Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...(4)
Raspunsuri - Pagina 30
pineapple spune:
crema de ciocolata topeste o ciocolata, ce iti place tie mai mult pe aburi si amestec-o cu mixerul cu aceeasi sau mai mare cantitate de frisca, dupa cum iti place. Se numeste ganache, e o crema mult mai usoara decat cele cu unt.
pineapple spune:
Intrebare... voi la mancarea pentru copii puneti cuburi de ajinomoto sau alte concentrate? E ok sa le dam in mancare? eu una pe cat se poate evit asta, dar in mancarea pt adulti le folosesc. De cand am descoperit ca pot sa fac ceva bun numai cu sare, sau cu conbu si katsuodashi i le fac doar asa. Ii place si asa.
Azi la amiaza a papat orez simplu cu un sos dinainte facut din ton, okura, negi, ou, conbu, supa. I-a placut, de obicei ii place orezul, ojiya, combinatii in orez de tot felul.
ocris spune:
quote:
Originally posted by pineapple
Intrebare... voi la mancarea pentru copii puneti cuburi de ajinomoto sau alte concentrate? E ok sa le dam in mancare? eu una pe cat se poate evit asta, dar in mancarea pt adulti le folosesc. De cand am descoperit ca pot sa fac ceva bun numai cu sare, sau cu conbu si katsuodashi i le fac doar asa. Ii place si asa.
Azi la amiaza a papat orez simplu cu un sos dinainte facut din ton, okura, negi, ou, conbu, supa. I-a placut, de obicei ii place orezul, ojiya, combinatii in orez de tot felul.
pineapple si fetita Mirai (21 octombrie 2005)
Si fetita mea e mare fan orez. Takikomi gohan si chahan mananca repede si fara probleme.
Cum faci sosul din ton? Dar ojiya? Se adauga orez la miso shiru si se fierbe?
Cristina, mamica lui Mayo (11.06.2002) si Riyo (27.05.2004)
ocris spune:
Am uitat sa multumesc pentru reteta de crema de ciocolata. Pentru ca astazi e Sf. Valentin, voi incerca sa fac un tortulet.
Cristina, mamica lui Mayo (11.06.2002) si Riyo (27.05.2004)
timi_melinda spune:
Pineapple mersi mult pt reteta de crema este super simpla si am si trecut-o in caietul meu de retete .
Eu am primit o alta reteta aproape la fel de usoara si super buna ( reteta care am si pus-o in aplicare de Valentine )
Se foloseste crema de branza ( cheese cream )cea care e pt prajituri , si se adauga zahar pudra cam aceeasi cantitate ca si branza , si dupa preferinte se adauga cacao sau orice doriti de la zeama de lamaie pana la estenta de vanilie , chiar si capsuni taiate marunt .
Eu am preferat nuca de cocos , amandoi suntem innebuniti dupa ea .
Gustul cremei este succes garantat .
[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI][/URL]
hanako2004 spune:
Cum faci sosul din ton? Dar ojiya? Se adauga orez la miso shiru si se fierbe?
Cristina, mamica lui Mayo (11.06.2002) si Riyo (27.05.2004)
[/quote]
cristina uite o pozica cu ojiya mea
http://new.photos.yahoo.com/ionela_emilica/album/576460762323461220/photo/294928803277453685/0
si eu o fac cam asa
200ml de apa pun la fiert in nabe...2 lingurite de dashi..negi taiat marunt ,wakame.,apoi orezul cam 3-4 paalete de orez fiert...mai lasi putin si pui o cutiuta de ton sau kan kani 150 gr...si un ousi mesteci bine sa nu se prinda...cam asa o fac...in loc de ton si kani..poti pune carnita de pui tiata marunt...
pofta buna
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
hanako2004 spune:
sa mai completez putin de la ojiya...(poti pune orice yasai doresti)e dupa preferinte,,,ciupercute,enoki...etc
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
devylla spune:
am deschid un nou capitol.
Postati acolo va rog: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=94724
Sabina Y.9+
japonia prin ochii unui amator