Caesar's salad
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/akella/akella.jpg)
Ingrediente: 1 conservă de sardine în ulei, 1 salată verde, 1 cățel de usturoi, 1 lgț. suc de lămâie, 1 lgț. muștar, 1 gălbenuș, 1 lgț. oțet din vin, 2-3 lg. cașcaval ras, 4 felii pâine, 2-3 lg. mujdei de usturoi, 3 lg. ulei, sare, piper, pătrunjel verde
#61656; Se taie feliile de pâine în cubulețe mici și se pun în tavă, la cuptor, să se usuce bine.
#61656; Se zdrobesc cu furculița sardinele, se adaugă cățelul de usturoi pisat, sucul de lămâie, muștarul și gălbenușul și se amestecă bine. Se toarnă uleiul în fir subțire, amestecând continuu, apoi se pune oțetul, 2 lg. de cașcaval, pătrunjelul și se potrivește de sare și piper.
#61656; Se obține un sos mai gros care va fi turnat peste salata verde doar în momentul servirii, când, în salatieră, se pun și crutoanele trecute prin mujdei de usturoi. Se ornează cu cașcaval ras și pătrunjel verde.
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Stinu spune:
Mie mi se pare grozava dar de fiecare data cand fac o mananc singura ca sotului meu nu-i place .
Iustina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ooana/ooana.jpg)
ooana spune:
Diseara probez reteta...imi place cum suna!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!Oana & Marius
Wedding Day
nicoki spune:
Eu stiu ca reteta originala e cu file de ansoa, din care se face o pasta, care intra in compozitia dressing-ului. Am vazut asta si la televizor toamna asta pe TVR2 (la emisiunea englezului aluia tanar....). File de ansoa se gaseste la Carrefour, Cora. Precis gustul e altul decat cu sardine, caci ansoa e f. sarata si un pic afumata. Apropo, daca faceti cu ansoa, nu mai puneti sare! Succes!
nicoki spune:
Eu stiu ca reteta originala e cu file de ansoa, din care se face o pasta, care intra in compozitia dressing-ului. Am vazut asta si la televizor toamna asta pe TVR2 (la emisiunea englezului aluia tanar....). File de ansoa se gaseste la Carrefour, Cora. Precis gustul e altul decat cu sardine, caci ansoa e f. sarata si un pic afumata. Apropo, daca faceti cu ansoa, nu mai puneti sare! Succes!