Pateu... altfel?

Pateu... altfel? | Autor: Iubika

Link direct la acest mesaj

Stiti cumva si alte moduri in care se poate degusta pateul, altfel decat intins pe paine?

Am fost la Metro si mi`am luat pateu vegetal, dar bineinteles ca am luat 4 cutii, ceea ce este totusi prea mult. De abia dau gata o cutie intreaga.... L`am mancat pe paine, cu sau fara margarina, in combinatie cu rosii, ba chiar si pe painea prajita (excelent!) dar parca vreau sa incerc altceva.

Aveti vreo idee?

SevdiklErim arasiNda en Sevdigim kim bilIyor musuN?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Iubika, mama mea il freca cu unt/ margarina, marar, sare si piper daca mai era nevoie insa de obicei nu mai era nevoie... Facea clatite si le umplea ca pe sarmale cu crema asta de pateu, sarmalutele astea de clatite le trecea prin faina , ou si pesmet ca pe snitele si le prajea in tuci sau in tigaie ( dar in tuci e mai bine ... ca le ia uleiul ala din toate partile ).. apoi le scurgea pe hirtie si le mincam asa caldute ( daca iti e frica sa nu se raceasca le pui in vasul de iena cu capac si le tii in cuptorul care a fost incalzit si apoi inchis focul). Noua ne placeau alaturi de cartofi prajiti sau piure si salata ... a facut odata la "cererea publicului" de ziua fratelui meu pt toti musafirii ... ea muncea la bucatarie si noi ne indopam in sufragerie....
Daca nu iti place prajeala , poti umple clatitele cu crema asta de pateu, le "faci" in 4 , le asezi in tava si razi cascaval peste ... la cuptor la foc mic-mediu pt 15-20 min sau cit sa se topeasca cascavalul ...


Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyMcBeal spune:

Am sarit sa raspund ca merge in oua umplute (pate,galbenusuri,maioneza,cubulete de castraveciori murati) ,dar apoi am vazut caa pateul e ...vegetal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu cred ca si daca e vegetal merge pate-ul in oua umplute si in clatite. gustul probabil ca nu difera prea mult. sau macar se poate incerca, e o idee buna dupa parerea mea.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyMcBeal spune:

Mi-a mai venit o idee,dar nu stiu completa in mesajul de mai sus.(Chiar,cum se corecteaza un mesaj ?)
Poti umple ciuperci (palariile); calesti ceapa,pui coditele tocate,la inabusi,iei de pe foc si pui pate,marar,condimente.Umpli palariile si le coci in tava unsa cu mai multa margarina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

off topic .. Ally vezi ca pe bara de sus a mesajului tau ai desenat o foaie de hirtie si un creion , dai click pe ele si se deschide mesajul tau in care poti face ce modificari vrei si apoi il retrimiti.... se va posta tot acolo in ordinea in care era ( adica nu ajunge ultimul mesaj in lista ) dar va fii modificat

fa o incercare !! bafta !


Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denis spune:

Ca venii vorba de pateu, am si eu o intrebare...poate stiti vreuna dintre voi.
Imi aduc aminte, in copilarie cand nu prea se gasesu de nici unele in comertul socialist, ca bunica facea o minunatie de pateu de casa. Din ficat de pui, cu unt...si nu mai stiu cum... Nu mai am cum s-o intreb din pacate, dar va intreb pe voi: STITI CUM SE FACE PATEU IN CASA?
Ca ala de cumparat e plin de Euri si alte nocivitati


Denisa, mami lui Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Iubika, daca animals' milk is to eat , iti recomand paine unsa cu pateut vegetal + cascaval + felie de rosie puse la grill. Sunt bune, bune!
Si mai bun e pateut de linte facut de tine. Daca vrei, iti scriu reteta.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by denis
STITI CUM SE FACE PATEU IN CASA?

Denisa, mami lui Cosmin



Eu il faceam simplu de tot: ficat de pui(fiert si facut la mixer pasta) + unt(maxim 1/4 fata de cantitatea de ficat) + oua fierte(tare si taiat cubulete mici, cat bobul de orez) + ceapa(taiata marunt cat bobul de orez) + smantana(un pic, dupa preferinte) + morcov ras + mustar + ciuperci(fierte si taiate marunt) + patrunjel frunze + zeama de lamaie si sare dupa gust. Nu pot sa iti dau cantitatile ca il faceam dupa "ochi". Poti sa mai pui si ardei verde in compozitie(nu puneam ca preferam sa ornez felia de paine cu rosii si ardei).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

quote:
Originally posted by denizel

Iubika, daca animals' milk is to eat , iti recomand paine unsa cu pateut vegetal + cascaval + felie de rosie puse la grill. Sunt bune, bune!
Si mai bun e pateut de linte facut de tine. Daca vrei, iti scriu reteta.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.



denizel, animals` milk is to drink, si mai este si very gud pe deasupra Daca nu, exista si cascaval vegetal, si e la fel de bun (de fapt mie mi se pare mai bunicel...). Voi incerca ce mi`ai propus!


SevdiklErim arasiNda en Sevdigim kim bilIyor musuN?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

crista-s, multumesc pentru reteta!
Deocamdata sincer mi se pare un pic prea migaloasa, plus ca nu ar rezista clatitele pana sa ale umplu.... de obicei dispar direct din farfurie, iar eu tot fac altele in tigaie, farfuria e aproape permanent goala, asa ca simt ca nu progresez in nici un fel
Dar o sa pun deoparte reteta si cand o sa`mi fac destul curaj, o sa o incerc! Multumesc

SevdiklErim arasiNda en Sevdigim kim bilIyor musuN?

Mergi la inceput