cartofi umpluti
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
Theo eu stiu sa ii fac in 2 variante:
varianta 1: poti sa ii cureti de coaja , sa ii scobesti inauntru , sa ii umpli cu carne ( la fel ca pe dovlecei , ardei ) , sa ii pui in cratita cu sos si la cuptor cu ei ... iti ies super cartofi umpluti.
varianta 2: ai putea sa ii fierbi in coaja dar numai pe jumatate, ii scoti le tai un capac ( pe lungime) , ii scobesti de miez , miezul il amesteci cu brinza, cu sunca taiata marunt,cu bucatele de carne prajite sau fierte, cu ciuperci , cu peste ton din conserva , cu ce vrei sau iti place ... ii umpli cu "chestia " asta si razi ceva brinza deasupra. Ii pui la cuptor sa se gratineze.
Daca macar una dintre variante iti e pe plac spune-mi si iti detaliez retetele ....
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adrianafedorca/adrianafedorca.jpg)
adrianafedorca spune:
eu ii fac asa si sunt deliciosi:
ii las cu coaja ii spal si ii invelesc in folie de aluminiu si ii bag la cuptor
cand sunt copti, ii scoti ii tai in jumatate pe lungime si ii scobesti si peste cartofi pui cascaval sunculita taiata marunt poti sa o si calesti, smantana..etc marar ce crezi ca-ti place tie...amesteci bine si umplutrura o pui la loc in coaja, pui parmezan , sau cascaval pe deasupra bagi la cuptor sa se topeasca cascavalul; de deasupra si asta e tot...
pofta buna
Adriana si bb Cezarica 23 Aprilie 2005
Cezar,minunea mea
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
pepenash spune:
Si eu tot in cuptor ii coc, spalati si invaliti in folie de aluminiu. Apoi, fierbinti fiind, amestec in coaja miezul de cartof cu unt/margarina si cascaval, iar deasupra restul bunatatilor (ce imi trece prin minte sau ce gasesc prin frigider) si, la sfarsit, smantana. In cazul in care folosesc salate pe baza de maioneza, renunt la smantana. Eu ii servesc asa cum sunt, nu-i mai introduc la cuptor.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nushulica/nushulica.jpg)
nushulica spune:
pepenash sa inteleg ca dupa ce ii coci la cuptor tot nu-i cureti de coaja?? ii umpli asa cum sunt ei cu tot cu coaja?
Nusha Campeanu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
pepenash spune:
Nu, nu ii curat de coaja. Prin coacere coaja se intareste, iar miezul nu-l dezlipesc complet de coaja, ci mai las cativa milimetri de miez pe coaja (ca si atunci cand curatam cartofii cu cutitul si iese coaja mai groasa decat la curatul cu "curatatorul"). Restul miezului de cartof il amestec cu unt/margarina si cascaval. Cand fac operatiunea de dezliprie si frecare a miezului, o fac pe un suport tare, pe fundul de bucatarie sau chiar pe masa, nu in mana. Sper ca m-am facut inteleasa, Nusha! Eu le-am urmarit pe fetele de la un fast-food din Mall cum preparau kumpir-ul si de acolo am prins tehnica.
Ah, desigur, tai cartoful pe lungime! Si folosesc cartofi mari pentru chestia asta.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
teodora35 spune:
crista cred ca a doua varianta ma intereseaza mai mult
nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
Retetele astea sunt luate de pe un site italian ca sa pot avea cantitati exacte eu insa fac mereu din ochi si cu ce am in frigider , asta e partea frumoasa a artei culinare ca ai mina libera sa inventezi retete ...
1. cartofi umpluti cu ton din conserva si ou
4 cartofi, 2 cutii de ton de 80g, 2 oua, 2 linguri de parmezan ras ( tu il poti inlocui cu cascaval mai sarat), pesmet cit e nevoie, patrunjel tocat, 1 frunza de dafin, 1 cuisor, sare, piper, unt/margarina.
Speli si cureti cartofii, pui la fiert in oala in apa cu frunza de dafin si cuisorul.Cind sunt fierti pe jumatate ii scurgi si ii lasi sa se raceasca .
Separat pregatesti umplutura : 2 linguri de pesmet,tonul, ouale crude, patrunjelul, sare, piper, parmezanul. Amesteci bine si ai grija ca umplutura sa nu fie prea lichida , in cazul asta mai adaugi pesmet.
Cartofii ii scobesti de miez dar in asa fel sa iti ramina peretii grosuti. Si ii umpli cu umplutura . Pui desasupra un virf de lingurita de unt si ii bagi la cuptor pt 20 min la 180 grade (mediu).
Poti sa inlocuiesti tonul cu carne tocata calita un pic in tigaie.
2. cartofi umpluti cu diverse...
4 cartofi de preferat rosii,2 ciuperci champignon mari,1 ceapa mica,1 lingura de concentrat de rosii,1/2 ceasca de umplutura (ton din conserva ,friptura de pui , carne tocata calita , resturi de friptura la gratar,cirnati de la care arunci matul- doar umplutura, cremvurst taiat bucatele, brinza amestecata - pe asta nu o mai calesti o adaugi in sos cind dai tigaia la o parte de pe foc, cuburi de vinata prajite sau griliate ), coriandru , cascaval,
1/2 pahar vin alb sec,unt,sare, piper
Cartofii ii fierbi in apa cu coaja cu tot pina cind sunt aproape fierti dar ramin inca tari . Ii scugi de apa si tai un capacel( pe lungime ) apoi incepi sa scobesti in interior asa cum zice pepenash in reteta ei, sa ramina pe peretii interiori ceva cartof cam de 5 mm ... Si pui cubulete de cascaval inauntru pe fundul acestor barcute de cartofi care rezulta ( nu pui mult .. acolo citeva cubulete).
Separat prepari umplutura : ceapa tocata marunt se caleste in putin unt cu sare, piper si ciupercile tocate si ele . Dupa citeva minute se adauga vinul si se lasa iar sa scada. Adaugi concentratul de rosii, carnea tocata / puiul / tonul ... sau lasi numai cu ciuperci dupa cum vrei ... si mai lasi un pic sa scada ...
Umpli cartofii cu umplutura asta ( peste cubuletele de cascaval care deja erau in cartofi ) si adaugi deasupra alte cubulete de cartofi. Dai la cuptor pe o tava unsa cu ulei ( sau pe care ai pus hirtie de copt) pt cca 20 minute la 180 grade .
Daca nu esti pe graba cind pregatesti reteta lui PEPENASH este mult mai gustoasa , deci cartofii copti in coaja insa dureaza mai mult sa ii coci asa la cuptor decit sa ii fierbi in coaja sau chiar fara coaja . Dev in functie de timpul tau sau daca ai sau nu microunde ca atunci totul e mai rapid ... alegi reteta si modul de preparare ...
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ooana/ooana.jpg)
ooana spune:
...si eu ii fac tot in folie de aluminiu iar in interior pun branza de burduf si unt!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!Oana & Marius
Wedding Day
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
nicoki spune:
Ma bag si eu in vorba....mie imi place sa-i mananc cu tot cu coaja....la copt se intareste coaja, devine crocanta....yamiiii (de gustibus...;)). De fapt, cred ca sunt putin defecta, coaja aia crocanta mi se pare ca e tot farmecul....In plus, contine vitamine, B-uri parca.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)