aluat cu margarina pt placinta cu carne

aluat cu margarina pt placinta cu carne | Autor: Kehleyr

Link direct la acest mesaj

Stie cineva o reteta de placinta cu carne tocata? Mai ales aluatul, ca presupun ca umplutura mai este si la inspiratie.

Eu pentru placinta dulce (cu mere) folosesc un aluat cu unt, smantana si faina, dar care este foarte fraged si faramicios, seamana cu aluatul frantuzesc, deci nu cred ca ar merge cu carne.

Stiu ca exista o varianta cu margarina si poate chiar cu iaurt? Astept idei .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

placinta cu carne o faceam si eu inainte cu foi (din cel cu margarina, nu mai tin minte cantitatile exacte dar o sa iti scriu de acasa). dar in ultimul timp am facut-o cu aluat de foetaj congelat care merge super.
intind doar un pic aluatul cat sa am destul pentru doua foi (depinde de tava).
umplutura eu o fac asa: o bucata de pulpa de vita (sau spata) o fierb cu o ceapa mare, sare, tulpina de telina, boabe de piper rosu, alb si verde. cand e fiarta bine o dau prin masina impreuna cu ceapa, apoi adaug putina supa, 3-4 oua, sare, piper si menta (ii dau un gust extraordinar de racoros).
pun una dintre foile de aluat in tava, umplutura, cealalta foaie deasupra. tai bucatile si apoi ung deasupra cu ou batut. se coace la 180 de grade in cuptorul incins deja...cam 30-40 de minute.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Multumesc Roxana. Interesanta ideea cu menta. Eu vroiam aluat de casa pentru ca cele din comert nu mi se par suficient de gustoase, asa ca daca gasesti reteta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

gata, gasit reteta pentru aluat: 250ml apa, jumatate de lingurita de sare, 2 linguri otet, un sfert de pachet de unt/margarina (deci cam 50g), faina cat cuprinde (cam 500g). se framanta un aluat din cele de mai sus si se intinde foaie subtire. se unge cu restul de 3/4 de pachet de unt/margarina (150g), se impatureste stanga-dreapta, se lasa la frigider pana a doua zi (cel putin 8 ore). se taie in jumatate si se intind cele doua foi. in rest e ca mai sus. succes, nu e un aluat pretentios dar e fraged cum spui tu.

Roxana
PS: incearca o data si cu foetaj...sa vezi ce moale iese si pufos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Roxana, cam cat de multa carne imi trebuie? Eu am carne deja tocata si nu stiu cam ce cantitate ar fi, ai idee? Sa stii ca pentru faza 1 am luat niste foi din comert . Oare daca pun si niste ciupercute are ce sa strice?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Iubito eu folosesc cam un kilogramd e carne in bucata intreaga pe care o fierb cu ceapa si mirodenii ca pentru supa. carne tocata deja....cred ca iti trebuie tot vreun kilogram, daca e cruda - stratul trebuie sa fie destul de inalt! stai sa vad daca gasesc vreo poza sa o vezi!
hihi imi pare bine ca ai luat foi de cumparat...o sa vezi ca iese tare bine! nu uita sa o tai cruda, inainte de a o coace.

Roxana

Mergi la inceput