Dragele mele ieri am avut invitati si am facut acesta reteta simpla si buna. Deoarece invitatii mei au mincat cite 2-3 portii m-am gindit sa postez reteta si pt. voi pt. ca e usor de facut si tare buna. mentionez ca eu nu ma dau in vint dupa miel, dara sta mi-a placut. Iese ca gust precum carnea din tocanitza de ceapa.Ingrediente: 3kg de miel fara os, 1 lg. oregano uscat, 4 catei de usturoi pisati, o ceapa mare taiata pestisori, 2 frunze de dafin, 4 portocale acre (cum sint rare puteti folosi porticale normale si 1-2 lg. zeama de lamiie), 1 cana de vin alb, sare piper dupa gust.preparare: stoarceti portocalele, alemstecati cu ceapa, usturoiul, oregano, dafin si vin intr0un castron larg. Asezati carnea in acest amestec si lasati-o la rece intre 2-4 ore. Dupa aceea intr-o tava de friptura puneti mielul si turnati deasupra zeama in care s-a marinat carnea. Dati la cuptor, initial la foc mediu, apoi acoperiti cu folie de aluminiu sau capac si dati focul tare. Cam la fiecare 15-20 min, scoateti tava si puneti sos peste carne, ca sa nu se usuce. Va fi gata cam in 45 min. Eu am incercat cu termometrul de friptura ca sa fiu sigura. Cind la0m servit l-am taiat felii si am garnisit cu sferturi de felii de portocala. A iesit f. bun, usor dulceag ca o tocanita. Daca nu voi gasi o reteta sa-mi placa mai mult o sa-l fac si de paste. Insa ieri am cumparat o carte de bucate “Latin cooking” din zona Caraibe (eu cu fixul meu) si am gasit citeva retete pe care vreau sa le incerc. Va pup si o saptamina usoara._________