tort de mere
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nushulica/nushulica.jpg)
nushulica spune:
eu am o reteta tare simpla si care imi iese tot timpul...pun intr-o tava de teflon mai inalta tapetata cu hartie de copt mere taiate jumatati curatate de coaja si samburi,presor zahar din ochi cat sa fie de ajuns (depinde de cat de acre sau dulci sunt merele)si le lasi la cuptor cam 20-30min pana se topeste zaharul si sa se usuce zeama aia care se lasa....intre timp fac un blat de tort (depinde cat de mare e tava dar eu fac in general din 8oua)...dupa ce s-a uscat zeama din tava de la mere torni aluatul si lasi cam 1 ora la copt.cand scoti din cuptor torni pe un platou blatul cu merele in sus ca sa se insiropeze...il ornezi cum vrei tu(eu il ornez cu crema de vanilie si cu felii de mere)
sper sa fi inteles ceva din ce am scris eu aici
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
Eu il fac in cratita, pun citeva lingurite de unt si zahar din ochi deasupra asez merele curatate de coaja si de casuta simbureilor si taiate in 2, cu gaura in sus in care ultima oara am pus niste ciocolata, uneori pun dulceata sau stafide, scortisoara si nuci tocate marunt. Las la cuptor la foc maricel cit timp fac blatul. Un pandispan din 3 oua, 3 liguri de faina si 3 de zahar ( dupa metoda clasica : galbenurile frecate spuma cu zaharul, separat albusurile batute spuma , se pune faina peste galbenusuri si zahar si la sfirsit si albusurile ). Scot cratita cu merele care au lasat zeama multa insa e ok asa si torn peste ele si deci si peste zeama blatul. Pun la cuptor 45-50 min la foc mediu la inceput iar dupa 10-15 minute la foc mic ... pina cind blatul e copt ( proba cu scobitoarea ). Pun o farfurie peste cratita cu tortul si intorc cratita ... las sa se raceasca cratita pina sa o ridic .. in acest timp tortul a avut timp sa se insiropeze singur cu zeama de la mere . Ornez sau nu cu frisca, ciocolata .... Depinde de ocazie...
E un tort usor de facut !!
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Alexa Ioana spune:
eu il fac cu zahar ars.
vreo 8 linguri de zahar intr'o cratita de marime medie, pe plita la topit. ai grija sa nu se arda tare, ca devine amar. cand e gata, il intind pe peretii cratitei (prin rotire).
cand e rece, pun cratita cu fundul in apa rece sa se "crape" caramelul. pun merele curatate si cu cotoarele scoase in cratita, dau la cuptor vreo 5 minute. in locul cotoarelor pun nuca sau/si dulceata.
apoi fac un pandispan clasic (5 albusuri + 5 linguri zahar + cele 5 galbenusuri + 5 linguri faina + zahar vanilinat), torn peste mere si dau la cuptor vreo juma' de ora (in functie de cum iti coace cuptorul - incerc cu o scobitoare, dupa vreo 20 min.)
dupa ce se raceste putin, intorc tortul pe o farfurie, si ornez cu frisca daca e cazul.
intotdeauna iese superbun... noi nu mancam prajituri cu crema, asa ca asta are succes intotdeauna !
pofta buna ! :)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
april spune:
vai fetelor ce pofta mi-ati facut
imi place cum suna reteta ta alexa, cu zahar ars, n-am mai facut dar incer maine.
puiutzul meu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mirunatiz spune:
crista-s,
Si eu fac tortul ca tine. In plus, il mai insiropez cu zeama de la un compot acrut (de visine, de regula) si-l tin cel putin 12 ore la frigider. Apoi incepe bataia pe el!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Carmen_Marieta/Carmen_Marieta.jpg)
Carmen_Marieta spune:
Tort cu mere crude
Ingrediente
4 mere rase, 1/4 kg. biscuiti, 50 gr. stafide, 2 linguri rom, 4 linguri nuci, 2 linguri zahar pudra, 100 gr. frisca, coaja rasa de lamiie
Mod de preparare
Merele curatate si rase se amesteca cu zaharul, biscuitii pisati, stafidele inmuiate in rom, cu nucile macinate, zaharul praf si coaja rasa de lamiie. Se aranjeaza pe un platou rotund in forma de tort.
Se orneaza cu frisca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)