3 ani CIC?
Am vazut in seara asta la televizor cum ca se discuta sa se stea 3 ani in CIC (ca de la 3 ani se dau copii la gradinita),nu 2 cum e acum. E adevarat? Daca se va aproba o sa beneficiem si noi care suntem deja in CIC?
Catutza si
Bianca-Maria (2.11.2005)
Raspunsuri
mira_m spune:
Eu stiam ca doar mamele cu copii cu handicap pot sta trei ani in CIC.
Stai sa vezi cum te simti peste un an, vei vrea sa fugi la servik!!!!!
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
& minunea mea
( mai 2004) 
catutza spune:
In seara asta au zis ca pentru toate mamele sa fie pana la 3 ani ca de atunci se incepe gradinita si sa aiba copilul cu cine sa stea.
As vrea de acum sa reancep munca dar nu am cu cine sa o las si asa ca vreau sa stau cat mai mult cu ea,eu.
Catutza si
Bianca-Maria (2.11.2005)
Steluta spune:
Iata ce a aparut astazi in Jurnalul National, la sectiunea Politic.
"Comisia pentru munca si familie a Camerei Deputatilor a adoptat un amendament la Ordonanta 148 care prevede ca incepand cu 1 ianuarie 2008 durata pentru concediul optional platit pentru cresterea copilului al oricaruia dintre parinti se va prelungi de la 2 la 3 ani.
Amendamentul apartine deputatului conservator Lia Ardelean care si-a motivat initiativa "prin incercarea de identificare a unei solutii eficiente de sustinere a familiilor care au in ingrijire copii cu varsta de pana la trei ani".
"Traim intr-o perioada complicata in care goana zilnica dupa asigurarea unui trai decent constituie principala preocupare. Legislatia actuala nu acoperea intervalul de varsta intre 2 si 3 ani, respectiv anul dintre terminarea concediului de maternitate si limita de inscriere la gradinita", a declarat Lia Ardelean.
Deputatul conservator a mai spus ca va pleda si pentru reinfiintarea creselor, in conditiile in care o mare parte din mamele tinere doresc sa-si reia cat mai repede cariera dupa ce nasc."
Ramane intrebarea pentru cei care cunosc legislatie mai bine, daca in 2008 fiind inca in CIC, beneficiem de aceasta prelungire cu 1 an, sau se refera doar la mamicile care vor naste in 2008???
Steluta
22s.
lavinai spune:
astazi la tv am auzit vb si despre faptul ca mamicile studentele nu au nici un ajutor si ca tot astazi s-ar putea sa se aprobe o noua lege privind conditiile in care o mamica studenta poate primi indemnizatia de 8.000.000! (sper ca m-am exprimat bine, dc nu va rog sa ma scuzati)
lavinia "nunta noastra 02.07.2005" - cea mai frumoasa zi din viata mea
pozele noastre:http://pg.photos.yahoo.com/ph/lavicerei/album?
catutza spune:
, Steluta pentru raspuns,daca va fi din 2008 pe mine nu ma mai intereseaza ca din noiembrie 2007 reancep munca.Poate tu ai noroc si vei beneficia de lege.
Catutza si
Bianca-Maria(2.11.2005)
codruta_grg spune:
Mie mi se pare normal, daca se aproba chestia asta, sa stea mama acasa pana face copilul 3 ani si daca are 2 ani jumatate la momentul intrarii in vigoare a legii. De fapt ce mai e normal?
Codruta &
www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)
www.euroski.go.ro" target="_blank">SCOALA SKI
aissa spune:
Uf, auzisem ceva si speram sa se aplice din 2007 sa mai apuc si eu ca tare sunt descoperita de la 2 la 3 ani....
Asta e, macar sa se modifice sa beneficieze alte mamici...
Cristina si
Ale (30.09.2004)
mcm spune:
aissa, dar poate mai faci un bb si te incadrezi in lege.
Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)