sarcini cu iminenta de avort
buna ziua
sunt cristina si va scriu de fapt in numele cumnatei mele, care este insarcinata in 4 luni. in urma cu cca 10 zile a inceput sa aiba niste singerari, mai usoare sau mai pronuntate, care au incetat relativ in urma repaosului total la pat. cu toate acestea, acum inca mai are niste scurgeri vaginale, de culoare deschisa (nu singe, ca pina acum,ci ceva de culoare alb-bej). acestea persista de 2 zile. a fost la doctor chiar din prima zi in care au aparut aceste probleme, dar eu va scriu acum pentru a va ruga sa imi impartasiti din experienta voastra. doctorul respectiv nu prea imi inspira incredere pentru ca i-a spus ca este oarecum normal ceea ce i se intimpla. miine va merge din nou la el dar pina atunci as vrea sa stiu daca imi puteti raspunde ceva. vreuna dintre voi a experimentat asa ceva vreodata in perioada de sarcina? tot doctorul i-a spus ca a avut o usoara dezlipire de placenta, dar sa stea linistita ca e totul ok. asa sa fie, sau ala e cam timpit? daca ai sarcina cu iminenta de avort, asa cum a catalogat-o el, nu trebuie serclaj? intreb si eu, dar eu nu am copii inca, iar cumnata mea este la primul copil, il asteptam cu totii cu nerabdare.
va rog din suflet sa imi raspundeti cit se poate de repede. va multumesc si va doresc numai sanatate
Raspunsuri
Otilia spune:
Daca doctorul a vazut la ecografie ca este o dezlipire de placenta nu trebuie decit sa stea linistita in pat. Si mie mi s-a intimplat la fel cind avea sarcina doar vreo 8-9 saptamini. Dezlipirea de placenta este o problema frecventa. Cu multa odihna aceasta se va lipi bine si nu va mai fi nici o iminenta de avort.
Cerclaj nu se face decit daca sunt probleme de col incompetent (care se deschide inainte de vreme)
Si inainte de toate, NO STRESS!!!
@+...
Otilia & La Adelita
papadie spune:
Scurgerile alb galbui sunt normale in timpul sarcinii. Uneori pot fi chiar f abundente. Se numeste leucoreea sarcinii. Vezi si aici pe site la cele 40 de saptamini de sarcina de prin saptamina a-6a incep sa apara acest gen de scurgeri.
monicar spune:
Scurgerile alb galbui sunt normale. Eu le am de la inceputul sarcinii.
Cerclajul stiam ca e necesar doar daca ai colul scurt, dar poate ma insel. Daca nu ai incredere in ceea ce ti-a spus doctorul, eu zic sa mergi la control si la altul.
Nu strica niciodata.
Sanatate,
Monica si burtica de 13 saptamani.
angiVa spune:
Sunt de aceeasi parere cu otilia si monicar, adica cerclajul este necesar doar daca sunt probleme de col (deschis/scurt). Nu stiu eu daca persoanele care sustin contrariul sunt medici sau ma rog, cadre medicale, eu cred totusi ca medicul cumnatei tale are in mare parte dreptate. Dar daca nu ii inspira incredere sa-l schimbe, pt. linistea ei sufleteasca.
Eu stiu ca pt. iminenta de avort se da tratament hormonal , antispastice, si repaus total (la pat).
angiva
Raluca spune:
Eu am trecut prin treaba asta urata, adica iminenta de avort, la 20 de saptamani au inceput contractiile f. dureroase. In urma analizelor si a n controale s-a hotarat: repaos la pat, antispastice iar daca colul se deschide sau se scurteaza CERCLAJ- doar in aceste conditii se face, va spun asta cu siguranta!
So, am stat la pat 4 luni, nasol rau dar totul s-a terminat cu bine!
Sfatul meu: dr.stie ce zice, daca totusi nu ai incredere in el, fa asa cum au spus si alte fete,schimba-l!
sarcina usoara!
Raluca si Ilinca (1 an si 2 luni)
CristinaLavinia spune:
va multumesc din suflet pentru raspunsuri. intr-adevar de 2 saptamini sta in repaus total la pat si ia nu stiu ce medicamente care sint pentru intarirea placentei. cit despre partea cu stresul, eu sint mai pitica si cu toate astea sint mai constienta ca ea. pur si simplu nu vrea sa creada ca intr-adevar conteaza foarte mult sa stai cit mai calm posibil. parerea mea este ca o femeie insarcinata trebuie sa devina foarte "nesimtita" pentru cele 9 luni. dupa care poate sa mai plece urechea la una, la alta, dar nu mai devreme.
inca o data multumiri si sa va dea Dumnezeu copii sanatosi, de care sa va bucurati mult!