Doare chiuretajul biopsic
Raspunsuri - Pagina 2
adaaaa spune:
am si eu o mare nelamurire...am 18 ani...si mama mea d 38 d ani mi'a zis azi...k are uter fibromatos...am inteles...k i s'ar fi pietrifikt c are ea p acolo...plus d asta are si 5 chisturi...unu' p ovaru' drept si 4 p stangu'...o sa fak un chiuretaj biopsic...ma simt groaznic...pt k n'am inteles prea multe...si nu indraznesc sa o intreb...
bibicutzu spune:
Buna fetelor!
Azi am facut un chiuretaj biopsic. M-am inscis pe forum pentru ca am tot cautat informatii despre aceasta analiza! M-am gandit ca va fi de folos cuiva ceeace voi scrie. Acum cateva luni mi-au descoperit un fibrom subseros adica pe peretele extern al uterului. 3 medici mi-au recomandat operatia , numai d-na doctor Bari a spus ca nu ar dori sa ma opereze la 29 de ani. Laudabila reactia, avand in vedere ca nu s=a repezit cu cutitul la mine. Mi-a recomandat un chiuretaj biopsic pentru a analiza predispozitia uterului la fibroame. Existand posibilitatea ca odata operat prezentul fibrom, sa ma pomenesc cu un altul peste o vreme. Azi m-am prezentat la analiza cu o mare spaima, pentru ca am citit ca e dureros. Asa este. Si spaima contribuie in mare masura. Am avut noroc cu d-na doctor tare draguta de altfel care m-a incurarajat tot timpul. Mi-a facut anestezie locala si a inceput sa preleveze tesut, cred ca vreo patru lame a luat, sau cel putin atat am auzit eu .Nu vreau sa sperii pe nimeni insa vreau sa prezint situatia reala, pentru ca multe mesaje gasite de mine pe net erau mai mult incurajatoare. Doare, pentru cateva minute, insa trece repede. Colega mea de suferinta , o doamne de vreao 48 de ani a iesit plangand, inchipuiti-va cum am intrat eu in cabinet, i-am spus d-nei doctor ca renunt. Insa nu a fost chip. M-a tinut de mana si m-a mangaiat. A trecut acum. Curaj tuturor celor care vor avea neplacerea sa ajunga la o asemenea analiza. Astept rezultat in 2 saptamani. Repet nu vreau sa sperii pe nimeni desi sunt sigura ca am reusit, dar e mai bine sa stiti. Dupa cateva minute mi-am revenit si am reusit si sa conduc pana acasa. Ii multumesc d-nei doctor MARIA BARI care a fost foarte atenta si grijulie cu mine, desi nu am prea stat cuminte, de frica. Sanatate multa si o primavara frumoasa.
giulia71 spune:
Felicitari, esti o curajoasa!
Pe mine nu m-a durut pentru ca eu am cerut expres anestezie ..de frica!
Asa-s eu mai fricoasa, altfel...nu stiu daca as fi rezistat!
...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!
carm3n spune:
pe mine nu m-a durut.e drept, cu anestezie locala si cu internare in spital pentru cateva ore. nu am fost adormita de tot dar nu am auzit mare lucru, cred ca "motzaiam" la un moment dat cand a venit un doctor si m-a luat sa-mi mai faca o analiza, stiu doar ca la intoarcere cand m-a trimis in pat l-am rugat sa ma duca de manutza ca "mergeam in reluare".
olguttza, chiuretajul "normal" cum ii zici tu este atunci cand ( in termeni populari ) il faci de nevoie ( in cazul tau ) sau de bunavoie si se numeste chiuretaj uterin ( poate fi facut si in scop biopsic).
chiuretaj biopsic = se preleveaza tesut ce prezinta celule atipice in vederea analizarii si stabilirii unui diagnostic.