anticorpi anti spermatici

anticorpi anti spermatici | Autor: CRISTINA38

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor!
Sunt Cristina, din Suceava, am 38 de ani si m-am hotarat sa apelez la FIV.
n-as putea sa va spun f multe despre problemele mele de sanatate pt ca nu am facut multe analize din cauza lipsei aparaturii sopfisticate din zona mea.
Pana in present din analizele efectuate, analiza sangelui in ziua a 5-a si a 21-a, apoi celioscopie (totul este in regula) , apoi am trecut la stimulare cu clomifen, pregnyl, utrogestan si …….din pacate nu am ramas insarcinata.
La insistentele mele , dr meu m-a trimis sa fac analiza “anticorpi anti spermatici”, din pacate a iesit pozitiv.
Ce pot spune , mi-a cazut cerul pe mine, nu m-am asteptat la asa ceva.
Credeti ca mai am vreo sansa?
Cunoasteti pe cineva cu o astfel de problema?
Va rog sa-mi raspundeti, sunt disperata.
Am uitat sa mentionez ca spermograma si spermocultura prietenului meu este ok.
Va multumesc anticipat!
Multa bafta !
Nu ma uitati!
Va sarut!
Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

Exista 6 fosfolipide cu rol deosebit de important in functia membranei celulare, si anume: Cardiolipina, Etanolamina, Fosfatidilglicerol, Fosfatidilinozitol, Acidul fosfatidic si Fosfatidil serina. Lezarea celulara repetata insotita sau nu de distrugerea acestora, poate conduce la formarea de anticorpi impotriva uneia sau mai multor fosfolipide. Acesti anticorpi influenteaza negativ functia anumitor celule dintre care cele mai importante sunt trombocitele, rezultand intr-o stare de hipercoagulabilitate cu aparitia de tromboze, ceea ce intr-o sarcina in plina dezvoltare poate avea consecinte dezastruoase. Trombozele situate la nivelul vaselor placentare, prin care embrionul sau fatul se hraneste, intrerup circulatia sanguina si schimbul de nutrienti si oxigen dintre mama si fat, astfel ca in scurt timp sarcina este compromisa si se declanseaza avortul spontan.

nu stiu ce este mai rau.ca nu reusesti sa ramai insarcinata sau ca nu prea poti duce la capat o sarcina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Cristina, bine ai venit si multa bafta la fiv!
Despre anticorpii antispermatici poti citi aici:

http://reclama/imunologice_4.htm

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Da, eu stiu o poveste de succes, desi aveau aceeasi problema.

Un coleg de servicu al surorii mele, are prin FIV acum 2 copilasi de peste 1 an.

Ma gandesc sa fac si eu testul, am deja 36 de ani si la noi au iesit ABSOLUT toate analizele bine, inclusiv trompe permeabile, ovulatie, spermatozoizi veseli, ca te intrebi daca nu-i mai bine sa-ti gasesti totusi ceva, macar stii ce poti face.

Mergi la inceput