mami wanna be

mami wanna be | Autor: simo_al_jaafari

Link direct la acest mesaj

sunt studenta la a doua facultate si bineinteles sunt cu taxa pentru ca prima facultate am facut-o fara taxa. intrebarea mea este: mai am asigurare medicala in acest caz? ce am gasit eu este ca am dreptul ca studenta daca am pana in 26 de ani dar eu am 27 si nu spune nimic de a doua facultate....pot sa imi platesc singura undeva aceste asigurari, ca in cazul pensiilor private? va intreb pentru ca eu si sotul meu vrem sa avem un copil si nu stiu daca beneficiez de ceva in cazul asta. noi amandoi suntem studenti si parintii ne sprijina, dar as vrea sa stiu daca pot face ceva in sensul asta pentru ca am cautat si nu am gasit nimic, iar pe la birouri ma trimit dintr-o parte in alta, nimeni nu stie sigur nimic.va multumesc.

SimoJ

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Concediul si indemnizatia de maternitate (prenatal si postnatal, 126 zile in total, din care 42 obligatoriu postnatal) le primesti daca vreme de 6 luni idn ultimele 12 anterioare solicitarii acestui concediu ai platit contributia la casa de sanatate.
Concediul si indemnizatia pt cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani le primesti daca obtii venituri profesionale impozabile tot anul anterior nasterii. Sau beneficiezi de concediu de maternitate sau alte concedii medicale. Sau primesti ajutor de somaj. Sau ai fost studenta la zi si ai diploma luata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_al_jaafari spune:

multumesc tare mult de lamurire.
totusi...eu am terminat prima facultate in 2002 si am diploma, de atunci am 19 luni in care am obtinut venituri impozabile, iar acum sunt in anul 2. mai este valabil ceea ce spui tu?
mercic inca o data

SimoJ

Mergi la inceput