inchidere carte de munca

inchidere carte de munca | Autor: Alecsia

Link direct la acest mesaj

Am o problema cu fostul angajator si nu stiu ce e de facut .Va rog ajutati-ma cu un sfat. Din ianuarie nu mai lucrez . In decembrie mi-am dat demisia de la fostul loc de munca si cu acordul lor pe 5 ianuarie a fost ultima zi de lucru(dupa preaviz). Am vorbit cu angajatorul sa-mi incheie cartea de munca cu luna decembrie si iata ca acum la sfarsit de februarie, ei ma tot amana. Spun ca nu mi-au inchis cartea de munca si ma tot duc cu vorba. Nu stiu ce problema ar putea fi(spun ca nu au avut timp, ba ca ma cauta ei etc) .

Intrebarea mea este daca ei imi mai pot inchide cartea de munca incepand cu 31 decembrie 2005 sau cum altfel ? Banuiesc ca nu e tocmai legal sa nu-mi dea cartea de munca si mai ales sa ma amane. Ce pot sa fac in cazul acesta?
Orice raspuns este binevenit.

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."

Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Cartea de munca se incheie, legal, la data incetarii contractului, deci la expirarea perioadei de preaviz.
Fa-le o cerere oficiala, in care cere eliberarea cartii.
Daca nu se executa, reclama-l la Inspectoratul de Munca. Ataseaza documentele (demisia cu nr. de inregistrare, cererea cu confirmare de primire).
Sper ca demisia a fost inregistrata. Ai număr?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Da, am numar de inregistrare, stampila si semnatura directorului.Daca totusi ei nu au incheiat cartea de munca nici acum, cum o mai pot inchide daca a trecut atat timp? Ma gandesc ca nu se mai poate inchide in momentul incetarii activitatii. Multumesc pentru raspuns oricum.

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Se poate. Oricum, atentionarea ITM iti reduce timpul de asteptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Daca refuza sau te amana cu inchiderea cartii de munca poate fi din cauza ca nu au platiti comisionul pt cartile de munca de 0,75% la timp sau nu au platiti deloc. Ei au obligatia sa vina la ITM cu cartea de munca pentru a iti inchide situatia la ei, iar stampila este pusa de itm pe carte doar daca au la zi platile comisionului.
Chiar azi am avut o situatie asemanatoare cu o carte de munca neinchisa a unui angajat proaspat si asta a fost raspunsul inspectorului de munca.

Cristina S.

Mergi la inceput