Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...(4)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns shian spune:

Buna fetelor!Cum stati cu bucatareala?
Noi cam rar pe la voi,va urmarim din umbra si punem in aplicare retetele voastre.
Am o rugaminte catre Hanako:te rog mai postezi inca odata reteta de pateuri si cea de eclere?(Imi ia o groaza de timp sa le caut in paginile precedente.)
Care-i forma corecta...eclere sau ecleruri?Luminati-ma si pe mine ,va rog!
Pupici si Hanako ,multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miyako spune:

fetelor,imi cer scuze ca eu nu am venit cu nici o reteta pana acum. asta din cauza ca sunt catastrofa la capitolul "bucatarie japoneza". si-asa as vrea sa stiu si eu sa gatesc macar 10% din cate stiti voi! mai ales ca am realizat ca sunt innebunita dupa miso.problema este ca nu stiu in ce combinatii ar merge,cu ce da bine si cu ce nu...poate cineva sa ma ajute?! va roooooooooog!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolphin9913 spune:

MIYAKO iti spun ce bag eu deobicei in misoshiru , poti sa combini dupa plac. Tofu, ito konyaku, praz, wakame, enoki sau shimeji, am mai bagat si cartof. ti-am dat denumirile in jp sper sa te descurci , poate mai vine cineva cu vre-o lista care sa te ajute.
Deobicei nu bag prea multe ingrediente ca mi se pare ca o cacialma

MAMI26+ YULIA ( 2002)si BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Buna fetelor!

Anca ce-ti mai fac bebei?Cea mica e bine?Aveti grija de voi
Miyako in afara de ce a spus dolphinuta eu mai fac si:vinte cu miso,carne pe porc cu miso,macrou cu miso in diferite moduri,buta jiru.
Daca vrei retetele sa-mi zici.Acum sunt pe fuga.



japonia prin ochii unui amator,www.danasoft.com/sig/devylla.jpg" target="_blank">despre tine




www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miyako spune:

Multumesc,fetelor!Cu denumirile produselor,in general,ma descurc. Cu combinarea lor stau mai prost.Da,Devylla,vreau! Chiar te rog,cand ai timp,sa le scrii.Deja.Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Buna seara,

Miyako m-am intors cu retetele,le-am mai postat cateva din ele dar pana caut...mai bine le scriu inca o data,deci:

Saba no miso:

Intrendiente:

-Saba(peste),jumatate
-shouga no usugiri(3-4)
-sake(3 linguri)
-mirin(1 lingura)
-sato(1 lingura)
-shoyu(1 lingura)
-apa(1,1/3 pahare)
-miso(1 lingura)


Preparare:

-se taie pestele in 2 bucati egale,se face cruce pe mijloc(2-3 mm).
-se pregateste intr-o tigaie,sosul cu shouga,sake,mirin,sato,shoyu,apa,.Cand fierbe se adauga pestele cu taietura in sus.Se pune cu o lingura din sos peste peste pt a-l patrunde.Focul puternic.Dupa ce si-a schimbat pestele putin culoarea,se da focul mijlociu si se pune o folie de aluminui peste tigaie.Se tine asa 5-6 min,dupa care se dezveleste si se mai puen sos peste peste.Se adauga miso peste toata compozitia.Se mai fierge putin in@timp ce se pune cu lingura sos peste peste.Cand sosul se inchieaga si ramane putin in tigaie inseamna ca e gata.

Apoi mai poti sa faci saba(macrou) si in felul urmator:

Il presari cu putina faine,pregatesti sosul din miso,shoyu,mirin,amesteci compozitia si dai pestele prin ea.
Merge prajit in tigaie cu f putin ulei si pe gratar.

Apoi friptura de porc cu miso
Se procedeaza la fel ca la macrou si prajesti in tigaie la foc mic.Grija mare sa nu se arda sosul...e bine sa lasi la foc mic prima data cu capac sa se inabuseasca si cand carnea s-a patruns poti marii focul.

Nasu no miso itame

Ingrendiente:
-vinete(doua potrivite)
-togarashi(merge si pudra)
-ulei de susan
-zahar-1 ling
-mirin-1 ling
-sake-1ling 1/2
-shoyu-1 lingurita
miso-2/3 ling

Preparare:

-se taie cozile la vinete,se dau cam 4 coji jos pe lungime,se taie in bucati potrivite pe diagonala.Se pun in apa si se lasa 5 minute.Se praiesc in tigaie cu putin togarashi,cand s-au imuiat se pune sake,mirin,sato,shoyu.Se amesteca bine,pana se mai prajesc ,se adauga miso,se amesteca rapid pana cand se termina sosul.






Sabina Y.

japonia prin ochii unui amator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

fetele incepe sezonul nabelor!va rog din suflet daca sunt fete care stiu sa faca nabe sa posteze retetele.eu stiu numai 1 KIMUCHI NABE.va scriu reteta dupa ce ma intorc de la plimbarea piciului

26,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankasandu spune:

Buna irina,na k ma bag si eu putin in seama...de la tine am aflat prima oara de ogia!!!nu numai...eu am facut si cu piept de pui,iese supe,am fiert prima oara pieptul de pui,l-am desfacut in firicele mai subtiri,apoi am facut ogia..din apa carnitei...pupici




quote:
Originally posted by hanako2004


buna japonici!
ce aveti azi la meniu?
eu pt la amiaza voi face OJIA ca altceva nu-mi vine in minte
VOI faceti OJIA?
aasi vrea sa stiu cum o faceti voi si ce puneti deobicei in OJIA??
eu mereu aproape la fel ba cu tsuna ba cu kani si asi vrea sa-i schimb din gust insa nu stiu cu ce ar mai mergepoate ma ajuta cineva

va pup si va doresc o zi buna
-dolphin IKITERUuu?sper ca vei trece azi pe la bucatarie
sa ne mai dai si tu ceva ideii


"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMYLI alinarea noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

buna ankasandubine ai venit pe la noi
eu am incercat si cu pui(piept de pui )insa samuraiul a zis sa nu mai fac ca nui place
acum fac cu (pui) uneori pt emilica
pt samuras mai mult cu kani


POZE malaysia
malaysia2006


irinaEMILY2005.01.06
POZICI NOIEMILY sufletelul nostru poze
cine se trezeste de dimineata departe ajunge

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Kimuchi nabe:hakusai taiata in forme mai patrate,carne de porc feliata subtire,naga neghi taiate in 7me,kimuchi cam 50g,o legatura de enoki,harusame si o cutie de tofu.separat se face tsuiu:1l apa,4 linguri de dashi,4 linguri de shoyu,3 linguri de sake,2 de mirin aka miso si shiro miso dupa gust.se toarna fierbine peste componentele din oala si se pune la fiert cam 15min.

26,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput