In conditiile in care sunt scutita de plata impozitului pe venit (lucrez in domeniul IT), mai beneficiez de CIC? Intrebarea vine ca urmare a raspunsului pe care l-am primit de la firma la care lucrez si care spune:
'Avānd in vedere prevederile art.56 alin (4) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal prin care se stipuleaza ca veniturile din salarii, ca urmare a activitatii de creare de programe pentru calculator nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, rezulta ca aceste persoane nu vor mai putea beneficia de indemnizatie sau stimulent de crestere copil īncepānd cu 1 ianuarie 2006.'
Asta desi, in conformitate art.4 alin(2) din Normele Metodologice de aplicare a OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului "de drepturile prevazute la alin(1)* beneficiaza si persoanele care realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestora"
Ma poate lamuri cineva in aceasta dilema?
Va multumesc
Iepurel,
o singura intrebare am:
Asa cum ai observat foarte corect, de ce nu iei tu frumos Normele si in mod special articolul mentionat si sa mergi sa le "dai in cap" cu el in sensul sa iti raspunda de ce nu respecta legea asa cum este ea in completitudinea ei.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Marius, multumesc pentru raspuns.
Am ridicat problema articolului respectiv, insa cei de la HR mi-au spus ca este o diferenta de nuanta/exprimare, si ca sa citez mai exact:
'din prevederile Codului fiscal rezulta ca veniturile obtinute ca
urmare a activitatii de creare de programe pentru calculator nu sunt supuse impozitului pe venit si deci aceste persoane nu ar beneficia de concediu si indemnizatie de crestere copil'. Pentru ca in opinia dansilor una este sa fii scutit, si alta sa obtii venituri care nu sunt supuse impozitului pe venit. Marturisesc ca mie imi vine greu sa inteleg aceste diferente, nefiind de profesie jurist.