La France (49)
Raspunsuri - Pagina 12
gabgabriela spune:
Mik,cred ca voi face la fel...Imi voi pune si eu in gradina...cand ne vom lua casa.
Si o intrebare :mama eroina esti numita ,ca in Rom , cand ai trei copii?Cred ca am citit mai de mult vesti despre ai tai pui si mi se pare ca mijlociul tau are 2 ani si ceva .Si praslea mea la fel.Dar parca ai si un bebe.Poti sa-mi spui ce varste au ?Merci
liliprejbeanu spune:
Salutare lume buna
Sa aveti parte de 1 martie cu soare chiar daca mai pica si fulgi de zapada. Si eu duc dorul ghioceilor dar ma consolez cu zambilele si violetele pe care le-am plantat cu mânuta mea in jardiniere si sunt o mândrete de flori. Din pacate nu stiu sa fabric martisoare si mai ales nu stiu cum se face snurul rosu-alb?!
Am vazut ca pe forum ati fost foarte active si mi-a trebuit ceva timp seara aceasta sa va tin firul povestilor. Asa ca feliciatri Anei si bun venit lui Alexandru, tinem pumnii strânsi Anei pentru concurs...
Saptamanile viitoare voi fi mai libera si voi naviga mai mult pe net caci am inceput concediul de maternitate. Inca 5 saptamani si daca respectam dead-line-ul bebe soseste colo catre 1 aprilie.
Tuc la toate fetele,
Lilibébé
35+
File din povestea noastra
Mik spune:
Gabi, ai mei pui au : 8 ani (in martie), 4 ani jumatate si 3 ani. Uite poze cu ei :
http://community.webshots.com/album/393100957MKqsZF
http://community.webshots.com/user/mik_da_rau
Lili, tocamai intrebasem de tine, acu' citeva pagini in urma.
Pupici la toate.
Mik.
gabgabriela spune:
Mik,
Merci ptr vesti si pentru poze.Puii nostri au aproape aceeasi varsta.La mine ,mijlocia e in martie..face vineri 5 ani.Voi pune si eu poze in curand,dar mai intai sa invat
Si un martisor....virtual la toata lumea !Azi am deschis calculatorul si aveam un martisor de la Blue air !Si chiar mi-a facut placere!M-a facut sa ma simt un pic, in Romania!
anka-maria spune:
Mik, din cate am inteles si tu predai, poate ai sa-mi dai si mie un sfat.
Ce faci cand iti vin 4 studenti la curs? Initial au fost 16 iar la fiecare sedintza au venit din ce in ce mai putini. Predau la master anul 1 la Universite Catholique de Lille, deci fac. particulara. De la inceput mi s-a spus ca pe unii n-am sa-i vad niciodata, ca vin doar la examen. N-am voie sa fac prezenta ca nu conteaza la notare, deci nu exista nici un mijloc de a-i constrange sa vina la cursuri.
Ultimele 2 sedintze au fost de TP, pentru care m-am pregatit cu niste probleme. N-au reusit sa faca nici una, nici dupa ce le-am facut eu pseudocodul, nu s-a atins nimeni de tema iar azi au venit 4 oameni.
Dupa o fac. de info, habar n-aveau ce-i ala pointer la functie. M-am speriat si mi-am dat seama ca problemele pe care le-am pregatit erau prea grele pentru nivelul lor. Am observat ca ceilalti profi le dau programele gata facute si ei doar le scriu pe calc si incearca sa inteleaga.
Asta e sistemul? ca io sunt pierduta rau. Gresesc si altceva, pedagogic vorbind? Cum sa-i aduc inapoi in clasa? Cursul mi-l pregatesc de acasa cu tot cu discurs ca sa fie cat mai clar posibil. I-am intrebat de mii de ori daca inteleg, daca au intrebari.
Mi-e frica nu cumva sa se planga vreunul la stapanire ca nu inteleg ce zic io.
In fine, sunt suparata, azi imi venea sa plang cand am vazut ca sunt total dezinteresati si degeaba imi omor neuronii sa scot probleme interesante, ca ei nu inteleg nici dupa ce o rezolv eu.
Poate ai un sfat si pentru mine.
just me
kiss spune:
si de la mine, cite un MARTISOR la toate fetele, cu mult drag . uitati-le, , doar snururile vi le inchipuiti...sa nu ziceti ca n-ati primit ...sa va aduca mult mult noroc...pupici la toate...si inveseliti-ne in continuare...a propos, v-ati pus babele??? ca sa fie tacimu complet
mami de pui (23 sept 2004)
chatonel spune:
quote:
Originally posted by anka-maria
Mik, din cate am inteles si tu predai, poate ai sa-mi dai si mie un sfat.
Ce faci cand iti vin 4 studenti la curs? Initial au fost 16 iar la fiecare sedintza au venit din ce in ce mai putini. Predau la master anul 1 la Universite Catholique de Lille, deci fac. particulara. De la inceput mi s-a spus ca pe unii n-am sa-i vad niciodata, ca vin doar la examen. N-am voie sa fac prezenta ca nu conteaza la notare, deci nu exista nici un mijloc de a-i constrange sa vina la cursuri.
Ultimele 2 sedintze au fost de TP, pentru care m-am pregatit cu niste probleme. N-au reusit sa faca nici una, nici dupa ce le-am facut eu pseudocodul, nu s-a atins nimeni de tema iar azi au venit 4 oameni.
Dupa o fac. de info, habar n-aveau ce-i ala pointer la functie. M-am speriat si mi-am dat seama ca problemele pe care le-am pregatit erau prea grele pentru nivelul lor. Am observat ca ceilalti profi le dau programele gata facute si ei doar le scriu pe calc si incearca sa inteleaga.
Asta e sistemul? ca io sunt pierduta rau. Gresesc si altceva, pedagogic vorbind? Cum sa-i aduc inapoi in clasa? Cursul mi-l pregatesc de acasa cu tot cu discurs ca sa fie cat mai clar posibil. I-am intrebat de mii de ori daca inteleg, daca au intrebari.
Mi-e frica nu cumva sa se planga vreunul la stapanire ca nu inteleg ce zic io.
In fine, sunt suparata, azi imi venea sa plang cand am vazut ca sunt total dezinteresati si degeaba imi omor neuronii sa scot probleme interesante, ca ei nu inteleg nici dupa ce o rezolv eu.
Poate ai un sfat si pentru mine.
just me
anka, sa inteleg ca este master de info sau cursurile de info sint in optiune doar?
Nu se poate sa nu stie niciunu sa codeze, dupa o licenta info!!!!
In orice caz, daca ei nu vin la cursuri, tu nu ai nici o vina. Incearca si metoda colegilor tai, sal dai programe gata facute, vezi la ce nivel se situeaza clasa. Din pacate, daca ai ajuns doar la o clasa de 4 din 16, nu iti vei da seama cine-stie-ce. Ori n-aveau ce face, ori sint cei pasionati, aia 4.
Macar daca-s pasionati vei putea lucra bine cu ei, cel putin.
Toulouse, la ville rose
Corina spune:
Bonjour de martisor!!Cica ar trebui sa vina primavara!Da de unde!!!
La mine ningeeeeeeeeeee cu niste fulgi de parca as fi la Brasov,asta ca sa nu uit cum erau martisoarele odinioara......Deja e alb peste tot iar Anna e in gradina,face bulgari si ride de Peper(pisica) care innoata prin zapada!!!
Pupici
anka-maria spune:
Chatonel, e master de info. Cursul este de "programmation systeme" adica C sub Linux (procese, ordonare,gestiune fisiere,gestiune memorie, pipes, threadu-uri Posix, etc) si este al treilea curs de Linux al lor. Cu toate astea unii n-au stiut sa compileze programul sub Linux iar altii n-auzisera de pointer la functie, desi au avut alte 2 cursuri de programare.
Io nestiind cum stau ei cu programarea, cred ca i-am speriat la primul TP cu problemele. Pareau sa inteleaga ideea dar cand ii puneam sa scrie efectiv programul, nu mai iesea nimic.
Nu-i nimic, fac problemutze d-alea elementare si mai ales d-alea cu retzeta, numa' ca mi-e frica sa nu mi le predau singura daca ei nu mai vin.
Pana la urma, leafa merge chiar daca ei vin sau nu, dar stiu ca un profesor bun poate face ca elevii sai sa vina de placere (poate era bine sa fi facut cursul ala de pedagogie in fac ).
La noi la Automatica treaba era clara (ori la bal ori la spital) si ii durea pe profi in cot daca bariera era pusa prea sus.
just me
liliprejbeanu spune:
Anka-Maria in legatura cu cursul de info si TP asociate ar trebui sa contactezi responsabilul de filiera sau/si "la direction des etudes". Ii drept ca prezenta la cursuri nu-i obligatorie dar TP sunt alta poveste. Si eu predau info la o scoala de ingineri ENSPG dar cum sunt cursuri si TD combinate prezenta este obligatorie si recuperarea unei sedinte este practic imposibila. Ce mi se pare un pic bizar este faptul ca masterul are o orientare info si tu te plângi ca nivelul este scazut. Trebuie insa sa vezi cum s-a facut recrutarea studentilor si provenienta lor. In Grenoble sunt mastere care accepta studenti formati in litere/psihologie ca sa-i formeze in domeniul comuncatiilor. Spor la scoala si curaj cu studentii (si verifica daca ziua in care ai tu curs nu se suprapune cu una in care ei pleaca la schi sau au cine stie ce activitate mai interesant de facut).
Mik ti-am vazut nazdravanii si sunt super fainuti. Sa-ti creasca mari, cuminti si sanatosi .
Pentru martisor va trimit o poezie de-a bunicutului Arghezi:
In cutia de sidef si aloi
Au venit podoabe noi,
Lăcuste, păienjeni si brotăcei.
Nu te speria de ei.
I-am încremenit în stihuri blajine,
Ca să te gătească pe tine,
Stăpână.
Sopârla-i pentru glezna de la mână,
Iar sarpele pentru grumaz
Si pentru soldul dumitale, de vioară,
Domnisoară.