Sunteti cu totii niste persoane minunate si de aceea apelez si eu la sfatul vostru. Eu am o fetita de 2 ani si opt luni iar in momentul in care fetita mea a implinit varsta de 2 ani, am ramas insarcinata din nou. Am inceput serviciul si ideea este ca am lucrat pana in prezent sapte luni si ceva fara intrerupere. Ce sa fac eu acum, imi pot lua concediul medical (prenatalul) sau sa imi mearga in continuare cartea de munca ca sa fac acele 10 luni de contributie ? Cine a mai trecut prin aceasta situatie, va rog sa imi spuneti cum a-ti procedat. Eu vechime in total am 5 ani si ceva pe cartea de munca, din care 2 ani am stat cu prima fetita acasa. Am auzit ca la cel de-al doilea copil nu mai este valabila regula de a fi contribuabil timp de 10 luni. Se fac multe speculatii pe tema asta si nu stiu ce sa cred. Contabila de la birou habar nu are, de fapt mi-a spus sa stau linistita si sa-mi iau concediul prenatal. Dar eu va intreb pe voi cei care cunoasteti situatia CE SA FAC ? Apoi o alta intrebarte ar fi aceea ca, in cazul in care imi iau concediul prenatal cine imi plateste cei 85 % din salariu, tot angajatorul sau trebuie sa imi depun dosarul la Primarie ?
Va rog din suflet sa ma ajutati caci nu stiu pe ce drum s-o apuc. Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare sfaturile si parerile voastre. Va pup pe toti si sanatate tuturor.