Buna ziua,
Ma numesc Marina Cucu si am o intrebare legata de concediul de sarcina si lauzie. In momentul de fata lucrez cu carte de munca la un institut de cercetare iar in cumul am o norma de lector la facultate. Aici am un contract pe durata determinata de 12 luni, intre 1 octombrie 2005 si 30 septembrie 2006, cu plata insa pe doar 10 luni (exceptie fac lunile de vacanta iulie si august). Acest contract mi-a fost innoit la 1 octborie 2005, eu dispunand de un alt asemenea contract si intre 1 octombrie 2004 si 30 septembrie 2005 (practic, lucrez in cumul la facultate de 1 an si 5 luni). Eu sunt acum insarcinata in doua luni si jumatate si urmeaza sa nasc in jur de 20 septembrie. Intrebarea e daca pot beneficia de concediu platit de sarcina si lauzie de la ambele locuri de munca (nu doar de la cel la care am cartea de munca si contractul pe durata nedeterminata) si in ce conditii. Teoretic as putea intra in concediu in jur de 1 iulie (exact cand nu as mai fi platita de la Facultate – desi contractul se termina in 30 septembrie, iar dupa cele doua luni neplatite, in septembrie urmand sa iau ultima leafa din acest contract). Desigur, contractul cu facultatea nu va putea fi reinnoit la 1 octombrie, fiind deja in concediul de lauzie. Mentionez ca la cel de-al doilea serviciu platesc asigurari de sanatate (6,5%…sau cam asa ceva). Nu mi se retine insa pentru somaj ori CICAS. Daca raspunsul este afirmativ (ceea ce ma indoiesc…), va rog sa imi precizati si legea care stipuleaza acest lucru.
Multumiri,
Marina
Revin cu intrebarea la care nu a reusit sa imi dea nimeni vreun raspuns!
Doua servicii inseamna doua indemnizatii de maternitate pentru cele 126 de zile de concediu de sarcina si lauzie? Chiar in conditiile unui al doilea serviciu cu contrac individual de munca pe durata determinata???!!!
Cine ma poate ajuta cu un raspuns???????
Marina
Raspunsul este NU. Se plateste o singura indemnizatie care insa este calculata ca si procent din cuantumul veniturilor obtinute.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Raspunsul este NU. Se plateste o singura indemnizatie care insa este calculata ca si procent din cuantumul veniturilor obtinute.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro