demisie in timpul CIC?

demisie in timpul CIC? | Autor: anemona

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare pentru cei care cunosc legea asta cu CIC.
Pot sa-mi dau demisia in timp ce sunt in CIC? Adica sa incetez orice fel de contract cu firma angajatoare (prin demisie sau prin incetarea cu acordul partilor, sau orice alta forma), dar sa nu imi afecteze indemnizatia.
Va multumesc.

Anemona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu cred ca se poate.
In timpul CIC contractul de munca este suspendat, deci nu poate sa inceteze, nici prin demisie, nici prin acordul partilor. Daca iesi din CIC atunci contractul intra inapoi in vigoare si poti demisiona.
Sper ca nu spun prostii dar mie asa mi se pare logic.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Andreea, multumesc pt raspuns.
Dar dupa ce as face asta, adica sa revin si sa imi dau demisia, as mai putea sa reintru in CIC?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gongutza spune:

Daca iesi din CIC si iti dai demisia nu mai ai cum sa reintri in CIC pt ca practic nu mai ai de la cine cere CIC,chiar daca CIC-ul nu este suportat de angajator.O solutie...sa-ti scrii de acum demisia dar cu data de cand s-ar termina CIC-ul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Rozi, ajuta-ne!
Dupa logica mea de fier forjat poti face si asa: adik sa-ti dai demisia si apoi sa te reintorci in CIC. Pentru ca CIC-ul si indemnizatia le soliciti de la stat nu de la angajator. Trebuie insa studiata legea sa nu fie impusa vreo perioada minima de stat la serviciu inaintea reintoarcerii in concediu.
Ce nu inteleg eu este de ce insisti sa-ti dai demisia cata vreme nu mai ai aproape nici o relatie cu angajatorul, acum cu noua lege cu atat mai putin. Banii vin prin posta, in afara de faptul ca iti tine cartea de munca pana iesi din CIC nu ai nimic de impartit cu angajatorul.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Andreea, bineinteles ca nu as fi nebuna sa plec de la ei fara un motiv, dar situatia mea este mai speciala. Vreau sa-mi iau un atstat in profesia mea, iar eliberarea acestui atestat nu se poate face in acest moment din cauza incompatibilitatii in care m-as afla dpdv legal ca angajat al acestei firme. Ca sa primesc atestatul trebuie sa renunt la acest loc de munca. Pe de alta parte atestatul respectiv imi este necesar urgent pentru inscrierea la o specializare, altfel pierd trenul...
Deci va trebui sa aleg, banii sau viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Andreea, nu am fost in stare sa scriu nimic, de fapt nu am fost in stare de mai nimic zilele astea, de cand am citit despre nenorocirea cu AndreeaC... Am fost efectiv paralizata, nici probleme personale n-am fost in stare sa rezolv, de aceea nu am raspuns nimic.
Incerc acum, ca trebuie totusi sa-mi revin, desi n-o sa uit niciodata...

Anemona, eu cred ca poti inceta contractul de munca. Este suspendat, este adevarat, dar nu esti obligata sa lucrezi o zi sau o anumita perioada pt a termina contractul. CIC va curge in continuare, deoarece ai facut cerere la Directia Muncii, cei care iti platesc acum CIC-ul. Si asa va ramane cata vreme nu vei obtine venituri profesionale impozabile.
Gandeste-te ca exista mamici care, inainte de a intra in CIC, au avut contract cu Casa de Pensii. Acum ele nu au nici un angajator, dar primesc in continuare indemnizatia CIC.
Cred ca se poate, nu scrie nicaieri ca este interzis. Eventual este de intrebat la ITM.
Succes in tot ce vrei sa faci!

Mergi la inceput

Rozi, multumesc mult, mi-ai dat o mare speranta cu ce mi-ai scris. O sa vad ce pot face, m-am mai interesat si parerile sunt impartite, dar sper ca pana la urma sa rezolv asa.

Anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

anemona eu mi-am dat demisia anul trecut in februarie, iar anul acesta din ianuarie sunt in CIC. Deci se poate.

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput