Pisicuta mea face pui... cum o ajut?

Pisicuta mea face pui... cum o ajut? | Autor: craciunitza

Link direct la acest mesaj

Am doua pisici persane, femela si mascul. Inainte sa le castram ne-am dorit sa faca un rand de pui dar nu ne-am asteptat sa faca asa repede, de la prima imperechere. Prietenii nostri care au motan si femela au asteptat si 2 ani sa aiba priml rand de pui. Ei bine, la noi a mers din prima si pana aseara, cand mi-am dat seama ca intr-adevar pisica asteapta pui, am refuzat sa cred ca-mi spuneau toti: va avea pui! Femela are 1 an si masculul 2 ani.
Acum trec rapid de la frica la bucurie, veterinarul mi-a spus ca nu trebuie sa-mi fac griji, ca pisica este o mama perfecta si nu are nevoie de ajutor la nastere. Si totusi, cum o ajut, daca o sa aiba nevoie de mine? Aseara o tineam in brate si o mangaiam pe burtica si-mi treceau prin cap tot felul de intrebari. E o pisica alba, asa frumoasa si curata si cuminte, o iubesc de nu mai pot... cum o ajut?

Nu certati copiii cand viseaza!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Chiar nimeni...

Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Pisica mea a facut pui fara sa stiu, ne mutam si bineinteles ca a fost mutata prima si inchisa in baie, ca se plimba toata lumea prin casa, asa ca atunci cand ne-am linistit am constat ca are 3 pui, fetite care peste vreo luna s-au "transformat" in baietei

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

fa-i o ladita umpluta c cirpe care ii plac ei, poate ai vazut-o prin sifonierul tau ce-i place
Vorbesc serios, daca nu ii place culcusul nu baga puii in el. Pt rest, mincare sau altele, ea se ocupa foarte bine.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67259&whichpage=7
Aici poti obtine mai multe informatii de la fete, mai ales de la cele care au pisici.
Eu am fetita dar e catel, procesul(la nastere ma refer) e acelasi dar nu am fost niciodata in aceasta situatie(nu accepta baieteii si nu o oblig) si nu stiu ce sa-ti spun.

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru raspunsuri
Am niste emotii uriase

Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noemi marian spune:

hai ca-ti spun eu ce stiu din experienta proprie.Am mosit toate pisicile care le-am avut.Cind li se apropie sorocul,cauta locuri ferite,intunecoase,dar...nu toate.Depinde cita incredere iti acorda.La noi,ultimele 3 fatari au avut loc in pat
Tu trebuie sa fii atenta sa nu ti se bage prin dulapuri.Urmareste-o si vezi daca are un dulap preferat si-nchide-l sau taie-i accesul pt ca vei avea surprize.Isi fixeaza dinainte locul pt ca sint f destepte.
Asa cum a zis Chantonel pregateste-i o cutie mai mare cu niste paturi sau cirpe curate si fii pe faza!Si cind o s-o apuce o iei cu binisorul si-o bagi in ea.
Pe mine m-au lasat sa stau linga ele si le mai mingiiam si alintam in momentele de pauza dintre contractii.Pot sa-ti spun ca sint niste mame extraordinare!Grijulii,atente,protectoare.
A! Si inca ceva:dupa ce si-a adus pe lume copii sa nu-i schimbi cirpele din cutie macar 1-2 zile.Da-i posibilitatea sa se obisnuiasca cu noua locatie,cu noua situatie.Daca i le schimbi imediat risti sa te trezesti cu puii cine stie unde prin casa.Sa nu-ti faci pb ea va curata tot.Poti,eventual,sa le schimbi pe cele care sint prea ude,dar lasa-i macar una care are mirosul impregnat in ea.
Sper ca te-am ajutat Noemi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monagan spune:

hai si eu sa-ti spun.
Am asistat la nasterea puilor si chiar am ajutat-o. A nascut 5 pui, mari si a fost f. greu ptr. ea. Primii 2 i-a nascut usor, dar la al 3-lea s-a oprit si nu mai putea impinge, asa ca puiul a ramas blocat, doar cu capul era afara. Atunci am facut ce am vazut la "animal planet" (e bun canalul ala), am prins capul usor si l-am tras afara. La fel am procedat si cu al 4-lea, numai ca ala a iesit invers.Am inceput sa devin "experta" si cand am vazut ca incepe sa respire des,...... inseamna ca mai naste unul.
Nu pot sa uit nici acum ce fata epuizata avea cand ma privea, parca cerandu-mi ajutorul. Si i l-am dat.
Am uitat sa spun ca inainte cu 1 sapt. am cumparat o cutie mare din carton, am aranjat-o cu carpe albe curate si am pus-o la noi in dormitor ( ca sa o supraveghem).
In rest, nu e nici o mizerie, ea face curatenie, are grija de absolut tot. Si asa cum au spus si fetele, 2-3 zile lasa-i carpele acolo. Sint niste mame extraordinare.

Succes, dar ai sa vezi cat de bine se va descurca.
Te asteptam cu vesti.

Mergi la inceput

Pentru mine foarte mult conteaza raspunsurile voastre si va multumesc din suflet. Pisica mea prefera dulapul din hol, cel cu paltoane si incaltari, in rest sta pe biblioteca sau in patul fiului nostru cel mic pe care-l adora. O sa-i pregatesc o cutie cu de toate dar dupa cum spuneti voi, cred ca o sa aleaga patul copilului.
Sper sa faca puii noaptea, sa fiu si eu acasa. Motanul este agresiv cu puii?

Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

Mergi la inceput