reteta delicioasa si simpla de Legume la cuptor
![](images/user_woman.png)
Dragele mele am facut cu destul de putina tragere de inima aceasta reteta nestiind ce sa astept de la ea dar e dementiala. V-o dau si voua. O pun in engleza daca cineva are dubii va rog sa ma intrebatai;Roasted VegetablesSubmitted by: Saundra"A casserole dish of seasonal vegetables that is so easy to prepare. It can be made a day ahead - just reheat before serving. Lemon juice can be substituted for balsamic vinegar, and you can use baking potatoes if you don't have any Yukon Golds on hand."Original recipe yield: 12 servings.Prep Time:15 MinutesCook Time:40 MinutesReady In:55 MinutesServings:12 (change)--------------------------------------------------------------------------------INGREDIENTS:1 small butternut squash, cubed2 red bell peppers, seeded and diced1 sweet potato, peeled and cubed3 Yukon Gold potatoes, cubed1 red onion, quartered1 tablespoon chopped fresh thyme2 tablespoons chopped fresh rosemary1/4 cup olive oil2 tablespoons balsamic vinegarsalt and freshly ground black pepper--------------------------------------------------------------------------------DIRECTIONS:Preheat oven to 475 degrees F (245 degrees C).In a large bowl, combine the squash, red bell peppers, sweet potato, and Yukon Gold potatoes. Separate the red onion quarters into pieces, and add them to the mixture.In a small bowl, stir together thyme, rosemary, olive oil, vinegar, salt, and pepper. Toss with vegetables until they are coated. Spread evenly on a large roasting pan.Roast for 35 to 40 minutes in the preheated oven, stirring every 10 minutes, or until vegetables are cooked through and browned.
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
adrienne12 spune:
Ingrediente: 1 butternut squash (arata ca un dovlecel marisor, in forma de para, de culoare bej spre portocaliu) taiat in bucatele precum cartofii pt. tocana2 ardei grasi rosii, curatati de seminte si taiati bucatele1 cartof dulce taiat in cubulete3 cartofi galbeni (yukkon) dar orice cartofi merg daca nu aveti galbeni1 ceapa rosie taiata in sferturi1 lingura cimbru 2 linguri rosmarin1/4 cana ulei de masline2 linguri otet balsamic sau zeama de lamiiesalt and freshly ground black pepperPrepaprare:Incalziti cuptorul la 425F (245 degrees C) sau foc mediu pt. cine nu are cuptro electricIntr-un castron mare combinati dovlecelul cu ardeii rosii, cartofii si cartoful dulce + ceapa desfacta fisii. Intr-un castron mic preparati sosul din cimbru, rosmarin, ulei, otet (sau zeama de lamiie), sare si piper. Turnati sosul peste legume si amestecati bine cu miinile pina ce legumele sint acoperite de sos.Puneti legumele intr-o tava mare, imprastiindu-le egal. Coaceti la cupto pt. 35-40 minute, amestecind cam la 10 minute pina cind legumele incep sa capete o crusta de copt.Pofta buna. Sint delicioase. Parerea mea, dupa ce am facut-o: se mai pot adauga legume: ridnul viitor o sa adaug fasole verde, mazare sau asparagus.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mimitete/mimitete.jpg)
mimitete spune:
adrienne, eu fac acelasi lucru si la BBQ. L epun pe toate pe o folie de aluminiu sau pe tavite din alea pt BBQ pt legume.
Este f buna cu BBQ si deosebita fata de carofi prajiti sau piure.
Pofta buna,
Mihaela
nematics spune:
Adrienne, pai cam asa se face si ghiveciul de legume traditional - sau ma insel eu? Doar ca nu se pune sweet potato, dar se pune morcov taiat bucatele - sau la ghiveci se mai adauga si vinata taiata cubulete si prajita.
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
adrienne12 spune:
Nematics, with all due respect in afara ca ambele retete se fac din legume nu exista nici o legatura intre aceste 2 retete. Ghiveciul nu se face asa. La ghiveci in primul rind se prajeste ceapa inainte (care ceapa e taiata pestisori), apoi se adauga legumele care fierb inabusit cu putina apa, iar la urma se pune bulion sau sos de rosii. Aici insa legumele sint total altele, sint frecate cu un sos de ulei de masline, otet sau zeama de lamiie si mirodenii (rosmarin si cimbru care nu se pun in ghiveci in nici un caz) si se coc la cuptor. iti spun ca iese demential. La ghiveci nu se pune otet sau zeama de lamiie.
nematics spune:
da, cu otetul ai dreptate ca nu se pune la ghiveci - dar altfel eu nu pun apa in legumele din ghiveci, le las sa se caleasca in ulei si apoi la foc mic, cu capac si in vas cu peretii grosi, sa se inabuse in zeama lor - de aia am intrebat.
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"