Stimulent ...injumatatit.
Azi mi-a venit postarita la usa dar nu cu 3 milioane cum asteptam eu ci cu 1 milion 160 de mii. Nelamurita, mi-am trimis sotul sa intrebe si dupa ce l-au plimbat de colo colo, I s-a spus ca se plateste de la data depunerii dosarului si nu pe toata luna ianuarie. Voi asa stiti ca e? A mai primit cineva banii? Si daca da, cat? Multumesc.
Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).
Prima aniversare
Raspunsuri
Loreena spune:
eu ma gandesc asa daca data reintoarcerii la munca nu e 1 ianuarie 2006 cred ca trebuia inainte sa faci cerere pentru acordare indemnizatie pentru acele zile din ianuarie si apoi sa faci cerere pentru stimulent; presupun ca daca inainte de stimulent (daca nu te-ai reintors la munca cu 1 ianuarie 2006) nu ai facut cerere pentru indemnizatie nu iti mai da banii cuveniti pentru cic pe 2006 atatea zile cate au fost.
ART. 3
(1) În perioadele în care beneficiarii drepturilor prevăzute la art. 1 alin. (1) realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, se acordă un stimulent în cuantum lunar de 300 lei (RON), situație în care plata indemnizației de 800 lei (RON) se suspendă.
vezi unde te incadrezi:
1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență, reprezentând indemnizație și stimulent, se cuvin și se plătesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate și plata indemnizației aferente, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
b) începând cu data nașterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condițiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate și a indemnizației aferente;
c) începând cu data adopției, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredințării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecție a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situații, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a), b) și c).
(3) Pentru fracțiunile de lună, cuantumul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se stabilește proporțional, în funcție de numărul zilelor calendaristice din luna respectivă pentru care acestea se cuvin și se acordă.
Poze cu toata Familia
Loreena spune:
asta scrie in norme:; ce era mai sus scrie in OUG
ART. 18
(1) Persoanele care au beneficiat de concediul de maternitate si plata indemnizatiei aferente in baza prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 beneficiaza de indemnizatie lunara pentru cresterea copilului sau, dupa caz, de stimulent, incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza plata indemnizatiei de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.
(2) Persoanele indreptatite care nu indeplinesc conditiile pentru acordarea concediului de maternitate si plata indemnizatiei aferente in baza prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 beneficiaza de indemnizatie lunara pentru cresterea copilului incepand cu data nasterii copilului sau, dupa caz, cu data aprobarii adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului ori incredintarii in vederea adoptiei, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.
(3) Persoanele indreptatite care depun cererea peste termenele prevazute la alin. (1) si (2) beneficiaza de indemnizatie lunara pentru cresterea copilului sau de stimulent de la data depunerii cererii.
ART. 19
(1) Plata indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, a stimulentului si a alocatiei de stat pentru copii se efectueaza incepand cu luna urmatoare aprobarii cererii prin decizie a directorului executiv.
(2) Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului si al stimulentului aferent fractiunilor de luna se stabileste proportional, in functie de numarul zilelor calendaristice din luna respectiva pentru care acestea se cuvin si se acorda.
ART. 27
Beneficiaza de stimulent si persoanele care, la data de 1 ianuarie 2006, realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, si care au fost indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului, reglementata de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
Poze cu toata Familia
BDana spune:
Loreena, multumesc de raspuns. Eu data reinceperii serv. am trecut-o 1 decembrie 2005. dar din ce mi-ai scris tu m-am lamurit ca banii se dau functie de data de depunere a dosarelor, desi in perioada 1-20 ian. au sustinut altceva.![]()
Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).
Prima aniversare