FIV - 61

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

unde dai si unde crapa...

Da sa stiti ca daca e cum zice Tabitha, eu nu mai bag oricum linkul inapoi. Ar fi totusi indicat, atunci cand sunt nemultumiri acestea sa fie adresate direct persoanei vizate....

alina

................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Buna fetelor.
Continui sa scriu de pe meleaguri straine, ca n-am stare !

Vreau sa va spun ca eu una m-am razgandit in privinta FIV-ului la Medsana. Nu vreau sa influentez nici eu pe nimeni, dar macar sa stiti despre ce vorbesc de-acum incolo.
N-am inceput nimic inca, dosarul meu e inca subtire, asa ca n-o sa incurc pe nimeni. Si eu am fost amanata ultima data, de pe 10 pe 13 februarie, inca nu mi s-a intamplat sa ma vada altcineva. Cu noi dna dr a fost draguta, dar conteaza mult si restul ... acum inteleg de ce dra mea din Cta mi-a zis ca daca ar fi dupa ea, as face FIV cu DP dar la alta clinica.
Cred ca o sa merg la Szeged, nu stiu, sa vad ce mi se raspunde de acolo. Ideea e ca ptr asemenea pas, eu personal, vreau sa fiu sigura si optimista in privinta locului in care voi face acest pas, si eu una am nevoie de dovezi palpabile ca am sanse de reusita!!

Avalon, iti multumesc ca te-ai gandit la mine !
Lachi, dupa cum vezi, consider ca din nou, ai dreptate!! chestia e ca si eu gandesc la fel, dar tot iti multumesc ptr sfaturile bune pe care ni le dai !ai dreptate, ptr asta trebuie sa ai o atitudine pozitiva si ca s-o am , am nevoie si de incredere la locul faptei!
Moni, ma bucur ca ai scapat de foliculii aia multi, abia astept sa ne spui ca poti relua trat. ptr FIV!
Alinuk, multa sanatate in continuare!si ma bucur tare mult ca esti bine!

Va pe toate de nu va vedeti!

Andreea.Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kla78 spune:

ALINUK-mii de multumiri ....esti un suflet tare nobil si pt asta multumirile mele sunt nimic!

cat despre ce a zis LACHI eu cred ca s-a referit la cele 2 subiecte unde din cate am inteles eu fetele sunt in "dispute"ceea ce mie imi pare rau....noi suntem aici sa ne ajutam, sa ne bucuram toate pt reusitele alteia si sa mangaiem durerile celor care nu au resuit....
iar daca tu ai povestit experientele tale neplacute cu SEU nu este un secret ca si prin FIV daca ai nenorocul ti se poate intampla....la mine s-a intamplat deoarece sunt operata de 2 ori.....am aderente....mai mult dupa prima operatie trompa mea stanga(unde se banuieste ca as avea SEU )imi strangula ovarul....a trebuit sa ma opereze a 2 a oara ca sa-mi repare pe acolo ceva...am facut N hidrosalingografii cu gandul ca trompele mele isi vor revenii...am facut N instilatii...etc...si-au revenit dar nu de tot ....

LACHI-iubita imi cer scuze daca am inteles eu gresit...dar noi inainte sa ne hotaram sa facem un tratament stim dinainte ce efecte adverse poate avea....si eu nu dau vina pe medici....desi mie un medic mi-a luat bucuria de a deveni mamica(la prima operatie)...eu inteleg ca se mai gresete ..toti suntem oameni si suntem suspusi greseli...

"cand o persoana are un vis tot universul conspira pentru ca acest vis sa devina realitate"-Paulo Coelho

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Tabitha ai dreptate! la acele subiecte ma refeream si nu la linkurile date de alinuka. si asta pentru ca am trecut si eu prin asta si stiu cata nevoie ai in astfel de momente de o vorba de incurajare, de atmosfera pozitiva in jurul tau si nu de subiecte de genul asta care sa trezeazca trairi contradictorii in sufletul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Lachione si Alinuk: bine ca s-a lamurit treaba. Va pup pe amandoua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna fetele,
Vazand ca e capitolul 61 imi dau seama ca sunteti foarte avansate. Imi inchipui de asemenea ca intrebarile pe care le am eu le-ati auzit de multe ori. Apelez insa la bunavointa voastra pentru a ma indruma spre gasirea de detalii care sa ma lamureasca.
De 7 ani incercam sa avem si noi un bebe. Sotul este ok, cu normospermie, eu am diagnostic de sindrom de ovare polichistice si am facut nenumarate: HSG de 3 ori, perfuzii - 2 sesiuni, dozari hormonale (am facut stimulari cu metformin, ova-mit si menogon), laparoscopie, inseminare. Am ramas la inseminare si am avut sarcina gemelara pierduta la 6 saptamani.
Acum am facut din nou perfuzii pentru a incepe o noua cale spre inseminare. Nu stiu insa daca nu cumva e timp pierdut. Si ma gandesc sa ma apropii si eu de un FIV. Nu stiu insa mai nimic despre aceasta procedura (stiu in ce consta dar cam atat). Iata cam ce as vrea eu sa aflu:
1. Unde ma sfatuiti sa ma adresez ca si institutie medicala pentru FIV?
2. Care sunt costurile (stiu ca e vorba de peste 100 de milioane dar as vrea sa stiu cam care ar fi costurile la care v-au dus pe voi cu tot ce ati mai dat in stanga si in dreapta - vreau sa fac imprumut in banca si sa stiu cat iau)?
3. Cat e necesar sa stai acasa sau de cate ori ati lipsit de la serviciu pt diverse proceduri?
4. Care sunt pasii?

V-as ramane foarte recunoscatoare daca ma puteti indruma si pe mine macar catre un link care sa imi raspunda la intrebari daca nu imi puteti raspunde voi.

Va pup si tuturor va urez sa va ajute Dumnezeu in tot ce faceti.

Catalina

Mergi la inceput

Kla,

Eu zic sa ii iei pe doctoreii tai cu frumushelu', sa le sugerezi asa pe departe ca ai vorbit la o alta clinica (de undeva din lumea asta, poate daca le spui Ro, s-ar putea sa nu te creada sau se se simta mai prost decat ar fi indicat) cu un medic care a avut rezultate bune in tratarea conservatoare a trompelor dupa SEU.

Stiu ca medicii sunt orgoliosi, si ca ce fac altii e aiurea...totusi eu am intalnit in Ro si medici care iau in calcul si parerile altora si sunt deschisi spre comunicare. Dar gasesti tu o modalitate prietenoasa de a le spune cum a facut alt medic intr-un caz similar: 75mg metotrexat in doua doze de cate 35 respectiv 40mg - in zile diferite. Este o injectie intramusculara (in funduletz), care nu doare mai tare decat un polidin (daca n-o face vreo asistenta kamikaze). Inainte si dupa asta se face hidratare si se bea multa multa apa (mi-au bagat in vena prin perfuzii cate o punga de saruri si una de glucoza, sau doua- parca asa imi amintesc eu).

Eu stateam cumintzica si asteptam sa vad ce bube imi ies pe piele sau in gura, ma trageam de par sa vad daca-l mai am, samd...si surpriza...nimik din toate cate imi povestisera in avertizari nu s-a intamplat din fericire.

De asemenea e ft imp de facut analize inainte de administrare si dupa, pentru a vedea comparativ daca e vreo problema undeva (functiile hepatice, renale, ceva in sange...nu le mai stiu pe toate). Si desigur se urmareste betahcg ul o zi da una nu, vreo saptamana. Dupa evolutia astuia se stie clar cam care e situatia.

Iti tzin pumnii,
cand te duci si cand se ia o decizie in cazul tau?

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kla78 spune:

ALINUK nu stiu cand imi vor pune un tratament...am urmatoarea programare si la beta si la dr pe 1 martie....eu azi incerc sa-mi fac o programare la un privat...nu mai pot sta asa...traiesc un stres continuu....am nevoie de parerea altui dr....sper sa pot face o beta si o eco maine....aici sunt ffff aglomerati chiar si privatii...

"cand o persoana are un vis tot universul conspira pentru ca acest vis sa devina realitate"-Paulo Coelho

Mergi la inceput

Am vazut ca si Catalina (iti vor raspunde fetele care au trecut prin procedura la intrebari sau gasesti raspunsuri daca vei cauta la FIV 59, 58, 57 etc), la fel ca si Kla, vorbeau despre mai multe serii de histerosalpingografii si instilatii (perfuzii cum le spun cei de la Giulesti).

Stiu pareri contradictorii in ceea ce priveste ambele proceduri.
Spre ex, o trompa poate aparea pe un film HSG permeabila, dar asta nu inseamna ca este si functionala. Deci investigatia nu-ti pune decat juma de diagnostic. Laparoscopia ar fi investigatia completa si cu posibilitati reparatorii.

HSG ul ca si instilatiile, ca proceduri in sine, "fortzeaza" trompele exact in sens invers (ca directie) fata de functionarea lor naturala. Acei cilishori de pe peretii trompelor (care sunt responsabili cu trasnportul embrionului) daca sunt supusi de multe ori unor astfel de proceduri, e posibil sa se deterioreze (nu gasesc alt cuvant mai potrivit, dar cu siguranta intelegeti la ce ma refer).

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Alinuk: eu am facut 2 HSG in 2004, la ambele m-a durut rau de tot, dat fiind ca aveam trompele infundate. In ian. 2006 am facut laparo, mi-au desfundat trompele, si in febr. am facut 2 instilatii, la care nu m-a mai durut deloc, semn ca s-au desfundat bine trompele. Eu asa interpretez. Tu ai dreptate in ccea ce spui, dar dr. mea nu a vrut sa-mi faca IA fara instilatii inainte. Asta e. Sper sa fie totul bine si peste 2 saptamani sa va spun ca sunt insarcinata.

Mergi la inceput