Budinca a la Buni

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Denizelu, buna idee mi-ai dat cu merele, eu azi vreau sa fac din nou reteta.
Dar karobul ce e?


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

quote:
Originally posted by Teodora D.

Denizelu, buna idee mi-ai dat cu merele, eu azi vreau sa fac din nou reteta.
Dar karobul ce e?


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.



Eu stiu ca e praf de roscove(se pune in loc de cacao).Parca avea si Nestle orez cu roscove ,la cutie erau ca niste pastai.
Acum sunt curioasa cum este la gust roscovele/carobul asta



Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by laureta
Acum sunt curioasa cum este la gust roscovele/carobul asta


Laureta, multumesc! Cat despre gust, eu zic ca tot Denizel ne va lamuri,sunt si eu curioasa cum sunt roscovele astea.


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Teodora, ma grabesc sa-ti raspund ca poate nu te-ai apucat de budincuta. Am pus in blat si stafide si 2 linguri rase de karob si a iesit buna-buna. Poti incerca sa pui cacao, dar cred ca ar merge mai putin de 2 linguri (sa nu uiti ca in cacao e acid oxalic care "fura" calciul din laptic (eu am fixatie cu chestia asta, stiu ).
Si ca sa raspund si Lauretei, mai, chiar nu pot sa definesc gustul karobului - pot doar sa spun ca e dulce si are un gust special . Trebuie sa-l incercati (se gaseste la Plafar, sub forma de pudra).

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Facut si eu budinca, am luat aceeasi plasa ca Natalia, n-a prea crescut dar e buna la gust. Data viitoare stiu:) intai galbenusurile cu zaharul pe urma grisul. cred ca si niste visine din dulceata ar complimenta f bine budinca asta ce ziceti?

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Epoca de pietricele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Am facut si eu in seara asta budinca si a iesit foarte buna, a mancat Cristi cu sapte guri si mi-a placut si mie. Singurele diferente fara de original au fost ca am pus mai putin lapte si am pus si coaja rasa de portocala in el.
Ralucasimarius, merci mult pentru reteta.

Claudia (15+) si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

In sear asta o fac si eu… dar trebuie sa o imbunatatesc caci blat gol insiropat nu-mi place (e ca si cum as minca svarina fara frisca!). Ideea lui Denizel mi se pare buna dar cum am avut desert cu mere in weekend o sa incerc altceva. Am eu fixul cu sirop de smeura. Am vazut la tv. pe food chanel. Ideea e ca zmeura, capsuni si afine se pun la foc cu zahar ca pt. dulceata. Se face un sirop mai putin legat decit cel pt. dulceata, care se toarna peste budinca (la tv. tipa facuse bread pudding dar eu sint sigura ca merge si cu asta) care se toarna peste si se da la frigider. O sa pun putin lapte ca sa se insiropeze si cu siropul de smeura. Cind se serveste se pune un dolop de frisca si citeva bucatele de zmeura cruda de décor… va spun cum a iesit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by denizel

Teodora, ma grabesc sa-ti raspund ca poate nu te-ai apucat de budincuta. Am pus in blat si stafide si 2 linguri rase de karob si a iesit buna-buna. Poti incerca sa pui cacao, dar cred ca ar merge mai putin de 2 linguri (sa nu uiti ca in cacao e acid oxalic care "fura" calciul din laptic (eu am fixatie cu chestia asta, stiu ).
Si ca sa raspund si Lauretei, mai, chiar nu pot sa definesc gustul karobului - pot doar sa spun ca e dulce si are un gust special . Trebuie sa-l incercati (se gaseste la Plafar, sub forma de pudra).

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.


Denizelule, pana la urma am pus doar mere pt. ca "noi" suntem mici si nu avem "liber" la cacao si stafide inca (adica eu sunt panicoasa, am citit undeva ca pana la 3 ani se pot ineca cu stafidele), dar i-am facut cunostinta cu scortisoara; mai avem de asteptat si pana le vom putea scrie fetitelor amish la ele pe forum, baietelul tau ne-o ia inainte cu mult.
La budinca am facut reteta de "imitatie de savarina" pe care am dat-o pe pagina precedenta, dar la 5 oua + praf de copt nu e suficienta insiroparea cu 500 ml lapte, grisul are nevoie de laptele acela cald pt. a nu fi simtit Si pt. ca m-am temut sa nu ramana aluatul crud de la mere, am calit separat cateva mere rase, pe care le-am adaugat la sfarsit deasupra budincii si am mai lasat un pic la cuptor. e o reteta ca pt. un copil de nici 2 ani, dar am retinut toate ideile de aici si le voi pune in aplicare pe rand.
a,citisem undeva ca genul acesta de budinca iese mai bine cu gris nu prea fin.
am intrebat-o pe mama la telefon de ce nu a folosit roscove la gatit; mi-a raspuns ca mi-a pus in ceai cand eram mica si aveam diaree. no, aflai si ce efect terapeutic au.


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Originally posted by Teodora D.
a,citisem undeva ca genul acesta de budinca iese mai bine cu gris nu prea fin.
Eu am facut-o cu gris foarte fin, numai dintr-asta gasesc aici si a iesit bine, nici nu se simtea.

Claudia (15+) si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ce idee buna mi-ai dat, Adrienne! Ma gandesc totusi ca ar fi bine sa pun zmeura si afinele tot in putin unt la cuptor (daca e doar un sirop mai gros, fara unt, mi-e sa nu fie ca un gem mai subtire turnat peste budinca).

Teodora, roscovele sunt un inlocuitor sanatos pt. cacao. Poti linistita sa-i faci baietelului tau lapte cu pudra de karob. Si, in orice reteta de prajitura care are cacao, poti inlocui cu karob (trebuie doar sa pui mai putin zahar, ca asta e dulce).

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput