subtire, fina, fara sa se rupa. Se pun in tava jumatate din foi pregatite in acest fel, stropite intre ele cu unt. Peste aceste foi se intinde umplutura, iar peste umplutura se asaza restul de foi stropite deasemenea intre ele cu unt topit si pe deasupra ultima foaie se unge bine cu unt. L a urma se apasa foile petrecute peste marginile tavii ca sa se lipeasca intre ele. Restul de foi peste margini nelipite se taie cu cutitul. In felul acesta aerul cat si albusurile dinauntru placintei nu vor iesi afara si vor forta foile sa se umfle intre ele, dand o forma frumoasa placintei. Placinta trebuie sa se coaca la inceput la cuptor incalzit potrivit, ca sa nu se rumeneasca de la inceput prea repede, deoarece aceasta impiedica cresterea placintei.

Servirea: Cand placinta este scoasa din cuptor se pune incet pe masa, fara sa fie trantita si dupa 10-20 minute se taie in bucati. Bucatile nu se scot imediat din tava, decat atunci cand se servesc la masa, astfel se racesc.

Aceasta placinta poate avea ca umplutura: carne, dovleac, cartofi, ciuperci, praz inabusit sau ceapa verde condimentata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelanoimis spune:

Jasmine am incercat reteta. A iesit buna, dar nu exact ce imi doream. Poate conteaza si tipul de branza, eu am avut o telemea de vaca foarte sarata.
Carmen_Marieta mersi de reteta. Am notat-o.
Pana la urma trebuie sa-i dau de capat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitumac spune:

Vai ce buna e...dar in cazul meu e mai indicat sa cumpar doar o bucatica cand imi e pofta...ca in rest ar fi batalie pe ea...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mitumac/album?.dir=/8872

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

quote:
Originally posted by xelanoimis

Jasmine am incercat reteta. A iesit buna, dar nu exact ce imi doream. Poate conteaza si tipul de branza, eu am avut o telemea de vaca foarte sarata.
Carmen_Marieta mersi de reteta. Am notat-o.
Pana la urma trebuie sa-i dau de capat



Eu am cumparat telemea de vaca din piata,de la tarani.Era grasa si mai putin sarata.Placinta a iesit grozava.

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchi spune:

carmen, am incercat reteta ta dar nu stiu ce am facut ca nu prea mi-a iesit.
1 cit de mare tb sa fie tava ca eu am facut intr-o tava cam de marimea colilor A4 si foile mi s-au parut cam groase
2 cita grasime intre foi? eu am pus cam doua, max 3 lingurite de unt topit

mex mult


Mergi la inceput